Αλλάζουν οι καιροί, αλλά οι αξίες είναι αναλλοίωτες!

Για όποιον έχει αντίρρηση να υπάρχει το Λιγκ Καπ μέσα στα πόδια των αγγλικών ομάδων καλύτερη απάντηση από αυτά που έγιναν στα ματς του διήμερου δεν υπάρχει! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Αλλάζουν οι καιροί, αλλά οι αξίες είναι αναλλοίωτες!

Η Τότεναμ που δεν είχε χάσει στη Μαδρίτη από την Ρεάλ και που είχε διαλύσει τη Λίβερπουλ δέχτηκε τρία γκολ μέσα σε ένα 15λεπτο από την παραπαίουσα Γουεστ Χαμ!

Η Μάντσεστερ Σίτι που πήγαινε τρένο με 11 συνεχόμενες νίκες, δεν κατάφερε να λυγίσει σε ενενήντα λεπτά, ούτε και σε 120 συμπεριλαμβανομένης της παράτασης τη Γουλβς! Τελικά χρειάστηκε τα πέναλτι για να μείνει στην διεκδίκηση και αυτού του τροπαίου και αφού μέσα στη διάρκεια του παιχνιδιού ο Πεπ Γκουαρντιόλα "έριξε" από τον πάγκο αρκετά βαριά όπλα!

Η Τσέλσι δυσκολεύτηκε απέναντι στην Έβερτον που δεν έχει πλέον προπονητή, ενώ η Κρίσταλ Παλας διασύρθηκε με 4-1 από τη Μπρίστολ Σίτι. Όσο για την Άρσεναλ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ αλλά βρήκε τη λύση στο πρόσωπο του πιτσιρικά Ενκετία για τον οποίο περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο Θέμα της ημέρας...

Στην διοργάνωση συνεχίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι και η κάτοχος του τροπαίου αλλά και η Λέστερ που απέκλεισε μετά τη Λίβερπουλ, τη Λιντς Γιουναιτεντ. Επίσης υπάρχει και η Μπόρνμουθ που φέτος σύμφωνα με τον Έντι Χάου έχει μεγαλύτερο ρόστερ για να παλέψει σε περισσότερα μέτωπα.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε τα ζευγαρώματα στη συνέχεια αφού μοιάζει πως στα ημιτελικά μπορεί να έχουμε πολύ δυνατές ομαδες και μονομαχίες. Και εκεί παραδοσιακά τον Γενάρη, οι ομάδες κατεβάζουν πια σχεδόν κανονικές ενδεκάδες.

Στην ανανέωση του ενδιαφέροντος για το θεσμό μπαίνει και η πρωτοποριακή διαδικασία της κλήρωσης των προημιτελικών μέσω Twitter. Οι εποχές αλλάζουν αλλά όσο κι αν κάποιοι γκρινιάζουν οι αξίες παραμένουν αναλλοίωτες.