Συνέκρινε τον Γκουαρντιόλα με υποστηρικτές του ISIS o Γκλεν…

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προέβη ο επικεφαλής της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μάρτιν Γκλεν, με αντικείμενο την κίτρινη κορδέλα που φέρει στο πέτο του κατά τη διάρκεια επίσημων αναμετρήσεων ο Πεπ Γκουαρντιόλα.



Συνέκρινε τον Γκουαρντιόλα με υποστηρικτές του ISIS o Γκλεν…

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι είχε διορία έως σήμερα για να δικαιολογήσει την άρνησή του να αποχωριστεί το σύμβολο ανεξαρτησίας των Καταλανών και η τοποθέτηση του Γκλεν επί του θέματος έχει ως εξής:

«Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται πολιτικά σύμβολα σε αγώνες ποδοσφαίρου. Θέλουμε να το αποφύγουμε και καταβάλλουμε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με τις παπαρούνες που φορούσαν οι Βρετανοί ποδοσφαιριστές ως φόρο τιμής στους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το αστέρι του Δαβίδ, το σφυρί και το δρεπάνι, η σβάστικα, είναι σύμβολα που μπορούν να διχάσουν. Η κίτρινη κορδέλα του Γκουαρντιόλα είναι σύμβολο ανεξαρτησίας των Καταλανών και κάνει δυσδιάκριτη την διαχωριστική γραμμή που θέλουμε να επιβάλλουμε. Με βάση αυτή τη στάση, θα έπρεπε να κάνουμε δεκτούς προπονητές που θα φορούσαν σήμα του ISIS;» τα λόγια του.