Με έναν σπουδαίο τερματοφύλακα μπορεί να μιλάει και για τίτλο!

Αν κάποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία για ποιό λόγο το αγγλικό πρωτάθλημα παραμένει το πιο δημοφιλές σε ολόκληρο τον πλανήτη, την απάντηση την πήρε με το καλύτερο τρόπο το απόγευμα της Κυριακής στο «Ανφιλντ». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Με έναν σπουδαίο τερματοφύλακα  μπορεί να μιλάει και για τίτλο!

Η Λίβερπουλ κατάφερε να σταματήσει την Μάντσεστερ Σίτι και να την υποχρεώσει στην πρώτη της ήττα ωστόσο εκείνο που μένει περισσότερο σε όποιον είδε το παιχνίδι, είναι ο τρόπος που οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν την αναμέτρηση. Η ομάδα του Κλοπ έδειξε πως τη Σίτι πρέπει να την αντιμετωπίζεις κοιτώντας την στα μάτια και όχι ως «κλεφτοκοτάς» όπως πήγε να κάνει η Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο και η Τσέλσι του Κόντε! Αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα από ένα απόγευμα στο οποίο όπως έγραψε στο τουιτερ ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που έβγαλε η Πρέμιερ Λιγκ, ο Ρόμπι Φάουλερ, η Σίτι απέδειξε το ποσό μεγάλη ομάδα είναι από τον τρόπο που αντέδρασε την ώρα που έδειχνε έτοιμη να συντριβεί! 

Η επιλογή της Λίβερπουλ για πίεση ψηλά, έφερε καρπούς και είναι ένα ακόμα δείγμα του πως οφείλεις απέναντι σε μια τόσο σπουδαία ομάδα όπως η Σίτι του Πεπ να παίζεις. Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο να το κάνει ο οποιοσδήποτε και για να το πετύχει ο Κλοπ χρειάζεται να διαθέτει η ομάδα του έναν παίκτη στη θέση του false 9 με τα χαρακτηριστικά του Φιρμίνο! Ο Βραζιλιάνος κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι του στη σεζόν πίεσε παντού και κέρδισε μπάλες ακόμα και κάτω από τη σέντρα ενώ πέτυχε και ένα υπέροχο και «αλανιάρικο» γκολ βγάζοντας με δύναμη από τη μπάλα τον Στόουνς και πλασάροντας με σκαφτό σουτ τον Εντερσον! 

Επίσης είχε την ευτυχία να διαθέτει τον Τσάμπερλειν στην καλύτερη έως τώρα μέρα του με τη κόκκινη φανέλα που πέτυχε  ένα υπέροχο γκολ αλλά δημιούργησε  και ένα ακόμα έχοντας πετύχει σε 20 εμφανίσεις με τη Λίβερπουλ όσα στις 80 τελευταίες του παρουσίες στην Άρσεναλ! Ο κεντρικός ρόλο του ταιριάζει πολύ περισσότερο στο παιχνίδι του και άλλωστε για εκεί τον έφερε ο Γερμανός τεχνικός, στο Άνφιλντ το Σεπτέμβρη. Όποιος θυμάται τα καλύτερα παιχνίδια του όταν ήταν στην Άρσεναλ, ήταν αυτά στα οποία δεν σπαταλούσε τον εαυτό του στα άκρα αλλά έπαιζε  πίσω από τους επιθετικούς σε κεντρικό σημείο του γηπέδου! 

Ο τρίτος που έκανε τη διαφορά για τη Λίβερπουλ σε αυτή τη νίκη ήταν ο ακραίος μπακ Ρόμπερτσον που αποκτήθηκε με ελάχιστα χρήματα από τη Χαλ, μόλις 8 εκατομμύρια λίρες. Έχει κάνει δική του τη θέση του αριστερού μπακ και «έσβησε» από το παιχνίδι τον Στέρλινγκ προς τέρψη της εξέδρας. Τέταρτος κορυφαίος ήταν ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ που κράτησε υπέροχα τη μπάλα σε μεγάλα διαστήματα και έδινε το ρυθμό στις αντεπιθέσεις. 

Από την άλλη η Σίτι κατόρθωσε να αντιδράσει χάρη στη ποιότητα του Ντε Μπρόινε και τον Γκιουντογκάν χάρη και στο βάθος του πάγκου της. Βάζοντας στο παιχνίδι έναν παίκτη 40 εκατομμυρίων ευρώ όπως είναι ο Σίλβα αντέδρασε και αν είχε αλλά πέντε  λεπτά ίσως και να ισοφάριζε! Από μόνο του αυτό δείχνει την ποιότητα της ομάδας, όταν είσαι με τρία γκολ πίσω σε μία έδρα όπως το Ανφιλντ. 

Πάντως το γεγονός πως για πολλοστή φορά η Σίτι δεν μπορεί να κερδίσει σε αυτό το γήπεδο και πως ο Αγουέρο ακόμα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει εκεί, δείχνουν πόσο μεταφυσικά είναι κάποια πράγματα. Με μόλις δύο νίκες σε αυτή την έδρα τα τελευταία 45 χρόνια, η Μάντσεστερ Σίτι βιώνει κάθε φορά εκεί έναν εφιάλτη! Χθες πέτυχε τρία γκολ  για πρώτη φορά από το 1981 όταν  είχε νικήσει 3-1 αλλά και πάλι έχασε! Αν κάποιος μπορεί να το εξηγήσει θα ήθελα να ακούσω την εκδοχή του! 

Έγραφα πως όλες οι νίκες μπορεί να δίνουν τους ίδιους  βαθμούς αλλά κάποιες μετράνε πολύ παραπάνω και αυτή η νίκη, η πρώτη στην μετά Κουτίνιο εποχή είναι κάτι πολύ πιο σπουδαίο από τους τρεις βαθμούς για το project Κλοπ! Τώρα άμεση ανάγκη το καλοκαίρι είναι η απόκτηση ενός σπουδαίου τερματοφύλακα, γιατί με Κάριους και Μινιολέ δεν μπορείς να πας μπροστά! Αν πάρει κάποιο σαν τον Ομπλακ  πια μπορεί να μιλάει ακόμα και για τον τίτλο!