«Σίφουνας» για… προημιτελικά! (videos)

Ο απόλυτος «κόκκινος» θρίαμβος! Με επιβλητική εμφάνιση η Λίβερπουλ «ισοπέδωσε» εκτός έδρας την Πόρτο με σκορ 5-0 και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μανέ, που σημείωσε χατ-τρικ!  



«Σίφουνας» για… προημιτελικά! (videos)

Οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ κατάφεραν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, να θέσουν τις βάσεις για το διπλό! Ο Μανέ στο 25' και ο Σαλάχ με έξοχο τελείωμα στο 29' έγραψαν το 2-0, με τον Σενεγαλέζο να σημειώνει ακόμη ένα γκολ στο 53'!

Το… πάρτι των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με τον Φιρμίνο να γράφει το 4-0 στο 70' και τον Μανέ (χατ τρικ) να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 85'!

To ματς:

Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλε σταδιακά το ρυθμό της και επέστρεψε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με σκορ… πρόκρισης! Ονειρικό 45λεπτο για τη Λίβερπουλ, η οποία ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους της Πόρτο και χάρη στα γκολ των Μανέ και Σαλάχ έθεσε από νωρίς τις βάσεις για τη μεγάλη απόδραση!

Όλα έγιναν μέσα σε τέσσερα λεπτά! Ο Μανέ επωφελήθηκε από τις κόντρες στο 25' και με άψογο πλασέ έβαλε μπροστά τους «κόκκινους»! Η ομάδα του Κλοπ εκμεταλλεύτηκε τον αγωνιστικό… αποπροσανατολισμό των αντιπάλων στα επόμενα λεπτά και βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» άμεσα! Στο 29', λοιπόν, η όμορφη ενέργεια και σουτ του Μίλνερ χτύπησε στο δοκάρι των γηπεδούχων, ο Σαλάχ πήρε τον ριμπάουντ, ο οποίος σε ρόλο… ζογκλέρ και μετά από τέσσερις επαφές με την μπάλα κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα για το 2-0!

Απόλυτο αφεντικό και στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να κρατήσουν το «καθαρό» σκορ μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή, που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Λογικό στο δεύτερο ημίχρονο η Πόρτο να ανοιχτεί και να ρισκάρει για τη γρήγορη μείωση του σκορ. Η αλήθεια είναι ότι οι Πορτογάλοι κράτησαν για λίγα λεπτά τη Λίβερπουλ πίσω, όμως το γκολ δεν ήρθε! Αντίθετα, οι «κόκκινοι» εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε στο 53' και με εξαιρετική αντεπίθεση… τιμώρησαν τους αντιπάλους ξανά με τον Μανέ! Θρίαμβος…!

Και όμως, το πάρτυ της ομάδας του Κλοπ δεν τελείωσε εκεί! Η Πόρτο κατέβαλλε την απέλπιδα προσπάθεια να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά για ακόμη μία φορά ήρθε το… χτύπημα από τους φιλοξενούμενους για να την προσγειώσει άτσαλα! Στο 70', λοιπόν, το καρέ τερμάτων ολοκλήρωσε ο Φιρμίνο, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενο γλέντι στις τάξεις της αγγλικής ομάδας. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 85' από τον Μανέ, ο οποίος έκλεισε το ματς με χατ-τρικ!

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως - λογικά- και η ρεβάνς του «Άνφιλντ»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πόρτο: Χοσέ Σα, Ρικάρντο, Ρικάρντο, Ρέγες, Μαρκάνο, Άλεξ Τέγες, Ερέρα, Σ. Ολιβέιρα, Οτάβιο (46' Κόρονα), Μπραχίμι (62' Ματζίντ), Μαρέγκα

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ- Άρνολντ (79' Γκόμες), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον (75' Ματίπ), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (80' Ινγκς)