Η εκδίκηση της... μπογιάς από τον Ζεσούς!

Τα παιχνίδια της ζωής είναι από τη φύση τους απρόβλεπτα και μοναδικά. Είναι ορισμένες περίεργες ιστορίες, που επιβεβαιώνουν πως η μοίρα επιφυλάσσει κάτι μοναδικό για τον καθένα. Μια ανάλογη είναι και αυτή του Γκαμπριέλ Ζεσούς, που στα 20 του μόλις χρόνια έχει καταφέρει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, μην ξεχνώντας από που έχει ξεκινήσει.



Η εκδίκηση της... μπογιάς από τον Ζεσούς!

Στις φαβέλες της Βραζιλίας, κάθε παιδί ονειρεύεται το μέλλον του. Ένα μέλλον που μοιάζει εντελώς διαφορετικό από αυτό που βιώνει καθημερινά, φαντάζοντας πως τα ξυπόλυτα πόδια του θα «ντυθούν» κάποια στιγμή με τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Στο Jardim Peri του Σάο Πάολο ο Ζεσούς «ξεκίνησε» τα πρώτα του βήματα, τις πρώτες δειλές αθώες σκέψεις για μια ποδοσφαιρική καριέρα. Τότε που συγκεντρωνόταν με τους φίλους του για να παίξει μπάλα με δυο πέτρες για τέρμα, που πραγματοποιούσε τις χορευτικές του ντρίμπλες, τότε που το ταλέντο του ήταν ακόμη άγνωστο. Η ιστορία του Βραζιλιάνου όμως, έχει ένα δυνατό παρασκήνιο, αποδεικνύοντας πως ορισμένα πράγματα ενίοτε είναι και «καρμικά».

«Χρωματίζοντας» το όνειρο

Το 2014 η Βραζιλία ετοιμαζόταν «πυρετωδώς» για το Μουντιάλ. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που κατακρίθηκε αρκετά, αφήνοντας και μια πικρία στη διοργανώτρια χώρα, μετά το διασυρμό από τη Γερμανία στα ημιτελικά του θεσμού. Τότε που ουδείς γνώριζε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, όντας μόλις 16 ετών, είχε βρει έναν διαφορετικό τρόπο να «προσφέρει» στις προετοιμασίες.

Με την παρέα του για συντροφιά, με ένα κουβά και μια βούρτσα ανά χείρας, ξεκίνησε να ζωγραφίζει τους τοίχους της Βραζιλίας, δίνοντας μια πιο όμορφη νότα, προκειμένου η «οικοδέσποινα» να υποδεχτεί τους λάτρεις του ποδοσφαίρου από όλον τον κόσμο.

Ο Ζεσούς έκανε το ντεμπούτο του δύο χρόνια αργότερα με τη φανέλα της Παλμέιρας. Ήταν η μέρα που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, πατώντας επιτέλους «χορτάρι». Η πορεία του εκπληκτική, με τη Μάντσεστερ Σίτι να τον «ανακαλύπτει» και να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2016. Ο Γκουαρδιόλα είδε το ταλέντο του νεαρού, φέρνοντάς τον στο νησί και στο ευρωπαϊκό στερέωμα, με τον Βραζιλιάνο να τον δικαιώνει για την επιλογή του, αποτελώντας ένα ισχυρό «χαρτί» στην τράπουλα του Ισπανού.

Εν έτει 2018 δεν υπάρχει κανείς που να μη γνωρίζει τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έχει εισέλθει στην ποδοσφαιρική αίγλη που ονειρευόταν, χωρίς να ξεχνά το μέρος που ξεκίνησε, το πρώτο άτυπο τέρμα που σκόραρε, το σκληρό τσιμέντο που «προσποιήθηκε» πρώτη φορά.

Ο φιλικός αγώνας της εθνικής Βραζιλίας με την αντίστοιχη της Γερμανίας, ανέδειξε νικήτρια την πρώτη με δικό του γκολ. Μια «φιλική» εκδίκηση των Λατίνων απέναντι στη βαριά ήττα που ακόμα θυμούνται κι'ας έχουν περάσει τέσσερα χρόνια.

Ένα γκολ εκδίκησης από τον Ζεσούς, που επιτέλους βρήκε το μέρος που του ταιριάζει για να «ζωγραφίζει». Δεν είναι ούτε σε τοίχους, ούτε σε κακόφημα στενά. Αλλά με μια μπάλα στα πόδια, έχοντας απέναντί του ένα και μόνο πράγμα. Το όνειρο του, τη ζωγραφιά του.

Έλενα Χαριτάκη