Το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Σίρερ κυνηγάει ο Κέιν!

Έτοιμος να ισοφαρίσει ή ακόμα και να ξεπεράσει ένα ρεκόρ που έχει «στοιχειώσει» από το 1995 είναι ο Χάρι Κέιν.   



Το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Σίρερ κυνηγάει ο Κέιν!
Ο στράικερ των «σπιρουνιών» πραγματοποιεί μέσα στο 2017 την πιο αποτελεσματική του χρονιά, έχοντας υψηλή δεινότητα στο σκοράρισμα με 33 γκολ σε 32 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα κα γενικά έχει βρει δίχτυα συνολικά 50 φορές σε 48 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις.
 
Επόμενος στόχος του να πιάσει τον σημαντικότερο σκόρερ στην ιστορία της Πρεμιερ Λιγκ τον Άλαν Σίρερ που είχε  πετύχει με τη φανελα της Μπλάκμπερν 36 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος και με τέσσερις αγωνιστικές για την ομάδα του Ποκετινο να απομένουν με Μπράιτον, Μάντσεστερ Σίτι, Μπέρνλι και Σαουθάμπτον, ο Κέιν «απειλεί» το ρεκόρ.
 
Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός και τώρα σχολιαστης στο BBC το διατηρεί εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια, από το 1995 όταν είχε οδηγήσει τη Μπλάκμπερν στη κατάκτηση του πρωταθλήματος. 
 
Στο μόνο που δεν απειλείται ο άλλοτε παίκτης της Εθνικής Αγγλίας και της Νιουκάστλ είναι στα γκολ ανάλογα με τον αριθμό των αναμετρήσεων. Συνολικά ο Κέιν έχει σκοράρει 90 φορές σε 131 ματς, με τον Σίρερ να είναι ο μοναδικός στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που το έχει κατορθώσει σε 113 παιχνίδια ενώ φυσικά παραμένει πολύ μπροστά συνολικά στον πίνακα των κορυφαίων της Πρεμιερ λιγκ με συνολικά 265 τέρματα. 
 
Ο 24χρονος διεθνής φορ της Τότεναμ από την άλλη  έχοντας ξεπεράσει, στη συγκεκριμένη κατηγορία των γκολ σε ένα ετος, ονόματα όπως ο Ρουντ Φαν Νίστελροι, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Τιερί Ανρί (34) και υπολείπεται μολις δύο γκολ από τον Φαν Πέρσι (35). Ο Κέιν έχει βρει δίχτυα μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, όσες φορές έχουν βρει μαζί ομάδες όπως οι Σουόνσι και Μπέρνλι (33), η Κρίσταλ Πάλας (31) και η Γουέστ Μπρομ (30).
 
Στα τέσσερα εναπομείναντα ματς σίγουρα θα επιδιώξει να κάνει πράξη τη δήλωσή του πως θέλει να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι». Αν το καταφέρει, η κορυφή  θα του ανήκει. 
 
Έλενα Χαριτάκη