Ακόμα μια δοκιμασία για τη Λίβερπουλ

Μια εβδομάδα μετά το πέρασμα από το Λέστερ, η Λίβερπουλ φιλοξενείται από τη Νιούκαστλ στο «St.James' Park» για την 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Με φόρα από την «τεσσάρα» επί της ΜΠΑΤΕ, η Άρσεναλ φιλοξενεί τη Μπράιτον, ενώ η... φοβισμένη, Έβερτον, υποδέχεται τη Μπέρνλι.  



Ακόμα μια δοκιμασία για τη Λίβερπουλ

Το μενού της Κυριακής για την 7η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος κάνει σέντρα (14:00) από το «Έμιρεϊτς», εκεί όπου οι «κανονιέρηδες» θα φιλοξενήσουν τους «γλάρους». Ο Βενγκέρ έκανε λόγο για αντίπαλο που ξέρει να οργανώνεται σωστά στην άμυνα, με την ομάδα του Κρις Χιούτον να έχει πάρει μεγάλη νίκη επί της Νιούκαστλ την περασμένη Κυριακή. Εύκολο 2-0 απέναντι στη Γουέστ Μπρομ στο αμέσως προηγούμενο ματς για την Άρσεναλ, η οποία φόρτσαρε και στη Λευκορωσία μεσοβδόμαδα για το Γιουρόπα Λιγκ με το 4-2 επί της ΜΠΑΤΕ, ενώ επιστρέφει και ο Μεσούτ Εζίλ.

Λίγη ώρα αργότερα (16:15), η Έβερτον που παλεύει με τον κακό της εαυτό, υποδέχεται τη Μπέρνλι. Σοκ υπέστη ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού την περασμένη Πέμπτη, μένοντας στο 2-2 και έχοντας δεχθεί το δεύτερο γκολ των Κύπριων όταν εκείνοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο. Ο Κούμαν έκανε λόγο για παίκτες που φοβούνται να παίξουν όπως μπορούν και να εκφραστούν ελεύθερα στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή που οι «clarets» είναι αήττητοι εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την περίεργη κατάσταση που επικρατεί στα «ζαχαρωτά» τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το απόγευμα (18:30), η Λίβερπουλ έρχεται αντιμέτωπη με ακόμα μια ζόρικη δοκιμασία, μια εβδομάδα μετά το πέρασμα από το Λέστερ. Στο «St. James' Park», οι «κόκκινοι» κοντράρονται με τη Νιούκαστλ του Ράφα Μπενίτεθ, έχοντας να επιδείξουν τις περισσότερες νίκες απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, από κάθε άλλο ζευγάρι στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας. Βέβαια, οι σημερινοί γηπεδούχοι έχουν μόλις δύο ήττες σε 15 ματς μπροστά στο κοινό τους, με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα πιο πρόσφατα έξι παιχνίδια με τη Λίβερπουλ.

Μεσοβδόμαδα, το σύνολο του Κλοπ δεν τα κατάφερε ούτε στη Μόσχα για το Τσάμπιονς Λιγκ, μένοντας στο 1-1 απέναντι στη Σπαρτάκ, ο Κλοπ δήλωσε πως δεν ανησυχεί για την αποτελεσματικότητα των παικτών του αλλά πως ο ίδιος δεν μπορεί να... σουτάρει από τον πάγκο του κι όλα αυτά, τη στιγμή που τα προβλήματα στην άμυνα παραμένουν. Στα 10 γκολ το παθητικό στις τελευταίες τρεις εξορμήσεις για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ...