Ραντεβού στο «Γουέμπλεϊ»

Δεύτερη αναμέτρηση στο «Γουέμπλεϊ» θα χρειαστεί η Τότεναμ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νιούπορτ, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο «Newport Stadium» για τον τέταρτο γύρο του FA Cup. Λυτρωτής για άλλη μια φορά η Χάρι Κέιν, ο οποίος έφερε στο 83ο λεπτό το παιχνίδι στα ίσια, ισοφαρίζοντας το τέρμα που πέτυχε στο 38' ο Πάντραϊγκ Άμοντ...



Ραντεβού στο «Γουέμπλεϊ»

Tα «σπιρούνια» δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να παρουσιάσουν έναν ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού σε έναν ομολογουμένως δύσκολο αγωνιστικό χώρο και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μόνη αξιόλογη ευκαιρία για το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 32ο λεπτό, όταν ο Χάρι Κέιν δεν κατάφερε να κερδίσει με προσπάθεια εντός περιοχής τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι αντίθετα πλησίασαν δύο-τρεις φορές με αξιώσεις στα καρέ του Βορμ, τα οποία κατάφεραν τελικά να παραβιάσουν στο 38’, όταν η σέντρα του Γουίλμοτ «αξιοποιήθηκε» από την εύστοχη κεφαλιά του Άμοντ για το 1-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και χωρίς να δείχνουν ιδιαίτερα απειλητικοί, διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα και περιόρισαν τις επιθετικές ορέξεις της Νιούπορτ. Σταδιακά άρχισαν να δημιουργούνται προοπτικές μπροστά εστία του Ντέι, ο οποίος έσωσε στο 67ο λεπτό την ομάδα του από την ισοφάριση αποκρούοντας το κοντινό σουτ του Σον. Η ισοφάριση ωστόσο ήρθε στο 83’ όταν ο Βορειοκορεάτης υποδέχτηκε χτύπημα από εκτέλεση κόρνερ και γύρισε με τακουνάκι την μπάλα στον ολομόναχο Χάρι Κέιν, ο οποίος περίμενε στο δεύτερο δοκάρι και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 προ κενής εστίας.

Οι συνθέσεις:

Νιούπορτ: Ντέι, Ντιμέτριου, Γουάιτ, Πάιπ, Μπάτλερ, Λαμπαντί (84’ Ντόλαν), Τόζερ, Μπένετ, Γουίλμοτ, Νόουμπλ, Άμοντ (74’ ΜακΚούλσκι)

Τότεναμ: Βορμ, Φόιθ, Βερτόνγκεν, Τρίπιερ, Γουόκερ-Πίτερς (46’ Σον), Ντάιερ, Γουανιάμα, Σισοκό, Ντεμπελέ (81’ Ντέιβις), Γιορέντε (66΄ Ντέλε Άλι), Κέιν

Σκόρερς:

Άμοντ 38’, Κέιν 82’

Διαιτητής:

Ρότζερ Ιστ