Τρίτωσε το… κακό για τον Βενγκέρ (vids)

Συνέχεια στην παράδοση που θέλει την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ να μην μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας δόθηκε το βράδυ της Κυριακής.



Τρίτωσε το… κακό για τον Βενγκέρ (vids)

Οι «κανονιέρηδες» δεν τα κατάφεραν κόντρα στην «υπερηχητική» Μάντσεστερ Σίτι, ηττήθηκαν με σκορ 3-0 στο «Γουέμπλεϊ» και ο Αλσατός τεχνικός είδε και την τρίτη του προσπάθεια να προσθέσει το τρόπαιο του Λιγκ Καπ στο βιογραφικό του να πέφτει στο κενό…

Το «κακό» για την Άρσεναλ στους τελικούς της συγκεκριμένης διοργάνωσης ξεκίνησε το 2007. Στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ η ομάδα του Βενγκέρ προηγήθηκε στο σκορ της Τσέλσι με τον Γουόλκοτ, όμως ο Ντρογκμπά το πήρε προσωπικά και με δύο γκολ έφερε… τούμπα το ματς και χάρισε τον τίτλο εκείνης της χρονιάς στους «μπλε» του Λονδίνου.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2011, οι «κανονιέρηδες» έμπαιναν στο χορτάρι του «Γουέμπλεϊ» όντας στα χαρτιά το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στη Μπέρμιγχαμ. Ο Φαν Πέρσι απάντησε άμεσα στο τέρμα του Ζίγκιτς, όμως ο Μάρτινς στο 89ο λεπτό έβαψε και πάλι το κύπελλο στα μπλε και άφησε με το παράπονο την Άρσεναλ και τον Βενγκέρ.

Το βράδυ της Κυριακής (25/2), ήταν η σειρά της Μάντσεστερ Σίτι να κόψει και πάλι το δρόμο στον Αλσατό, ο οποίος πλέον μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να βρεθεί ξανά σε τελικό, διεκδικώντας τον τίτλο που του έχει… ξεφύγει στα 22 χρόνια παρουσία του στα γήπεδα της Αγγλίας, ειδικά από τη στιγμή που και ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η φετινή χρονιά να είναι και η τελευταία του!

Η τελευταία φορά που η Άρσεναλ πήρε το Λιγκ Καπ ήταν το 1993. Τρία χρόνια πριν την έλευση του Βενγκέρ στο Νησί, ο Τζορτζ Γκρέιαμ από τον πάγκο και τα γκολ των Μέρσον και Μόροου, είχαν οδηγήσει τους «κανονιέρηδες» στην ανατροπή (2-1) κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.