Έτοιμη να μειώσει την απόσταση η Κάρντιφ

Ηρωική εμφάνιση από την Σάντερλαντ των 10 παικτών στο “Μολινό” και 0-0 απέναντι στην πρωτοπόρο της Τσάμπιονσιπ, Γουλβς, με την Κάρντιφ να έχει την δυνατότητα πλέον να μειώσει την απόσταση από την κορυφή. Οριστικά τρίτη η εξαιρετική Μπρίστολ Σίτι, κόλλησε στο μηδέν και η Άστον Βίλα με την Μίλγουολ, μείωσε από το top-6 η Λιντς.



Έτοιμη να μειώσει την απόσταση η Κάρντιφ

Αν και αγωνίστηκε για πολλή ώρα με παίκτη παραπάνω, μετά την αποβολή του Κάτερμολ στο 62’, οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι παραπάνω από τον βαθμό, με αποτέλεσμα ναι μεν να αυξήσουν την διαφορά από την δεύτερη θέση, αλλά να περιμένουν την Κάρνιτφ να παίξει με την Ρέντινγκ την Δευτέρα, έχοντας την δυνατότητα να ψαλιδίσει την απόσταση στους δύο βαθμούς.

Αν δεν το κάνει, αυτή που θα έχει από πίσω της σε απόσταση αναπνοής θα είναι η Μπρίστολ Σίτι, που μετά το διπλό στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την Παρασκευή πέρασε τρίτη και ήταν στην ευχάριστη θέση να δει όλες τις διώκτριές της να μην καταφέρνουν να την προσπεράσουν. Αμέσως πίσω της είναι η Ντέρμπι, που με το 3-0 στην έδρα της Μπάρνσλεϊ άφησε έναν βαθμό πίσω την Άστον Βίλα. Δεν βρήκαν την λύση απέναντι στην Μίλγουολ οι “χωριάτες”, με την ομάδα του Λονδίνου να παίρνει σημαντικό βαθμό στο Μπέρμιγχαμ.

Όσον αφορά την αγγλική πρωτεύουσα, την πρώτη της νίκη εκεί πήρε η Λιντς του Τομάς Κρίστιανσεν, η οποία με το άνετο 3-1 στην έδρα της ΚΠΡ μείωσε την απόσταση από τις θέσεις που θα δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ στο τέλος της σεζόν.

Από ‘κει και πέρα η Μίντλεσμπρο πήρε πολύ σημαντική νίκη επί της Ίπσουιτς και παράλληλα και βραχεία κεφαλή στην επί μέρους τους βαθμολογίας, ούσες αμφότερες στους 32, έναν πίσω από την Λιντς. Στους 32 είναι και η Πρέστον με το 2-1 στην έδρα της Μπέρτον, με τις Νότιγχαμ Φόρεστ και Φούλαμ να έχουν πανηγυρίσει εντός έδρας νίκες και να αποτελούν τις δύο ομάδες που κλείνουν το πρώτο μισό του πίνακα.

Τέλος, όσον αφορά την ουρά της βαθμολογίας, Μπέρμιγχαμ, Σάντερλαντ και Μπέρτον θα αποχαιρετούσαν εάν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, με μοναδική διαφοροποίηση το +1 στην συγκομιδή των “μαυρόγατων”, που ίσως έχουν ελπίδα με τον Κρις Κόλμαν στον πάγκο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

08/12 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπρίστολ Σίτι 1-2

09/12 Γουλβς – Σάντερλαντ 0-0

Άστον Βίλα – Μίλγουολ 0-0

Μπάρνσλεϊ – Ντέρμπι 0-3

Μπέρτον – Πρέστον 1-2

Φούλαμ – Μπέρμιγχαμ 1-0

Χαλ – Μπρέντφορντ 3-2

Μίντλεσμπρο – Ίπσουιτς 2-0

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόλτον 3-2

ΚΠΡ – Λιντς 1-3

Γουλβς – Σάντερλαντ 0-0

Νόριτς – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 3-1

11/12 Ρέντινγκ – Κάρντιφ