Τρίτο… θύμα του 2-2 η Τότεναμ (video)

Η Τότεναμ έγινε μόλις η τρίτη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ που δεν καταφέρνει να πάρει την πρόκριση παρά το γεγονός πως στο πρώτο ματς είχε αποσπάσει εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2.



Τρίτο… θύμα του 2-2 η Τότεναμ (video)

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είδε τη Γιουβέντους να κάνει μια φοβερή ανατροπή μέσα στο «Γουέμπλεϊ» και με το υπέρ της 2-1 να παίρνει αυτή την πρόκριση για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Αυτή ήταν μόλις η 3η φορά σε σύνολο 13 περιπτώσεων που η ομάδα που παίρνει εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2, δεν μπορεί να τη συνδυάσει με την παρουσία της στην επόμενη φάση.

Πριν την Τότεναμ, οι άλλες δύο ομάδες που την έχουν… πατήσει με τον ίδιο τρόπο ήταν Μπάγερν Μονάχου το 2007 και η Πόρτο το 2009.

Οι Βαυαροί είχαν γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη Μίλαν στα προημιτελικά (2-2 στην Ιταλία, 0-2 στη Γερμανία), ενώ η Πόρτο είχε πέσει δύο χρόνια αργότερα «θύμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ίδια φάση (2-2 στην Πορτογαλία, 0-1 στην Πορτογαλία).

Τόσο η Μίλαν, όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πήραν την πρόκριση, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Οι «ροσονέρι» κατέκτησαν την μάλιστα κούπα το 2007 (2-1 τη Λίβερπουλ στην Αθήνα), σε αντίθεση με τους «κόκκινους διάβολους» που γνώρισαν την ήττα από την Μπαρτσελόνα (2-0) στη Ρώμη το 2009.

Το Μπάγερν-Μίλαν 0-2

Το Πόρτο-Γιουνάιτεντ 0-1