Κρίσιμη έξοδος για Λίβερπουλ

Ακόμη ένα βήμα, από τα πιο καθοριστικά ίσως που έχει κάνει τη φετινή σεζόν, προς την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη 4αδα της Πρέμιερ Λιγκ θα επιδιώξει να κάνει η Λίβερπουλ στην… απαιτητική έδρα της Σαουθάμπτον!  



Κρίσιμη έξοδος για Λίβερπουλ

Οι «κόκκινοι» ξέρουν καλά ότι ενδεχόμενη απώλεια βαθμών θα τους βάλει σε μπελάδες, αφού η 5η Τσέλσι απέχει μόλις ένα πόντο και καραδοκεί για την άνοδο στην πρώτη 4αδα των απευθείας συμμετοχών στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Για τους «Αγίους» από την άλλη το παιχνίδι είναι… ζωτικής σημασίας, αφού βρίσκονται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και έχουν χάσει πλέον την πολυτέλεια να «διαλέγουν» παιχνίδια! Οφείλουν σε όλα, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο να διεκδικούν βαθμούς, ιδίως σε περιπτώσεις σαν και τη σημερινή μέσα στο «Σεντ Μέρις»!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία η επιστροφή του Φαν Ντάικ στο σπίτι της Σαουθάμπτον ως αντίπαλος για πρώτη φορά, ενώ όσον αφορά τις απουσίες οι «κόκκινοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Τζο Γκόμες. Ok από ιατρικής άποψης είναι οι Κλαβάν, Μορένο, όπως και ο Άνταμ Λαλάνα! Η Σαουθάμπτον από την άλλη ενδεχομένως να έχει στη διάθεσή της τον Γκαμπιαντίνι, όχι όμως και τον Τσάρλι Όστιν  ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Νωρίτερα, στις 16:15, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εξίσου… μπελαλίδικη εξόρμηση στην έδρα της Σαουθάμπτον! Η ήττα της προπερασμένης αγωνιστικής από την Τότεναμ έχει πληγώσει τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του Μουρίνιο, οι οποίοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στη θετική παράδοσή τους στην έδρα των «καρακαξών», αλλά και να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας από την 3η θέση. Ο Πογκμπά λογικά θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα (απουσίαζε από την πρόσφατη νίκη επί της Χάντερσφιλντ), εν αντιθέσει με τον Ιμπραΐμοβιτς που είναι ανέτοιμος και τους Μπαϊγί, Μπλιντ και Φελαϊνί. Στον αντίποδα, τις  προσπάθειες της Νιούκαστλ να πάρει βαθμολογική ανάσα δεν θα ενισχύσει ο Γκάμες, ενώ ο Ράφα Μπενίτεθ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει την ετοιμότητα του Σλιμανί.

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει στις 14:00 με την εντός έδρας αναμέτρηση της Χάντερσφιλντ κόντρα στην Μπόρνμουθ! Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να βρίσκονται στην… αγχωτική επικίνδυνη ζώνη και μακριά από τις νίκες για 8 σερί αγωνιστικές. Η ψυχολογία είναι στα down της, όμως η τεχνική ηγεσία αισιοδοξεί πως ένα θετικό αποτέλεσμα ενάντια στη σημερινή αντίπαλο θα φέρει την απαιτούμενη ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Για τους «cherries» από την άλλη οι νίκες επί των Τσέλσι και Στόουκ έχουν τονώσει για τα καλά το ηθικό των παικτών και ο Έντι Χάου περιμένει ανάλογη συνέχεια και στα επόμενα ματς, που - στη χειρότερη- θα διατηρήσει την ομάδα στην τιμητική πρώτη 10αδα του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10/2

Τότεναμ - Άρσεναλ 1-0

Έβερτον- Κρίσταλ Πάλας 3-1

Στόουκ- Μπράιτον 1-1

Σουόνσι- Μπέρνλι 1-0

Γουέστ Χαμ- Γουότφορντ 2-0

Μάντσεστερ Σίτι- Λέστερ 5-1

Κυριακή 11/2

14:00 Χάντερσφιλντ- Μπόρνμουθ

16:15 Νιούκαστλ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

18:30 Σαουθάμπτον- Λίβερπουλ

Δευτέρα 12/2

22:00 Τσέλσι- Γουέστ Μπρομ