«Κάζο» στο φινάλε!

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει από την προτελευταία αγωνιστική την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έχασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ηττήθηκε 1-0 από τη Βασιλεία στην Ελβετία με γκολ που δέχτηκε στο… παρά ένα! Ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική ψάχνουν οι «κόκκινοι διάβολοι» για να περάσουν στα νοκ- άουτ.  



«Κάζο» στο φινάλε!

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη εξέλιξη για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που παρουσιάστηκε αγνώριστη στο δεύτερο ημίχρονο και απειλήθηκε ουκ ολίγες φορες. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε στο 89' ο Λανγκ!

Αυτό που ίσως κρατά από σημερα η Γιουνάιτεντ είναι η καλή εικόνα του πρώτου μέρους, αλλά και οι καλές στιγμές των Φελαϊνί και Ρόχο που κατέληξαν στο δοκάρι.

Με άδεια χέρια, λοιπόν, έφυγαν από την Ελβετία οι Άγγλοι και πλέον είναι υποχρεωμένοι να πάρουν έστω τον εντός έδρας πόντο ενάντια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να περάσουν στους «16».

Η βαθμολογία του ομίλου

1.Μαν. Γιουνάιτεντ 12

2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9

3. Βασιλεία 9

4.Μπενφίκα 0

Το ματς:

Καλό πρώτο ημίχρονο για τη Γιουνάιτεντ. Επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό της, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και κατάφερε να γίνει απειλητική από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Λουκάκου και ο Μαρσιάλ δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, όμως καμία από τις προσπάθειές τους δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Από τη μεριά τους, οι Ελβετοί φαίνονταν ανήμποροι να ακολουθήσουν το τέμπο των φιλοξενούμενων και μοιραία παρέμειναν σε… παθητικό ρόλο. Τίποτα απολύτως επιθετικά και αλλαγή τακτικής- φουλ άμυνα σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, κάτι που σαφώς ευνόησε την ομάδα του Μουρίνιο που μπορούσε να ρισκάρει περισσότερο για το τέρμα που θα την έβαζε σε θέση οδηγού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως διαφορετικά. Η Βασιλεία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι απώλεσε δύο σημαντικές στιγμές για να πάρει το προβάδισμα. Η Γιουνάιτεντ άργησε κάπως να μπει στο ρυθμό, όμως σταδιακά ισορροπούσε την κατάσταση και έδειχνε κ εκείνη τα… δόντια της, με τον Φελαϊνί να πετά στα σκουπίδια σημαντική στιγμή για το 1-0.

Η Βασιλεία, ωστόσο, συνέχιζε να ασκεί πίεση. Όσο περνούσαν τα λεπτά και αντιλαμβανόταν ότι στη Γιουνάιτεντ… υπήρχε πρόβλημα, όλο και ρίσκαρε για το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Τελικά οι προσπάθειές της απέδωσαν καρπούς στο 89', με τον Λανγκ να.. σοκάρει τη Γιουνάιτεντ και να βάζει στο κόλπο της πρόκρισης την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Βάτσλικ, Ακάντζι, Σούτσι, Μπαλάντα, Λανγκ, Ντιέ, Τζούφι (80' Φράνσον), Πετρέτα, Στέφεν, Μ. Ελιονούσι, Ομπερλάν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Φελαϊνί, Ερέρα, Λίνγκαρντ (63' Ράσφορντ), Μαρσιάλ (74' Ιμπραΐμοβιτς), Πογκμπά (66' Μάτιτς), Λουκάκου