«Καθαρίζει» τους πρωταθλητές και αγγίζει τίτλο!

Τη νίκη που θα τη φέρει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση της κορυφής θέλει η Μάντσεστερ Σίτι στο αποψινό ντέρμπι με την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Τσέλσι! Σημαντικό ματς και για τους «μπλε» που δεν χάνουν τις ελπίδες τους για την 4αδα!  



«Καθαρίζει» τους πρωταθλητές και αγγίζει τίτλο!

Ακόμη ένα απαιτητικό παιχνίδι, λοιπόν, για τους «πολίτες», οι οποίοι - η αλήθεια είναι - πως δεν χαμπαριάζουν από αυτά! Ξέρουν καλά που βαδίζουν, τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να κόψουν… πρώτοι την κορδέλα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και αυτό θα επιδιώξουν και σήμερα! Με δέκα ματς να απομένουν και τους ίδιους να χρειάζονται 15 βαθμούς για να στεφθούν μαθηματικά πρωταθλητές, οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι έτοιμοι για το… πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση!

Απέναντί τους θα βρουν τους εν ενεργεία πρωταθλητές της Τσέλσι, που επίσης είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν τη νίκη. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 5η θέση, στο -5 από την 4αδα του Τσάμπιονς Λιγκ και σαφώς θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Σίτι δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Γουόκερ που αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα και τους τραυματίες Φερναντίνιο- Μεντί. Αμφίβολος παραμένει ο Στέρλινγκ. Για τους Λονδρέζους στα… πιτς παραμένουν οι Λουίζ και Μπακαγιόκο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε ξανά να παίρνει λεπτά συμμετοχής ο Ρος Μπάρκλεϊ.

Νωρίτερα, στις 15:30, η Άρσεναλ θα μεταβεί στην έδρα της Μπράιτον με την πλάτη στον τοίχο! Η 6η θέση, σε συνδυασμό με τις έντονες μουρμούρες που επικρατούν μετά τις αμαχητί… back to back ήττες από τη Μάντσεστερ Σίτι σε Λιγκ Καπ και πρωτάθλημα έχουν αυξήσει την πίεση στους «κανονιέρηδες», που ξέρουν καλά πως εάν πετάξουν βαθμούς και σήμερα το όνειρο της 5αδας θα… κάνει φτερά. Ούτε όμως η Μπράιτον είναι αδιάφορη, αφού οι τέσσερις βαθμοί που απέχει από την επικίνδυνη ζώνη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «τυλίξει» με ηρεμία τα αποδυτήρια της! Στα αγωνιστικά ο Βενγκέρ μάλλον δε θα έχει στη διάθεσή του τον Γουίλσιρ, ενώ σίγουρα απόντες θα είναι οι Μονρεάλ και Λακαζέτ.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Σάββατο 3/3

Μπέρνλι- Έβερτον 2-1

Λέστερ- Μπόρνμουθ 1-1

Σαουθάμπτον- Στόουκ 0-0

Σουόνσι- Γουέστ Χαμ 4-1

Τότεναμ- Χάντερσφιλντ 2-0

Γουότφορντ- Γουέστ Μπρομ 1-0

Λίβερπουλ- Νιούκαστλ 2-0

Κυριακή 4/3

15:30 Μπράιτον - Άρσεναλ

18:00 Μάντσεστερ Σίτι- Τσέλσι

Δευτέρα 5/3

22:00 Κρίσταλ Πάλας- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.