Παρηγοριά στον... κόκκινο άρρωστο (pics & vids)

Ασφαλώς δεν είναι η μοναδική που έχει πάθει κάτι τέτοιο. Η Λίβερπουλ, έχει νιώσει καλά πως είναι να κάνεις τεράστια ανατροπή σε ματς, έχει βιώσει όμως και την άσχημη πλευρά του νομίσματος, όπως συνέβη στη Σεβίλλη. Το england365.gr προσφέρει μια μικρή παρηγοριά στους «κόκκινους»...  



Παρηγοριά στον... κόκκινο άρρωστο (pics & vids)

Καλή κάθε αναφορά στο έπος της Πόλης για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και το παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με τη Λίβερπουλ να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στα πέναλτι κόντρα στη Μίλαν, αλλά πλέον, η ιστορία έγραψε πως και η αγγλική ομάδα έπεσε «θύμα» απόλυτης αγωνιστικής κατάρρευσης και επαναφοράς του αντιπάλου στο ματς.

Στη Ανδαλουσία, η Σεβίλλη, με τον Μπερίσο ν' ανακοινώνει στους ποδοσφαιριστές του στο ημίχρονο ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη, έφτασαν από το εις βάρος τους 3-0 του ημιχρόνου στο τελικό 3-3, με αποτέλεσμα να ζορίσουν τα πράγματα για την ομάδα του Κλοπ στην προσπάθεια πρόκρισης.

Στην ιστορία της σύγχρονης μορφής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι «κόκκινοι» συμμετέχουν σε τρία παιχνίδια όπου το 3-0 του πρώτου μέρους έχει... γυρίσει τούμπα και το england365.gr παρουσιάζει όλα τα ματς με ανάλογη εξέλιξη...

Το 1993, στα... ντουζένια, τότε, του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την μετονομασία του από Κύπελλο Πρωταθλητριών, η Βέρντερ Βρέμης είχε κάνει επικό come-back σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων απέναντι στην Άντερλεχτ. Τον Δεκέμβρη εκείνου του έτους, οι Βέλγοι είχαν προηγηθεί με τρία γκολ στην ανάπαυλα, ωστόσο, ο γερμανικός σύλλογος έφτασε στο τελικό 5-3 στο δεύτερο ημίχρονο με τρομερή ανατροπή!

Έπειτα από περίπου μια δεκαετία και πιο συγκεκριμένα το 2001, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έφερε τα πάνω – κάτω σε ματς κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, σε πολύ διαφορετικές εποχές για το γαλλικό κλαμπ. Οι Οκότσα και Λορέν Λιρόι είχαν δώσει προβάδισμα τριών τερμάτων στους φιλοξενούμενους στο «Ριαθόρ», όμως ακολούθησε... τρικυμμία στην επανάληψη. Τρία γκολ του Βάλτερ Παντιάνι και ένα του Τριστάν διαμόρφωσαν το τελικό 4-3 για τη «Ντέπορ»!

Πριν από το έπος της Πόλης απέναντι στη Μίλαν, στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ είχε καταφέρει να επιστρέψει και πάλι στο σκορ από 3-0, στη φάση των γκρουπ το 2002, σε εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βασιλεία. Στο «St.Jakob Park», οι Ελβετοί από τη συμπλήρωση του ημιώρου – όπως συνέβη και στη Σεβίλλη υπέρ των «κόκκινων» - είχαν φτάσει το σκορ σε επίπεδα που σκεφτόυαν κανείς ότι η νίκη ήταν σχεδόν σίγουρη. Οι Μέρφι, Σμίτσερ και Όουεν δεν σκέφτονταν έτσι και το ματς τελείωσε στο 3-3.

Αυτή η ανατροπή ήταν η αμέσως προηγούμενη από τον τελικό της Πόλης, με πρωταγωνιστή ξανά τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού του Λίβερπουλ, που έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου μετά την παράταση και τα πέναλτι με τους «ροσονέρι».

Η Άρσεναλ την έπαθε ακόμα χειρότερα από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, αφού, σε παιχνίδι των ομίλων κόντρα στην Άντερλεχτ, το 2014, στο «Έμιρεϊτς», το παιχνίδι υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει «σβήσει» εντελώς μετά και τη διαμόρφωση του 3-0 για τους Λονδρέζους, με το γκολ του Τσάμπερλεϊν στο 58'. Οι φιλοξενούμενοι, όχι απλά δεν απογοητεύθηκαν από το εύρος που είχε πάρει το σκορ με μισή ώρα παιχνιδιού ν' απομένει, αλλά αντέδρασαν με δύο γκολ του Βάντεν Μπόρε και τον νυν φορ της Νιούκαστλ, Αλεξάντρ Μίτροβιτς να σκοράρει στο 90' για την ισοπαλία (3-3).

Τελευταία ανάλογη περίπτωση με τη φετινή του «Σάντσεθ Πιθχουάν», σημειώθηκε στην περσινή διοργάνωση, τέτοιες μέρες του Νοέμβρη, στην Κωνσταντινούπολη. Η Μπενφίκα ήταν το «θύμα» ανατροπής, με την οποία όμως η ομάδα της Λισαβόνας παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης. Οι Τοσούν, Κουαρέσμα και Αμπουμπακάρ μέσα σε μισή ώρα (59' – 89') είχαν επαναφέρει την... τάξη μπροστά στο κοινό τους.