Δάκρυσε και ο Μπέκαμ στο «αντίο» του Κίγκαν

Επέτειο χωρισμού με την Εθνική Αγγλίας «γιορτάζει» σήμερα ο Κέβιν Κίγκαν, καθώς συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την παραίτησή του μετά την εντός έδρας ήττα από τη Γερμανία με σκορ 1-0, στο τελευταίο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ» πριν από την ανακατασκευή του.



Δάκρυσε και ο Μπέκαμ στο «αντίο» του Κίγκαν

Τα «τρία λιοντάρια» φιλοξενούσαν στις 7 Οκτωβρίου του 2000 τα «πάντσερ» στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας το καλοκαίρι του 2002 και γνώρισαν την ήττα αδυνατώντας να βρουν απάντηση στο «ξερό» χτύπημα φάουλ του Ντίτμαρ Χάμαν στο 14ο λεπτό της συνάντησης.

Ο Κέβιν Κίγκαν, ο οποίος «κουβαλούσε» στις πλάτες του και την αποτυχημένη παρουσία της Αγγλίας στα τελικά του Euro του 2000 (σ.σ. αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων), φαίνεται πως είχε προγραμματίσει πριν από το παιχνίδι τις επόμενες κινήσεις του, όντας έτοιμος για το «αντίο» σε περίπτωση μη κατάκτησης των τριών βαθμών της νίκης.

«Είχα πάρει την απόφασή μου. Αν δεν κερδίζαμε τη Γερμανία θα υπέβαλα την παραίτησή μου. Είπα στους παίκτες ότι αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Είμαι πολύ δυσαρεστημένος που αποχωρώ αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Μάλλον είμαι λίγος για την Εθνική» δήλωσε λίγες ώρες αργότερα ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και τα λεγόμενα που χρησιμοποίησε για να πείσει τον Ντέιβιντ Ντέιβις πως δεν υπήρχε επιστροφή…

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της FA έσπευσε στα αποδυτήρια για να αποτρέψει τον άλλοτε αστέρα της Λίβερπουλ από την ηρωική έξοδο και αφού αντίκρισε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, συνομίλησε με τον Τόνι Άνταμς ο οποίος προσπαθούσε να βρει μια λύση ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο.

Η απόφαση όμως ήταν αμετάκλητη! Ο Κίγκαν θα αποτελούσε παρελθόν, με τον τρόπο που ο ίδιος άλλωστε συνήθιζε να δίνει τέλος σε μεγάλα κεφάλαια της ποδοσφαιρικής αλλά και προπονητικής του καριέρας. Διότι με την «ταμπέλα» της παραίτησης διακόπηκαν οι θητείες του στους πάγκους της Νιούκαστλ (σ.σ. 1997- λόγω της πώλησης του Άντι Κόουλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και της Φούλαμ (1998) ενώ οικειοθελής ήταν και η αποχώρησή του από τους «reds» το καλοκαίρι του 1977, παίρνοντας μεταγραφή για το Αμβούργο για λόγους που έως σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Το γκολ που «τελείωσε» τη θητεία του Κίγκαν στην Εθνική Αγγλίας: