Έπιασε κορυφή στον... τόπο λατρείας του Μαραντόνα!

Ο Σέρχιο Αγουέρο έγραψε ιστορία με τα 178 γκολ στη Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα, έφτασε στο τρομερό επίτευγμα σε ιδιαίτερη πόλη, αφού στη Νάπολη, λατρεύτηκε όσο λίγοι ο... πρώην πεθερός του, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!  



Έπιασε κορυφή στον... τόπο λατρείας του Μαραντόνα!

Ο Αργεντινός επιθετικός των «πολιτών» ακολούθησε την αντεπίθεση που έβγαλε ο Σανέ, με τον Γερμανό να κοντράρεται και τον Κουν να εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να βρεθεί σε θέση βολής και να νικήσει τον Ρέινα γράφοντας προσωρινά το 3-2 (τελικό 4-2 με γκολ του Στέρλινγκ).

Εδώ και καιρό αναζητούσε το γκολ με το οποίο θα ξεπερνούσε την επίδοση του Έρικ Μπρουκ στα 177 τέρματα με τον σύλλογο του Μάντσεστερ, όμως δεν το είχε καταφέρει. Πλέον, έπειτα από 77 χρόνια, έχει καταγραφεί νέα κορυφαία επίδοση στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για το κλαμπ, με τα 178 γκολ του Αγουέρο.

Μετά το ματς με τη Νάπολι, ο στράικερ της Σίτι υποσχέθηκε πως θα δώσει τη φανέλα του στον μικρό του γιο, τον Μπέντζαμιν, ο οποίος έχει παππού τον... Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και νονό τον Λιονέλ Μέσι!

Χρειάστηκε 264 παιχνίδια για να φτάσει στο ρεκόρ ο Σέρχιο Αγουέρο, στην ηλικία των 29 ετών. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σίτι, έχει βρει δίχτυα κόντρα στις 48 από τις 54 συνολικά ομάδες που έχει αντιμετωπίσει με τη γαλάζια φανέλα, ενώ, του έχει γλιτώσει μόλις μια σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας γκολ απέναντι στις 30 από τις 31 με τις οποίες έχει κοντραριστεί. 

Φυσικά το γκολ που δεν θα ξεχάσει ποτέ ούτε εκείνος, ούτε κανείς άλλος που ήταν μάρτυρας εκείνης της μαγικής στιγμής, είναι αυτό του 2012 κόντρα στην ΚΠΡ, στο πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος από καταβολής της σύγχρονης μορφής του αγγλικού ποδοσφαίρου...

Τα πρώτα του γκολ, τα πέτυχε στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, στα μέσα Αυγούστου του 2011, όταν σκόραρε δις σε νίκη (4-0) επί της Σουόνσι.