Η μέρα που η Νταντί Γιουνάιτεντ ταπείνωσε τη Μπαρτσελόνα! (video)

Πέρασαν ακριβώς 31 χρόνια από τη μέρα που η Νταντί Γιουνάιτεντ… σόκαρε το «Καμπ Νου» και επικράτησε της Μπαρτσελόνα με σκορ 2-1 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA!



Η μέρα που η Νταντί Γιουνάιτεντ ταπείνωσε τη Μπαρτσελόνα! (video)

Σαν σήμερα, λοιπόν, το 1987 ο σκωτσέζικος σύλλογος έγραψε ιστορία μέσα στην Καταλονία και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης! Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων η Νταντί είχε επικρατήσει 1-0 μπροστά στο κοινό της και λίγες μέρες μετά μετέβη στο «Καμπ Νου» για το… θαύμα!

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά. Η «Μπάρτα» των Βίκτορ Μουνιόθ, Γκάρι Λίνεκερ και Μαρκ Χιουζ «ισοφάρισε» το σκορ του πρώτου αγώνα με το γκολ του Καλντερέ στο 40'! Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν παράταση, μέχρι τη στιγμή που ο Τζον Κλαρκ σκόραρε στο 85' και «πάγωσε» την εξέδρα! Η κατάσταση, μάλιστα, έγινε ακόμη πιο οδυνηρή για τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι τιμωρήθηκαν τέσσερα λεπτά αργότερα από τον Φέργκιουσον για το τελικό 2-1!

*Για την ιστορία η Νταντί απέκλεισε στη συνέχεια την γερμανική Γκλάντμπαχ και στον τελικό έχασε το τρόπαιο- σε διπλές αναμετρήσεις- από την σουηδική, Γκέτεμποργκ (1-0 εκτός και 1-1 εντός έδρας).