To… stop της ΤΣΣΚΑ στην Άρσεναλ και ο θετικός οιωνός! (video)

Μπορεί η Άρσεναλ να έχει αδιαμφισβήτητα τον τίτλο του φαβορί στο ζευγάρι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πλαίσιο των «8» του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο οι Μοσχοβίτες ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν όταν αντιμετώπισαν τους Άγγλους για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, έντεκα χρόνια πριν…



To… stop της ΤΣΣΚΑ στην Άρσεναλ και ο θετικός οιωνός! (video)

Με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η φετινή Πρέμιερ Λιγκ και με την τετράδα να απομακρύνεται… επικίνδυνα για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί μονόδρομο ώστε οι «κανονιέρηδες» να βρεθούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου!

Έχοντας ήδη ξεπεράσει τα εμπόδια των Έστερσουντ και Μίλαν στους δυο προηγούμενους γύρους, η Άρσεναλ βρίσκει πλέον μπροστά της την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, απέναντι στην οποία διατηρεί φυσικά τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Απ’ τη μεριά τους βέβαια, η ρωσική ομάδα θα έχει ως οδηγό για την υπέρβαση, τα πεπραγμένα της ενάντια στους Λονδρέζους την σεζόν 2006/07, και στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για τους ομίλους τότε τους Τσάμπιονς Λιγκ!

11 χρόνια πριν, η κληρωτίδα είχε φέρει την κάτοχο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 2005 απέναντι στην Άρσεναλ, με τον όμιλο να συμπληρώνουν το Αμβούργο και η Πόρτο. Χάρη στο τέρμα του Ντάνιελ Καρβάλιο στο 24ο λεπτό, οι Ρώσοι πήραν μια σπουδαία νίκη στις 17/10/2006 στην έδρα τους, ενώ δυο εβδομάδες μετά, στον άτυπο επαναληπτικό του «Έμιρεϊτς», δεν «λύγιζαν», κρατώντας το μηδέν και παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι τέσσερις βαθμοί που απέσπασαν από το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ δεν τους βοήθησε όσο έπρεπε για να πάρουν την πρόκριση από τον 6ο όμιλο, κάτι που κατάφεραν Άρσεναλ και Πόρτο έχοντας αμφότερες από έντεκα πόντους, δεν ήταν και λίγο όμως το γεγονός ότι έγιναν, και αποτελούν μέχρι και σήμερα, ένα σπουδαίο ρεκόρ! To ότι είναι μια εκ των τεσσάρων ομάδων που δεν έχει νικήσει ποτέ ο Αλσατός κόουτς σε διπλά ματς (είτε νοκ-αουτ είτε ομίλων) στα ευρωπαϊκά κύπελλα!

Πλην της «ομάδας του ρωσικού στρατού», για το εν λόγω κατόρθωμα μπορούν να καυχιούνται εξίσου η Παρί Σεν Ζερμέν (1-1 και 2-2 στους περσινούς ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης), η Φιορεντίνα (0-1 και 1-1 την σεζόν 1999/2000),αλλά και ο ΠΑΟΚ για το Kύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1997/98 (1-0 με υπέροχο χτύπημα φάουλ του Φρατζέσκου στη Θεσσαλονίκη και ισοπαλία 1-1 στο «Χάιμπουρι», με σκόρερς τους Μπέργκαμπ και Βρύζα)!