Η Αγγλία έχει νιάτα με παλμό και... ιστορία!

Το england365.gr αποτίει φόρο τιμής στα μικρά κλιμάκια της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, μετά και την κατάκτηση του Μουντιάλ κ-17 στην Ινδία! Τέσσερα τρόπαια πανηγύρισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μέσα στο 2017, ενώ έφτασε επίσης σε έναν τελικό κι έναν ημιτελικό. 



Η Αγγλία έχει νιάτα με παλμό και... ιστορία!

Στα μέσα του περασμένου Μαΐου (19/5), η εθνική ομάδα κ-17, βίωσε μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές απογοητεύσεις.

Ήταν από εκείνες τις στιγμές που σου μαθαίνουν πολλά και επανέρχονται στη μνήμη μόλις φτάσεις ξανά στο κρίσιμο σημείο... Κι όμως εκεί, το απόγευμα του Σαββάτου, όλα ήταν διαφορετικά για το σύνολο του Κούπερ στον τελικό του Μουντιάλ της Ινδίας...

Πριν από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως, το συγκεκριμένο τμήνα έφτασε μέχρι τον τελικό και φρόντισε να έχει... κάβα τις εμπειρίες για το μέλλον. 

Στην τελευταία ημέρα του Euro u-17 στην Κροατία, η Αγγλία ηττήθηκε από τους Ισπανούς στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 κ.α.), χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα που φτάνει στα τρία τρόπαια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του συγκεκριμένου ηλικιακού επιπέδου!

Ο Νάτσο Ντίας ήταν εκείνος που ισοφάρισε στο τελικό 2-2 λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του τελικού, για να πάρουν το τρόπαιο οι «φούριας ρόχας» με το 4-1 στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Τα «τρία λιοντάρια» πήγαν από το καλό στο καλύτερο, αφού ακολούθησαν δύο μεγάλες επιτυχίες!

Μάλιστα, σημειώθηκαν σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών!

Το Σάββατο, 10 Μαΐου, η ομάδα κ-18 κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το τουρνουά της Τουλόν, επικρατώντας της Ακτής Ελεφαντοστού στον μεγάλο τελικό με το 5-3 στα πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1 και γι' αυτό χρειάστηκε η εξτρά διαδικασία για να προκύψει ο θριαμβευτής του θεσμού.

Καλύτερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Ντέιβιντ Μπρουκς, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως προπονητής του τμήματος κ-18 που συμμετείχε στην περσινή διοργάνωση της Τουλόν, ήταν ο νυν ομοσπονδιακός κόουτς του τμήματος ανδρών, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ!

Στις 11 Ιουνίου, ήρθε το πρώτο τρόπαιο σε οποιοδήποτε ηλικιακό τμήμα από το 1966, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κ-20, στη Νότια Κορέα.

Το σύνολο του Πολ Σίμπσον έλαμψε και έφτασε στον μεγάλο θρίαμβο, με έξι νίκες και μια ισοπαλία στα εφτά ματς του Μουντιάλ! Επιβλήθηκε 1-0 της Βενεζουέλας και έγραψε ιστορία για τον αθλητισμό του αγγλικού έθνους, με σκόρερ τον Κάλβερτ Λιούιν, ενώ απέκρουσε πέναλτι ο Γούντμαν.

Ο νυν φορ της Λίβερπουλ, Ντόμινικ Σολάνκε, είχε καταλυτική συμβολή στο τεράστιο επίτευγμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, κερδίζοντας το βραβείο του MVP. 

Σε τέτοιο επίπεδο, τη συγκεκριμένη διάκριση είχαν κατακτήσει στο παρελθόν παίκτες όπως οι Ντιέγκο Μαραντόνα, Λιονέλ Μέσι, Λουίς Φίγκο, Σέρχιο Αγουέρο και Πολ Πογκμπά!

Όσον αφορά το... Χρυσό Γάντι του θεσμού, αυτό κατέληξε στον γκολκίπερ της Αγγλίας, Φρέντι Γούντμαν, που μάλιστα στον μεγάλο τελικό απέκρουσε πέναλτι του Πεναράντα στο 74ο λεπτό!

Στα τέλη Ιουνίου, η εθνική ομάδα κ-21, έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Πολωνία. Απέναντι στο σύνολο του Έιντι Μπόθροϊντ για μια θέση στο παιχνίδι από το οποίο θα κρινόταν η νέα κάτοχος του τροπαίου, βρέθηκαν οι Γερμανοί.

Η κατάληξη της «περιπέτειας» των Άγγλων είχε δάκρυα απογοήτευσης, αφού τα «πάντσερ» κατάφεραν να επικρατήσουν 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 κ.α. και παράταση), με τα «τρία λιοντάρια» να βιώνουν ό,τι και η ομάδα ανδρών στο Παγκόσμιο του 1990 και το Euro του '96.  

Στα μέσα Ιουλίου, στη Γεωργία, η Αγγλία κ-19 ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για να... κάνει τη διαφορά σε αντίθεση με το τμήμα Ελπίδων που σταμάτησε στα ημιτελικά αλλά και την ομάδα κ-17 που ήταν φιναλίστ στο αντίστοχο Euro.

Στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Πορτογαλία, οι ποδοσφαιριστές του Κιθ Ντάουνινγκ επικράτησαν με σκορ 2-1 χάρη σε τέρματα των Σουλιμάν και Ενμέντσα, για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου. 

Πλέον, ήρθαν και οι πιτσιρικάδες της κ-17 να γράψουν τη δική τους ιστορία με τις εκπληκτικές επιδόσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Ινδία, αλλά και με την τεράστια ανατροπή επί των Ισπανών στο ματς που ανέδειξε τα παλικάρια του Στίβεν Κούπερ ως Παγκόσμιους Κυπελλούχους. 

Από το εις βάρος τους 2-1 στην ανάπαυλα, τα «τρία λιοντάρια» με... βρυχηθμό διαρκείας στην επανάληψη, έφτασαν στο εκπληκτικό 5-2 εν μέσω τρέλας και παράνοιας σε κάθε γκολ, αφού το come-back ήταν αδιανόητο! 

Τεράστιος πρωταγωνιστής ο Μπρούστερ (top scorer με 8 τέρματα), που έπειτα από δύο διαδοχικά χατ-τρικ, ήταν εκείνος που είχε μειώσει πριν λήξει το πρώτο 45λεπτο, δίνοντας ουσιαστικά το έναυσμα για την αγγλική αντεπίθεση.