Ας το απολαύσει ο Κέιν γιατί είναι απλά διάλειμμα για Μέσι και Ρονάλντο!

Σε μια χρονιά που ο Κέιν μπόρεσε πέραν  από το επικό ρεκόρ του Σίρερ για την Premier League, να ξεπεράσει και τον Ρονάλντο και τον Μέσι σε σύνολο γκολ η ερώτηση είναι αν μιλάμε για ολοκλήρωση ενός κύκλου  ή απλά για διάλειμμα των δύο που αναμφισβήτητα αποτελούν τους κορυφαίους της τελευταίας δεκαετίας! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ας το απολαύσει ο Κέιν γιατί είναι απλά διάλειμμα για Μέσι και Ρονάλντο!

Από το 2010 και έπειτα το κοντέρ έγραφε ασταμάτητα  για τον Ρονάλντο και για τον Μέσι, που σε αυτά τα εφτά χρόνια ήταν πότε ο ένας και πότε ο άλλος κορυφαίοι σκόρερ του ημερολογιακού έτους!

Ο Μέσι είχε εκείνη την απίστευτη χρόνια του 2012, με το 91 τέρματα των οποίων τα 64 εκτός περιοχής! Ο Ρονάλντο τη φοβερή σταθερότητα του 2013 2014 και 2015 πριν «απαντήσει» ο Μέσι το 2016   το σίγουρο είναι πως η συνύπαρξη τους εκτόξευσε  και τις ομάδες και τους ίδιους!

Ο Χάρι Κέιν κατάφερε φέτος να σημειώσει τα περισσότερα γκολ σε αυτό το ημερολογιακό έτος και νομίζω πως έφτασε η ώρα για τον ίδιο να κάνει το άλμα φεύγοντας από την Τότεναμ δοκιμάζοντας τον εαυτό του σε πολύ υψηλό επίπεδο! Πρώτη υποψήφια πιθανώς η Ρεάλ που ρεπορτάζ αναφέρουν πως είναι έτοιμη το επόμενο καλοκαίρι να προσφέρει γη και ύδωρ στον Ντάνιελ Λίβι για να αποσπάσει τον Άγγλο φορ.

Ωστόσο η προσωπική μου αίσθηση είναι πως απλά πρόκειται για ένα διάλειμμα. Είτε ο Μέσι είτε ο Ρονάλντο θα επιστρέψουν τα επόμενα χρόνια, όσο ακόμα αντέχει οργανισμός τους για να υπενθυμίσουν σε όλους μας το πόσο σπουδαίοι είναι αλλά και ο Κέιν ήρθε για να μείνει! Είναι πλέον η τέταρτη σεζόν σε αυτό το υψηλό επίπεδο και δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Με την ευκαιρία και επειδή μου το θύμισε ένας πιστός φίλος της στήλης, ο Άκης Ασημακόπουλος, θα ήθελα να σας αναφέρω δυο πράγματα για τον Μέσι και το Ρονάλντο. Ο σερ Άλεξ έχει πει για τον πορτογάλο ότι μπορεί να παίξει σχεδόν σε όλες τις ομάδες ενώ πιθανώς ο Μέσι όχι. Από την άλλη ο Γιόχαν Κρόιφ πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια, επέμενε ότι γύρω από τον Μέσι μπορείς να χτίσεις μια ομάδα σε αντίθεση με το Ρονάλντο που δεν γίνεται να το κάνεις.

Πρόκειται για διαφορετικές εντελώς απόψεις, από δύο σπουδαίους ποδόσφαιρανθρώπους για δύο σπουδαίους  ποδοσφαιριστές για να καταλάβει κάποιος ότι απολυτότητες δεν υπάρχουν και δεν χωρούν σε τέτοια επίπεδα!
Επαναλαμβάνω, επειδή ποτέ στο παρελθόν δεν έτυχε να συνυπάρξουν δύο από τους κορυφαίους όλων των εποχών ποδοσφαιριστές, ταυτόχρονα στο ίδιο επίπεδο για μια δεκαετία, δεν έχουμε και προηγούμενο μέτρο σύγκρισης!

Πάντα κάθε εποχή ανήκε σε έναν. Όταν ολοκληρωνόταν ο κύκλος του Ντι Στέφανο ξεπεταγόταν ο Πελέ, μετά ήρθε ο Κρόιφ, όταν τελείωσε εκείνου ήταν η εποχή του Μαραντόνα, μετά  του Ρονάλντο (του Βραζιλιάνου) και ταυτόχρονα με την πτώση αυτού λόγω των προβλημάτων υγείας η εκτόξευση του Ζιντάν. Στο ενδιάμεσο μπορούσε να είναι η εποχή του Ροναλντίνιο, ωστόσο ο Βραζιλιάνος προτίμησε την αλέγκρικη  ζωή από το να είναι σούπερσταρ στο ποδόσφαιρο! Και ακολούθησαν ο Μέσι με τον Ρονάλντο με τον Πορτογάλο να εκτοξεύει την καριέρα του πηγαίνοντας στη Ρεάλ το 2009 ενώ ήδη είχε κατακτήσει τα πάντα ως παίκτης της Γιουνάιτεντ.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται πόσο τυχεροί είμαστε όλοι που τους απολαύσαμε σε ολόκληρο το κομμάτι της απογείωσης της καριέρας τους, πιθανώς είναι απ’ αυτούς που όταν του δείχνουν με το δάχτυλο το φεγγάρι προτιμάει να απολαμβάνει την θέα του... δάχτυλου!