Ο Αγουέρο έχει πια ένα στόχο με τη Σίτι: το Champions League!

Την μέρα που η Σίτι απέκτησε τον Σέρχιο Αγουέρο υπήρχαν κάποιοι ενδοιασμοί στα διαφορα φόρουμ των οπαδών αν ο μικρόσωμος Αργεντινός θα μπορέσει να αντέξει την πίεση και τη δύναμη του αγγλικου πρωταθλήματος. Η απάντηση έχει δοθεί προ πολλού, με τον Αγουέρο να είναι πια ένα κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου με τα 178 γκολ του που έσπασαν ένα ρεκόρ οκτώ δεκαετιών! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Αγουέρο έχει πια ένα στόχο με τη Σίτι: το Champions League!

Στη δεκαετία του ´30, ο Έρικ Μπρουκ πέτυχε τα περισσότερα από αυτά τα 177 γκολ με τα οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία μέχρι το 2017 ως ο κορυφαίος σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι! Ο Αγουέρο, στο πρώτο κιόλας ματς στην Premier League με τη φανέλα της Σίτι, τον Αύγουστο του 2011, απέναντι στην Σουόνσι είχε πετύχει δύο γκολ και ξεκίνησε αυτό το φοβερό ράλι! Με το πιο σπουδαίο από όλα αυτά τα γκολ, να είναι φυσικά εκείνο του Μαΐου του 2012, απέναντι στην ΚΠΡ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας τον πρώτο τιτλο πρωταθλήματος στους Σίτιζενς έπειτα από το 1968.

Ο Αγουέρο ό,τι και να γίνει από δω και πέρα θα είναι πάντα μέσα στις καρδιές των οπαδών. Έτσι κι αλλιώς, προσωπική μου άποψη, είναι πως ο Αργεντινός αποτελεί τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή που φόρεσε ποτέ την φανέλα της Σίτι.

Για χρονιά επίσης, ήταν ένα σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την κατηγορία, αφού μπορούσε πραγματικά από το πουθενά να κάνει φάση μόνος του ακόμα και όταν η ομάδα δεν τον τροφοδοτούσε σωστά. Ένας πλήρης ποδοσφαιριστής με αίσθηση του γκολ αλλά και πάντα με ένα μάτι που κοιτάζει εάν ένας συμπαίκτης του είναι σε καλύτερη θέση από αυτόν.

Επίσης εξαιρετικός στη συμπεριφορά με μόνο μελανό σημείο κάποτε εκείνη την άρνηση του να μπει ως αλλαγή στο Μόναχο κατά της Μπάγερν το 2011. Αλλά αυτό είναι ένα πταίσμα μπροστά στις γενικότερες συμπεριφορές των σημερινών σούπερσταρ, με τον Αγουέρο να έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια πραγματικά μία σειρά εξετάσεων και να έχει περάσει με άριστα σχετικά όχι μόνο με την ποιότητα του αλλά και με την αφοσίωση του σε αυτόν τον σύλλογο!

Εδώ να αναφέρουμε πως σημαντικό ρόλο στο να πειστεί ο Αργεντινός και να μετακομίσει στο Μάντσεστερ έπαιξε το καλοκαίρι του 2011 ο Σαμπαλέτα. Κολλητοί οι δυο τους από την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής, με τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι να κάνει ψηστήρι στον φίλο του που ανήκε στην Ατλετικο Μαδριτης σχετικά με τη πιθανότητα μεταγραφής στην Αγγλία από το 2010. Τελικά τον έπεισε και έτσι ο Μαντσίνι πρόσθεσε στο δυναμικό της ομάδας το κομμάτι του παζλ που έλειπε στην κυπελλούχο Αγγλίας εκείνο το καλοκαίρι του 2011, για να παλέψει στα ίσα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα υπόλοιπά όλα είναι ιστορία.

Τώρα ένας στόχος έχει απομείνει στον Αγουέρο. Να βοηθήσει τη Σίτι να παίξει τουλάχιστον στον τελικό του Champions League και γιατί όχι να τον κατακτήσει. Αν γίνει και αυτό τότε έχω την εντύπωση πως στο μέλλον ό,τι και να πετύχει κάποιος άλλος δεν θα συγκρίνεται καν ιστορικά με τον Αγουέρο.