Μπροστά μια κούκλα η Άρσεναλ, πίσω όμως ακόμα... πανούκλα!

Το νέο ξεκίνημα της Άρσεναλ στην επόμενη μέρα της φυγής Σάντσες έφερε χαμόγελα για την επίθεση αλλά και πολλά ερωτηματικά σχετικά με την άμυνα και πάλι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 



Μπροστά μια κούκλα η Άρσεναλ, πίσω όμως ακόμα... πανούκλα!

Στην άνετη νίκη της ομάδας του Βενγκέρ επί της Έβερτον με 5-1 ο κόσμος είδε τις δυνατότητες που έχει η εντεκάδα τώρα που τελείωσε το σήριαλ με την παράνομη ή όχι του Χιλιανού σταρ και του Μεσουτ Οζίλ. Με την υπογραφή καινούργιο συμβόλαιο του Γερμανού και την ανταλλαγή του Σάντσες με τον Μικιταριάν η Άρσεναλ είχε ήδη αποκτήσει μια ισορροπία αλλά η μεταγραφή του Ομπαμεγιάνγκ της αλλάζει επίπεδο. Γιατί της δίνει κάτι που δεν είχε δεδομένο με τον Σάντσες στην ενδεκάδα, που είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και που τρέχει πολύ και που μοιράζει μπάλες αλλά δεν έχει τα τελειώματα του πρώην σέντερ φορ της Ντόρτμουντ.

Και αυτό φάνηκε με το... καλησπέρα του στο νέο κοινό του αφού τελείωσε υποδειγματικά τη φάση ανεξάρτητα του ότι ήταν εκτεθειμένος. Γενικά η εικόνα του έδωσε πολλές υποσχέσεις στο κοινό και η γενικότερη κυκλοφορία της μπάλας και το ποδόσφαιρο που απόλαυσαν οι θεατές στο Emirates ήταν υψηλού επιπέδου. Ο Άαρον Ράμσεϊ έγινε ο εικοστός παίκτης των «κανονιέρηδων» που σημειώνει χατ τρικ και ο τρόπος που διέλυσε την Έβερτον στο πρώτο ημίχρονο κυρίως, έδειξε τις δυνατότητες που έχει η ομάδα τώρα ειδικά που αυτή η αβεβαιότητα σχετικά με το ποιος μένει ή φεύγει ολοκληρώθηκε. 

Προσωπικά, ωστόσο απόλαυσα περισσότερο τον τρόπο που ο Μικιταριάν έδειχνε να διασκεδάζει στο γήπεδο κάτι που με τον Μουρίνιο στο «Ολντ Τράφορντ» τον είχε «εγκαταλείψει»! Ο Αρμένιος ήταν υπέροχος δημιουργώντας τρία γκολ και έδειξε και στον πιο δύσπιστο πως το στιλ της Άρσεναλ του ταιριάζει. Μην ξεχνάμε πως ήταν παίκτης της χρονιάς στην Μπουντεσλίγκα, το 2015 – 16, πριν δηλαδή τον αποκτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο τρόπος όμως που τον χειρίστηκε Μουρίνιο στο Μάντσεστερ, δεν ήταν ποτέ ο ενδεδειγμένος. Εάν συνυπολογίσει κανείς πως υπάρχουν επιλογές όπως ο Λακαζέτ ή ο Γουίλσιρ για την Άρσεναλ που δεν ξεκίνησαν σε αυτό το ματς. 

Όσο κούκλα όμως είναι η ομάδα στην επίθεση, τόσο... πανούκλα παραμένει αμυντικά! Και ο Βενγκέρ, ενώ είναι αδύνατον να μην το βλέπει πως η ομάδα του χρειάζεται αμυντικά ενίσχυση, προτίμησε να περάσει κι αυτό το παζάρι χωρίς να κάνει κίνηση ειδικά στο κέντρο της άμυνας. Και αυτό πιθανώς να είναι κάτι που θα το πληρώσει το υπόλοιπο της σεζόν. Όπως συνέβη στο παιχνίδι με την Σουόνσι, εκεί όπου ο Τσεχ χάρισε ένα γκολ και η άμυνα άλλο ένα! 

Φυσικά από δω μέχρι το  τέλος της σεζόν, η Άρσεναλ έχει ως πιο δύσκολο στόχο το να μπει στην τετράδα, αλλά είναι μέσα στο Europa League όπου αν το κατακτήσει  φυσικά εξασφαλίζει τη συμμετοχή (όπως έκανε και η Γιουνάιτεντ) στο επόμενο Champions League . Και να μην λησμονούμε πως διεκδικεί ακόμα ένα τίτλο στον τελικό του Λιγκ Καπ με τη Σίτι του Πεπ για αντίπαλο στις 25 Φλεβάρη. Με δεδομένο πως μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο μπορεί να ελπίζει. Μόνο που ενώ οι επιθέσεις φέρνουν φίλους είναι  οι άμυνες αυτές που συνήθως σιγουρεύουν τις επιτυχίες!