Βρήκε τα γκολ που της έλειψαν στο Α’ μέρος η Λίβερπουλ

Στην μονομαχία των κολλητών Γιούργκεν Κλοπ και Ντάβιντ Βάγκνερ ήταν ο πρώτος που αναδείχθηκε νικητής, με την Λίβερπουλ να επικρατεί της Χάντερσφιλντ με σκορ 3-0 στην πρώτη συνάντηση των δύο κουμπάρων στην Πρέμιερ Λιγκ. Βρήκαν τα γκολ που τους έλειψαν στο πρώτο μέρος οι “κόκκινοι”, που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα ατομικά λάθη των αντιπάλων τους και επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα.



Βρήκε τα γκολ που της έλειψαν στο Α’ μέρος η Λίβερπουλ

Με την Γουότφορντ να χάνει από την Στόουκ, η ομάδα του Κλοπ πέρασε στην 6η θέση της βαθμολογίας και περιμένει το αποτέλεσμα της Τσέλσι για να μάθει στους πόσους βαθμούς θα είναι η απόσταση μετά το τέλος της αγωνιστικής. Βέβαια για να μην υποχωρήσει θέλει και να μην κερδίσουν ούτε η Νιούκαστλ ούτε η Μπέρνλι στα παιχνίδια τους.

Ένα ολόκληρο ημίχρονο το σπατάλησε να κυκλοφορεί την μπάλα αλλά να μην βρίσκει διαδρόμους η Λίβερπουλ, που είχε συντριπτικά υπέρ της την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Οι δύο καλύτερες ευκαιρίες ενός κακού ημιχρόνου είχαν πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Γιόνας Λεσλ, με τον Αιγύπτιο να σουτάρει επί της ουσίας δύο φορές πάνω στον αντίπαλο πορτέρο.

Η μία ήταν σε open play, ενώ η άλλη ήρθε από το σημείο του πέναλτι, με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να ανατρέπεται κατά την εκτέλεση κόρνερ και να παίρνει σωστά την παράβαση. Κακό το χτύπημα του Σαλάχ και οι δύο πλευρές πήγαν στα αποδυτήρια κολλημένες στο 0-0.

Τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, όταν μετά από βαθιά μπαλιά προς την περιοχή της Χάντερσφιλντ ο Σμιθ έκανε κακό υπολογισμό και πέταξε την μπάλα άθελά του στον αμαρκάριστο Στάριτζ. Σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται ο Άγγλος φορ, αυτά δεν τα χάνει, και συνεπώς το 1-0 στο 49’ ήταν γεγονός. Για τον Στάριτζ, αυτό ήταν το 100ο γκολ σε συλλογικό επίπεδο. Με άλλον αέρα πλέον οι “κόκκινοι” βγήκαν μπροστά και για νέο γκολ, το οποίο πέτυχαν με τον Φιρμίνο να τοποθετείται σωστά στην περιοχή και από κόρνερ αυτή τη φορά να βρίσκει δίχτυα (σ.σ όπως αναφέρθηκε, την προηγούμενη πήρε το πέναλτι).

Τα πάντα τελείωσαν με 15’ να απομένουν στο ρολόι, όταν ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ πήρε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και μετά από διαδοχικές προσποιήσεις νίκησε με δυνατό σουτ τον Λεσλ.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Γκόμες, Μάτιπ, Κλάβαν, Μορένο, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (81' Σολάνκε), Φιρμίνο (66' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Στάριτζ (74' Τσαν)

Χάντερσφιλντ: Λεσλ, Σμιθ (69' Χαντέρζοναϊ), Γιόργκενσεν, Σίντλερ, Λέβε, Γουίλιαμς (69' Μουνιέ), Χογκ, Φαν Λα Πάρα (34' Κατσούνγκα), Μόουι, Ινς, Ντεπουάτρ