Οι συναντήσεις του Μουρίνιο με την… πρώην του

Την Τσέλσι για έκτη φορά στην προπονητική του καριέρα καλείται  να αντιμετωπίσει το απόγευμα (18:30) της Κυριακής (5/11) ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον πρώην τεχνικό των «μπλε» να επισκέπτεται το «Στάμφορντ Μπριτζ» για τρίτη φορά ως αντίπαλος.



Οι συναντήσεις του  Μουρίνιο με την… πρώην του

Οι αναμνήσεις από τις δύο θητείες του νυν τεχνικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο (σ.σ. 2004-07 και 2013-15) μπορεί-όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος-σε πέντε χρόνια να έχουν ξεχαστεί, παραμένουν ωστόσο μέχρι σήμερα νωπές, κάτι που επιβεβαιώνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα βρετανικά Μέσα αλλά και οι οπαδοί των πρωταθλητών Αγγλίας κάθε παρόμοιo ραντεβού…

Η ατμόσφαιρα προβλέπεται λοιπόν… ηλεκτρισμένη στο γήπεδο που ο «Special One» δεν κατάφερε να αποκομίσει στις δύο περυσινές επισκέψεις του ως προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» τίποτα περισσότερο εκτός από μια εντός εισαγωγικών έχθρα με τον Αντόνιο Κόντε. Τα αποτελέσματα; Ήττα με σκορ 4-0 για το πρωτάθλημα και αποκλεισμός με σκορ 1-0 από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας με τον σουτ του Ενγκολό Καντέ να κρίνει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Μόνο ως προπονητής της Ίντερ κατάφερε ο Μουρίνιο να αποδράσει από το πρώην σπίτι του με ψηλά το κεφάλι και μάλιστα με διπλό-πρόκρισης (1-0) στα προημιτελικά της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2009-10, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πορτογάλος κόουτς οδήγησε τους «νερατζούρι» στο μοναδικό «τρεμπλ» που έχει σημειωθεί ποτέ από ιταλικό σύλλογο. Είχε προηγηθεί η νίκη στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με σκορ 2-1 ενώ με 2-0 κατέληξε στα χέρια του και η πρώτη και τελευταία μέχρι σήμερα εντός έδρας παρτίδα που έπαιξε ως «devil» τον περασμένο Απρίλιο.

 Ίντερ-Τσέλσι 2-1 (24.02.2010)

Μουρίνιο: «Απομένει η ρεβάνς. Ο Μουρίνιο δεν χάνει στο Στάμφορντ Μπριτζ και θα ταξιδέψουμε στο Λονδίνο με την πεποίθηση ότι μπορούμε να φτάσουμε στην πρόκριση»

 

Τσέλσι-Ίντερ 0-1 (16.03.2010)

Μουρίνιο: «Πραγματοποιήσαμε μια τέλεια εμφάνιση και αξίζαμε τη νίκη. Η Τσέλσι έβγαλε αντιδράσεις απόγνωσης, μιας ομάδας που ένιωθε ότι ο αντίπαλος είναι ανώτερος.»

 

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0 (23.10.2016)

Μουρίνιο: «Γιατί ενοχλήθηκα με τον Κόντε; Δεν πανηγυρίζεις έτσι στο 4-0. Στο 1-0 φροντίζεις να ξεσηκώσεις τον κόσμο αλλά στο 4-0; Είναι ταπεινωτικό για μας»

 

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (13.03.2017)

Μουρίνιο: «Δεν θέλω να σχολιάσω την κόκκινη κάρα. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και για τον κόσμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 2-0 (16.04.2017)

Μουρίνιο: «Οι παίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ήμασταν άριστοι από άποψη τακτικής και καταφέραμε να υποτάξουμε μια ομάδα γεμάτη σπουδαίους παίκτες»