Αυτοί που το... έζησαν και από τις δύο πλευρές

Με αφορμή τη σημερινή (25/11) αντάμωση του Μοχάμεντ Σαλάχ με την πρώην ομάδα του στο «Άνφιλντ» (19:30-Ώρα Ελλάδος), μας δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε ποδοσφαιριστές που έχουν κατά το παρελθόν φορέσει τις φανέλες των Λίβερπουλ και Τσέλσι και γνωρίζουν τα συναισθήματα που θα κυριέψουν τον Αιγύπτιο άσο των γηπεδούχων πριν από την έναρξη της «μάχης».



Αυτοί που το... έζησαν και από τις δύο πλευρές

Ο Σαλάχ μπορεί να κάνει... εντύπωση με τη φανέλα των «reds», στους οποίους αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι οπότε και αποκτήθηκε από τη Ρόμα έναντι 37.8 εκ. λιρών, τούτη ωστόσο δεν είναι η πρώτη του παρουσία στην Αγγλία, αφού υπήρξε ως γνωστόν και πρώτη-αποτυχημένη- απόπειρα με μπλε χρώματα.

Η Τσέλσι τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2014 από τη Βασιλεία καταβάλλοντας το ποσό των 14.75 εκ. λιρών χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει απόσβεση των χρημάτων, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μόλις 19 συμμετοχές και τα 2 γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια της βραχύχρονης θητείας του στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Παρόμοιες ιστορίες με αυτή του 25χρονου έχει το παρελθόν να επιδείξει αρκετές και έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποια χρώματα αισθάνθηκαν καλύτερα οι δέκα παρακάτω κύριοι…

Τζο Κόουλ

Σχετική εικόνα

Ο βραχύσωμος Άγγλος εξτρέμ με τις ταχύτατες επελάσεις του αγωνίστηκε επί μια επταετία με τα χρώματα της Τσέλσι, κατέκτησε μαζί της τρία πρωταθλήματα Αγγλίας και αποχώρησε από το «Στάμφορντ Μπριτζ» έχοντας συμπληρώσει 276 συμμετοχές συνοδευόμενες από 38 γκολ και 43 ασίστ. Οι  42 «παραστάσεις» του και τα μόλις 5 γκολ με τη Λίβερπουλ είναι λογικό να μην μπορούν να δημιουργήσουν σύγκριση.

Νικολά Ανελκά

Αποτέλεσμα εικόνας για anelka chelsea

Στη Λίβερπουλ ο Νικολά Ανελκά πέρασε για έξι μήνες ως δανεικός, ύστερα από εισήγηση του Ζεράρ Ουγιέ που ήταν τότε προπονητής των «reds». Επέστρεψε στην Παρί Σεν Ζερμέν με 20 συμμέτοχες για να έρθει η στιγμή που λίγα χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι, στην οποία σημείωσε την πιο μαρκοχρόνια θητεία της καριέρας του «καταγράφοντας » 188 συμμετοχές και 59 γκολ.

Μπουντεβάιν Ζέντεν

Αποτέλεσμα εικόνας για zenden liverpool

O Ζέντε δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην Τσέλσι επί ημερών Κλαούντιο Ρανιέρι (43 συμμετοχές) αλλά ακόμη φθηνότερη ήταν η τελική συγκομιδή του με τη φανέλα της Λίβερπουλ (23 συμμετοχές), με την οποία ωστόσο κατάφερε να αγωνιστεί βασικό στον τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στην Αθήνα το 2007 και τελικά κατακτήθηκε από τη Μίλαν (2-1).

Γκλεν Τζόνσον

Αποτέλεσμα εικόνας για glen johnson liverpool

O Τζόνσον αποκτήθηκε από την Τσέλσι το καλοκαίρι του 2013 και πραγματοποίησε 16 εμφανίσεις τη σεζόν 2004-05 που οι «μπλε» κατέκτησαν το πρωτάθλημα επί Ζοσέ Μουρίνιο. Στη Λίβερπουλ υπέγραψε το 2009 και έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία του με τα έξι χρόνια θητείας του στο Μέρσεϊσαϊντ.

Γιόσι Μπεναγιούν

Αποτέλεσμα εικόνας για benayoun chelsea

Με την κόκκινη φανέλα αισθάνθηκε πιο άνετα ο Ισραηλινός  εξτρέμ, αφού κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να πετύχει 29 γκολ, εκ των οποίων τα 11 στην πρώτη του σεζόν. Ως παίκτης της Τσέλσι σκόραρε μόλις μια φορά σε 24 αγώνες.

Φερνάντο Τόρες

Σχετική εικόνα

Κι όμως! Ο Τόρες έχει καταγράψει περισσότερες εμφανίσεις με τη φανέλα της Τσέλσι (110) στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και όχι με αυτή της Λίβερπουλ (102) με την οποία έκανε θραύση επί ημερών Ράφα Μπενίτεθ. Μια ματιά στις επιδόσεις σκοραρίσματος ωστόσο αρκεί για αν αποκαταστήσει την τάξη… 81 γκολ με τη Λίβερπουλ έναντι 48 τερμάτων με τα χρώματα της Τσέλσι.

Ραούλ Μεϊρέλες

Αποτέλεσμα εικόνας για meirelles chelsea

Ένα χρόνο παρουσίας σε κάθε μέτωπο, πάνω κάτω ίδιος αριθμός συμμετοχών (Τσέλσι: 31- Λίβερπουλ: 35), με τη διαφορά ωστόσο να έγκειται στο γεγονός ότι με τους «μπλε» στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Ντάνιελ Στάριτζ

Αποτέλεσμα εικόνας για sturridge liverpool

Στο δυναμικό της Τσέλσι ανήκε για τέσσερα χρόνια εκ των οποίων η μια σεζόν ξοδεύτηκε με δανεισμό στην Μπόλτον. Αποχώρησε me 103 συμμετοχές (24 γκολ) και την ελπίδα πως στη Λίβερπουλ θα καταφέρει να λάμψει αλλά οι τραυματισμοί έχουν εμποδίσει κατά πολύ την εξέλιξή του.131 «κόκκινες» συμμετοχές και 64 γκολ έως σήμερα για τον 28χρονο άσο.

Βίκτορ Μόουζες

Αποτέλεσμα εικόνας για moses chelsea

Στη Λίβερπουλ αγωνίστηκε ως δανεικός από την Τσέλσι αποχωρώντας μετά από έναν χρόνο με 22 συμμετοχές και 2 γκολ. Προφανώς, μετά από κάποια χρόνια θα τον θυμούνται όλοι μόνο με την μπλε φανέλα, με τη οποία μετρά έως σήμερα 92 συμμετοχές και κατέκτησε ως «βασικό γρανάζι» το περυσινό πρωτάθλημα.

Φάμπιο Μπορίνι

Αποτέλεσμα εικόνας για borini liverpool

Δέκατος και καταϊδρωμένος μπαίνει στη λίστα ο Φάμπιο Μπορίνι απλά για τις ανάγκες της… στρογγυλοποίησης.  Μόλις 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την Τσέλσι, άλλες 25 με αυτή της Λίβερπουλ χωρίς εν τέλει να καταφέρει να πείσει σε καμία από τις δύο πλευρές.

Πηγή : Mirror