«Αμυντικός»... μόνο για την ταμπέλα

Ενδεχομένως και ο ίδιος να χαμογελάει ότι του λένε ότι η ιδιότητα του αμυντικού δεν του ταιριάζει... Ο Μάρκος Αλόνσο, σκοράροντας και στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, έφτασε στα έξι γκολ για τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Τσέλσι και έχει πετύχει περισσότερα τέρματα από κάθε άλλον ομολόγό του στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!  



«Αμυντικός»... μόνο για την ταμπέλα

Ο Ισπανός wing-back σκόραρε και στο «Έμιρεϊτς» και θα μπορούσε να έχει χαρίσει μεγάλη νίκη στους Πρωταθλητές Αγγλίας, αν στις καθυστερήσεις βρισκόταν κάποιος συμπαίκτης του στη μπάλα μετά τη δική του απομάκρυνση με το κεφάλι κι όχι ο Έκτορ Μπεγερίν, που σούταρε αμέσως με το δεξί για να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Το γκολ του Μάρκος Αλόνσο, ήταν το 6ο προσωπικό του για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ισοφαρίζοντας την επίδοση που είχε σημειώσει ολόκληρη την περσινή σεζόν, ενώ συνολικά έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 12 φορές σε 48 ματς της Πρέμιερ Λιγκ.

Στο ημερολογιακό έτος 2017 σκόραρε 10 φορές, ενώ μαζί και με τις τέσσερις ασίστ που έχει καταγράψει, η συμμετοχή του σε γκολ της Τσέλσι φτάνει στα 16. Αυτό, σημαίνει πως βρίσκεται στο +4 από κάθε άλλον αμυντικό στο κορυφαίο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή, έπειτα από 22 αγωνιστικές στην ποδοσφαιρική χρονιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από ποδοσφαιριστή με την ιδιότητα του... αμυντικού, στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Όσο για τα... εσωτερικά της Τσέλσι, ο Μάρκος Αλόνσο είναι δεύτερος σκόρερ μαζί με τον Εντέν Αζάρ (6 γκολ) πίσω από τον Αλβάρο Μοράτα που έχει μετρήσει 10 και έχασε άλλα τρία... άχαστα το βράδυ της Τετάρτης στην έδρα της Άρσεναλ.