Σαν ροκ συγκρότημα…

Με μια ασύλληπτη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε η Λίβερπουλ να επικρατήσει με σκορ 3-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ», αποκτώντας ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του UEFA Champions League εν όψει της ρεβάνς του «Έτιχαντ» σε έξι βράδια (10/4). Χωρίς αξιόλογη φάση ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα του Γκουαρντιόλα, Μοχάμεντ Σαλάχ (12’), Όξλεϊντ Τσάμπερλεν (21’) και Σαντιό Μανέ (31’) τα γκολ για τους «κόκκινους»…



Σαν ροκ συγκρότημα…

Την έκτη του νίκη απέναντι στον Πεπ Γκουαρντιόλα σημείωσε ο Γιούργκεν Κλοπ. Τρεις από αυτές έχουν σημειωθεί με τον Γερμανό τεχνικό να καθοδηγεί τους «reds», οι οποίοι διατήρησαν με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το αήττητο σερί των εντός έδρας ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, φτάνοντας τα 15 συνολικά παιχνίδια (Ν 10-Ι 5-Η 0).

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου όμως η Λίβερπουλ ήταν αυτή που εκδήλωσε την πρώτη «απειλή», η οποία μάλιστα μετουσιώθηκε και σε γκολ! Η αντεπίθεση «γεννήθηκε» από την κάθετη μπαλιά του Μίλνερ. Ο Σαλάχ έγινε κάτοχος της μπάλας (σ.σ. υποψία για οφσάιντ) και πάσαρε στον Φιρμίνο, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Έντερσον αλλά η αδράνεια του Γουόκερ έδωσε την ευκαιρία στον Σαλάχ να «γράψει» από κοντά το 1-0 στο 12ο λεπτό! Τρία λεπτά αργότερα ένα σουτ του Σανέ πέρασε λίγο άουτ για τη Σίτι. Οι «κόκκινοι» θα ήταν αυτοί που θα προκαλούσαν νέα αλλαγή στο... φωτεινό πίνακα, αφού στο 21’ ο Όξλεϊντ Τσάμπερλεν έγινε κάτοχος της μπάλας ύστερα από μεταβίβαση του εξαιρετικού στο πρώτο μέρος Μίλνερ και εξαπέλυσε ένα άπιαστο σουτ εκτός περιοχής το οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Έντερσον. 2-0!

Πριν καλά-καλά οι «πολίτες» επανέλθουν σε κατάσταση... ψυχικής ηρεμίας, Ο Σαλάχ βρέθηκε εκτός περιοχής και αφού επιχείρησε αρχικά ένα σουτ το οποίο σταμάτησε σε σώματα, σέντραρε σε δεύτερο χρόνο μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκεί όπου περίμενε ο Σαντιό Μανέ για να στείλει με κεφαλιά για τρίτη φορά την μπάλαστα δίχτυα του Έντερσον! Αξίζει να σημειωθεί πως η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος χωρίς σουτ στην εστία και ο Γκάμπριελ Ζέσους με μόλις έξι μεταβιβάσεις, οι τρεις εκ των οποίων από τη σέντρα μετά τα γκολ των «reds»! Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε την μπάλα στα πόδια της στο μεγαλύτερο διάστημα, κατάφερε να πλησιάσει αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, όμως το συνολικό πλάνο του Κλοπ αλλά και οι καίριες επεμβάσεις των αμυνομένων κράτησαν το «μηδέν» μέχρι το τέλος, μη επιτρέποντας στον αντίπαλο να σημειώσει ούτε τις λεγόμενες «μεγάλες ευκαιρίες»!

ΤΑ ΓΚΟΛ

Μοχάμεντ Σαλάχ

Όξλεϊντ Τσάμπερλεν

Σαντιό Μανέ

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Κάριους, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Αλεξάντερ-Άρνολτν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Τσάμπερλεν (85’ Μορένο), Μανέ, Σαλάχ (53’ Βαϊνάλντουμ), Φιρμίνο (71’ Σολάνκε)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Κομπανί, Λαπόρτ, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα, Γκουντογκάν (57’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε, Σανέ, Γκάμπριελ Ζέσους

Σκόρερς

Σαλάχ 12’, Τσάμπερλεν 21’, Μανέ 31’

Διαιτητής

Φέλιξ Μπριχ (Γερμανός)

Ρεβάνς

10-4-2018 (Έτιχαντ-Μάντσεστερ)

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ