Η αφέλεια το πρόβλημα της Λίβερπουλ και όχι μόνο η άμυνα!

Θέλει μεγάλη προσπάθεια να δεχτείς τρία γκολ στο γήπεδο σου από μια ομάδα που μέχρι τη νίκη με την Έξετερ στις αρχές του μήνα με 2-0 δεν είχε πετύχει δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι εδώ και ένα χρόνο! Για την Λίβερπουλ η ήττα από την Γουέστ Μπρoμ που για 21 σερί ματς φέτος δεν είχε νίκη από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβρη, αποτελεί  πραγματική καταστροφή αφού ρεαλιστικά δεν υπάρχει ελπίδα για άλλο τίτλο αυτή τη σεζόν εκτός αν καποιος πιστεύει πως θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Η αφέλεια το πρόβλημα της Λίβερπουλ και όχι μόνο η άμυνα!

Για τρίτη σερί χρονιά , που κάθεται ο Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ, η ομάδα αποκλείεται στο Κύπελλο Αγγλίας σε αυτό τον γύρο τέλη Γενάρη και δεν μπορεί να είναι τυχαίο πια. Πρόπερσι από τη Γουέστ Χαμ , πέρσι από τη Γουλβς μέσα στο Ανφιλντ και μάλιστα όχι από τους φετινούς «λύκους» που κάνουν περίπατο στη Τσάμπιονσιπ αλλά από τη τραγική περσινή εκδοχή τους που πάλευε να μείνει στην κατηγορία! 

Ωστόσο τώρα μοιάζει χειρότερο. Η Γουέστ Μπρομ  όχι μόνο νίκησε, αλλά το πέτυχε εμφατικά σκοράροντας μάλιστα τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο στο Άνφιλντ κάτι που τελευταία φορά το είχε πετύχει η ή Ρεάλ Μαδρίτης το 2014. Μόνο που άλλο ο Κριστιάνο Ρονάλντο και άλλο ο Τζέι Ροντρίγκεζ! 

Επίσης, φάνηκε σε όλο το μεγαλείο, η αφέλεια που έχει η Λίβερπουλ όταν χρειάζεται να αμυνθεί! Έχει προηγηθεί με τον Φιρμίνο και ισοφαρίζεται σε πενήντα δευτερόλεπτα! Ούτε ερασιτεχνικές ομάδες αμύνονται τόσο φαιδρά όπως η ομάδα του Κλοπ πολλές φορές! Το να αποκτάς τον πιο ακριβό αμυντικό του πλανήτη, άσχετο αν αξίζει η δεν αξίζει αυτά τα λεφτά, αλλά γύρω του να συνεχίσουν να αγωνίζονται παίκτες χωρίς πραγματική αίσθηση του τι είναι ανασταλτική λειτουργία, πρόκειται για αυτοκτονία! Επίσης ένα τεράστιο λάθος που κάνει ο Γερμανός προπονητής, παραμένει αυτή η συνεχής εναλλαγή των τερματοφυλάκων, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι ανεπαρκείς!

 Όμως το ότι αλλάζουν διαρκώς μεταξύ τους αντί να παίξουν ένα σερί από παιχνίδια ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, είναι επίσης κάτι για το οποίο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Μπορεί κάποιος να κάνει ολόκληρη λίστα για το πόσα προβλήματα δεν έχουν κληθεί σε αυτή την τριετία Κλοπ όπως το ότι για έναν ακόμη Γενάρη η ομάδα δεν είναι αγωνιστικά αλλά και νοητικά έτοιμη! Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν μπορεί να είναι  πια σύμπτωση! Το 2016 λέγαμε πως έχει μόλις μερικούς μήνες ο Γερμανός τεχνικός στο νησί συνεπώς δεν είχε προλάβει να προσαρμοστεί. Πέρσι τέτοια εποχή η συζήτηση ήταν πως επειδή στη Γερμανία υπήρχε διακοπή πρωταθλήματος μετά τα Χριστούγεννα, ο ίδιος δεν μπορούσε να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες. Φέτος ποια είναι η δικαιολογία; Ο πάγκος της ομάδας είναι γυμνός και δεν μπορείς να περιμένεις βοήθειες από παίκτες όπως ο Ντάνι Ινγκς κάτι που εγείρει ακόμη μεγαλύτερες απορίες για το για ποιον λόγο θέλει να ξεφορτωθεί τον Στάριτζ που ναι μεν δεν είναι εκείνος που ήταν πριν τους τραυματισμούς του αλλά τον Ινγκς και τον Σολάνκε τους θέλει (ακόμη και ντεφορμέ) για...μπρέκφαστ! 

Επίσης η εμμονή που υπήρξε στο θέμα Φαν Ντάικ όπου δεν κινήθηκε για άλλο αμυντικό μέχρι να αποκτήσει αυτόν που ήθελε αρχικά φαίνεται πως συμβαίνει και στο θέμα αντιΚουτινιο! Φαίνεται πως έχει κολλήσει ο Κλοπ με την περίπτωση του Λεμάρ  αλλά η έλλειψη παίκτη με ικανότητα τελικής πάσας είναι οφθαλμοφανής! Και φυσικά το ερώτημα ξανάρχεται στον τερματοφύλακα. Είναι αδιανόητο ότι πηγαίνει μέσα να γίνεται γκολ! 

Με αυτά και με αυτά ακόμα μία χρόνια μετά την τελευταία του Νταλγκλίς όπου η ομάδα πήρε το Λιγκ Καπ το 2012 θα μείνει χωρίς τίτλο! Ναι, σαφέστατα έχουν γίνει βήματα προόδου από το 2015 που ανέλαβε αλλά με το σερί στην καρδιά το  καλύτερο ποδόσφαιρο που παίζει τώρα δεν μπορεί να καλύπτει τις αδυναμίες που είναι ολοφάνερες και δείχνουν στατιστικά πως δεν μπορεί να κλειδώσει παιχνίδια και πως με τους μικρούς ειδικά στο Ανφιλντ παραμένει μια ομάδα απόλυτα προβλέψιμη! 

Ένα άλλο θέμα που έχει προκύψει είναι η ανικανότητα στις εκτελέσεις πέναλτι αφού ούτε μια ούτε δυο αλλά έξι φορές στις τελευταίες δέκα οι παίκτες των ρεντς αστόχησαν στην εσχάτη των ποινών από τον περασμένο Φλεβάρη μέχρι σήμερα. Για σχεδόν ενάμιση χρόνο από το 2015 μέχρι τον περασμένο  Απρίλιο ο Μίλνερ είχε ευστοχήσει σερί σε οποίο πέναλτι είχε εκτελέσει αλλά από την αποτυχία του με τη Σαουθάμπτον στο 0-0 πριν εννιά μήνες έχασε την αυτοπεποίθηση του αστοχώντας σε δυο σερί συν το ότι δεν είναι πια βασικός! Μέσα σε όλα είναι και αυτό ένα πρόβλημα!

Εκείνο που πρέπει να κάνει άμεσα τώρα η ομάδα είναι να κερδίσει στην έδρα του κολλητού και κουμπάρου του Kλοπ, του Ντέιβιντ Βάγκνερ, την Τρίτη το βράδυ στο Χάντερσφιλντ επαναφέροντας τουλάχιστον ισορροπία στην Premier league. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη θα φέρει κι άλλη εσωστρέφεια και περισσότερη γκρίνια!