Αυτοί που έγραψαν ιστορία για τη Γουίγκαν

Η Γουίγκαν αντιμετωπίζει απόψε τη Μάντσεστερ Σίτι στο Κύπελλο Αγγλίας και το england365 αναζήτησε την πορεία όλων των πρωταγωνιστών των «λάτικς», που είχαν πάρει μέρος στον τελικό του 2013. Τότε που το αουτσάιντερ «ξέρανε» τους «πολίτες» και κατέκτησε το μοναδικό τίτλο στην ιστορία του συλλόγου.



Αυτοί που έγραψαν ιστορία για τη Γουίγκαν

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Ο «αρχιτέκτοντας» του θριάμβου της Γουίγκαν το 2013, αποχώρησε από τους «λάτικς» για λογαριασμό της Έβερτον. Από τα «ζαχαρωτά» απολύθηκε το 2016 και πλέον βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας του Βελγίου και ετοιμάζεται για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας..

Ζόελ Ρόμπλες

Ο Ισπανός τερματοφύλακας ακολούθησε τον Ρόμπέρτο Μαρτίνεθ στην Έβερτον το καλοκαίρι του 20123. Παραμένει ακόμα κάτοικος «Γκούντισον Παρκ», αλλά σπάνια έχει θέση βασικού. Σε αυτά τα 4,5 χρόνια μετρά συνολικά 43 εμφανίσεις σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

Έμερσον Μπόις

Ο αρχηγός της Γουίγκαν παρέμεινε στην ομάδα έως το2015 μετρώντας περισσότερες από 250 συμμετοχές. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε για λογαριασμό της Μπλάκουλ, με την οποία ολοκλήρωσε την πορεία του στα γήπεδα σε ηλικία 36 ετών.

Πολ Σέρνερ

Ο Αυστριακός αμυντικός με τα εξεζητημένα κουρέματα, αγωνιζόταν στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν ως δανεικός από το Αμβούργο. Το καλοκαίρι του 2013 όταν και ολοκληρώθηκε η θητεία του στη Γουίγκαν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση με τον τίτλο του Κυπελλούχου Αγγλίας. Είχε αγωνιστεί με τη Γουίγκαν και την τετραετία 2006-2010.

Αντολίν Αλκαράθ

Ο Παραγουανός αμυντικός έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2013 λόγω του υποβιβασμού της ομάδας και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τον πήρε και αυτόν μαζί του στην Έβερτον. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Λας Πάλμας και πλέον έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και τη Λιμπερτάδ.

Ρότζερ Εσπινόζα

O μέσος από την Ονδούρα είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο εκείνης της σεζόν από το Κάνσας. Δύο χρόνια μετά επέστρεψε στις ΗΠΑ και την ίδια ομάδα, στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα. Στα 31 είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει τη χώρα του στην τελική φάση του Μουντιάλ, στην οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία.

Τζέιμς ΜακΚάρθι

Ακόμα ένας παίκτης που ακολούθησε τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Η Έβερτον είδε στο πρόσωπο του Ιρλανδού χαφ το διάδοχο του Μαρουάν Φελαϊνί και ο ΜακΚάρθι αποτέλεσε για τρία χρόνια βασική επιογή στον άξονα των «ζαχαρωτών». Το τελευταίο διάστημα έχει σταθεί άτυχος με τους συνεχείς τραυματισμούς. Τον περασμένο μήνα έσπασε το πόδι του και η επιστροφή του στα γήπεδα θα αργήσει…

Τζέιμς ΜακΆρθουρ

Ο μέσος από τη Σκωτία ακολούθησε τη Γουίγκαν στην Τσάμπιονσιπ και την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ. Έφτασε μια ανάσα από τη Λέστερ, η οποία τελικά επέλεξε τον Εστεμπάν Καμπιάσο και τελικά κατέληξε στην Κρίσταλ Πάλας. Βασικός και «τίμιος» στα χαφ, φέτος μετρά 22 συμμετοχές και 3 γκολ στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ζόρντι Γκόμεθ

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποχώρησε ως ελεύθερος από τη Γουίγκαν το καλοκαίρι του 2014 με προορισμό τη Σάντερλαντ. Παραχωρήθηε δανεικός στην Μπλάκμπερν και επέστρεψε στους «λάτικς» το 2016 για ένα εξάμηνο. Στη συνέχεια μετακόμισε στην πατρίδα του για τη Ράγιο Βαγιεκάνο και πλέον στα 32 του είναι κάτοικος Βουλγαρίας με τη Λέφσκι.

Κάλουμ ΜακΜάναμαν

Ο ΜακΜάναμαν πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του 2013 και ουσιαστικά τότε «συστήθηκε» σε… όλους με το βραβείο του MVP. Τον Ιανουάριο του 2015 η Γουόγκαν έβαλε στα ταμεία της σχεδόν έξι εκατομμύρια λίρες από την πώλησή του στη Γουέστ Μπρομ. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στη Σάντερλαντ, στην οποία ανήκει ως ελεύθερος από τον περασμένο Αύγουστο.

Αρούνα Κονέ

Ο Κονέ ήταν από τις βασικές μονάδες της Γουίγκαν και όπως ενδεχομένως θα μπορούσε να… μαντέψει κάποιος, συνέχισε και αυτός τη συνεργασία του με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην Έβερτον. Στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ έμεινε για τέσσερα χρόνια και τον περασμένο Ιούλιο έφυγε για την Τουρκία και τη Σίβασπορ. Μέχρι να τραυματιστεί πρόλαβε να σκοράρει 9 φορές σε 21 ματς πρωταθλήματος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Σον Μαλόνεϊ

Ο γεννημένος στη Μαλαισία, Σκωτσέζος διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν βασικός στη γραμμή κρούσης των «λάτικς». Τον Ιανουάριο του 2015 παραχωρήθηκε στη Σικάγο Φάιερ και το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς επέστεψε στα αγγλικά γήπεδα για λογαριασμό της Χαλ. Με τις «τίγρεις» ολοκλήρωσε την καριέρα του τον περασμένο Ιούλιο και αμέσως ανέλαβε πόστο στις ακαδημίες της αγαπημένης του Σελτικ.

Μπεν Γουότσον

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τελικού το 2013! Ο κοκκινομάλλης χαφ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο δεκάλεπτο και το δικό του κεφάλι ήταν αυτό που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζο Χαρτ, «γράφοντας» το 1-0 του θριάμβου της Γουίγκαν. Ο Άγγλος άφησε τους «λάτικς» το 2015 και μετά από μια τριετία στη Γουότφορντ, έμεινε ελεύθερος τον περασμένο μήνα και πλέον φορά τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ben watson 2013 goal