Χρειάζεται περισσότερα από 90 λεπτά

Ένα αν μη τι άλλο… αλλοπρόσαλλο στοιχείο συναντά κανείς αν ανατρέξει στην λεγόμενη «προϊστορία» που έχει διαμορφωθεί από τις μάχες που έχει δώσει στην προπονητική του καριέρα ο Πεπ Γκουαρντιόλα απέναντι στην Τσέλσι…



Χρειάζεται περισσότερα από 90 λεπτά

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται το απόγευμα του Σαββάτου (7η αγων. Πρέμιερ Λιγκ- Στάμφορντ Μπριτζ-19:30  Ώρα Ελλάδος) για την όγδοη συνάντησή του με το λονδρέζικο σύλλογο και το κυρίως ζητούμενο για τον Καταλανό είναι η πρώτη (!) του νίκη απέναντι στους «μπλε»…

Τι σημαίνει αυτό; Ο τεχνικός των «πολιτών» δεν έχει καταφέρει να αποχωρήσει ως νικητής σε καμία από τις επτά παρελθοντικές του «στιγμές» απέναντι στο σημερινό αντίπαλο, με την απαραίτητη προσημείωση πως τούτο το στατιστικό αφορά τα συναισθήματά του μετά το πέρας του εκάστοτε 90λεπτου.

Αυτά σε πρώτη ανάγνωση. Διότι με μια δεύτερη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως ο 46χρονος κόουτς όχι μόνο έχει ευχάριστες αναμνήσεις από τα εν λόγω παιχνίδια , αλλά τα έχει συνδέσει με την κατάκτηση ενός Τσάμπιονς Λιγκ και ενός ευρωπαϊκού Super Cup ξεπερνώντας το εμπόδιο της ομάδας του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η διαδρομή του συγκεκριμένου «story» ξεκινά τη σεζόν 2008-09, η οποία βρίσκει τον Γκουρντιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, με την οποία έφτασε στο «θρόνο» της Γηραιάς Ηπείρου αποκλείοντας την Τσέλσι στα ημιτελικά με το ιστορικό γκολ του Ινιέστα στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (1-1). Tο παιχνίδι της Βαρκελώνης να καταχωρείται στο… «χρονοντούλαπο» χωρίς σκορ (0-0).

Τη σεζόν 2011-12 συναντά και πάλι τους «μπλε» στην ίδια φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο γνωρίσει εκτός έδρας ήττα με 1-0 και το 2-2 του «Καμπ Νου» δεν του επιτρέπει να συνεχίσει ως τον τελικό του Μονάχου, όπου η Τσέλσι κατέκτησε το πρώτο της Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην «γηπεδούχο» Μπάγερν.

Τον Αύγουστο του 2013 ο Πεπ έχει αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη και ως προπονητής των Βαυαρών πλέον αντιμετωπίζει την Τσέλσι στο ευρωπαϊκό Super Cup. Το τελικό 2-2 στέλνει την αναμέτρηση στην παράταση και μετέπειτα στη διαδικασία των πέναλτι (σ.σ. 5-4 υπέρ της Μπάγερν Μονάχου), την οποία ο Γκουαρντιόλα φυσικά και θυμάται με ευχαρίστηση καθώς ήταν αυτός που ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων για την απονομή.

Και ερχόμαστε στα δύο ματς της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όπου ο Ισπανός προπονητής καθοδηγώντας την τωρινή του ομάδα ηττήθηκε και στις δύο αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ. Ο θρίαμβος της Τσέλσι με σκορ 3-1 στο «Έτιχαντ» αλλά και το σόου του Αζάρ (2 γκολ) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (σ.σ. ήττα με 2-1) χρήζουν απάντησης, την οποία μένει να δούμε αν έχει ετοιμάσει για σήμερα ο «Tactical One». Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα έχει στη διάθεσή του περισσότερα απο 90 λεπτά...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Γκουαρντιόλα απέναντι στην Τσέλσι:

2008-09

Τσάμπιονς Λιγκ

Μπαρτσελόνα-Τσέλσι

0-0

2008-09

Τσάμπιονς Λιγκ

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα

1-1

2011-12

Τσάμπιονς Λιγκ

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα

1-0

2011-12

Τσάμπιονς Λιγκ

Μπαρτσελόνα-Τσέλσι

2-2

2013-14

Σούπερ Καπ

Μπάγερν Μονάχου-Τσέλσι

2-2 (P. 5-4)

2016-17

Πρέμιερ Λιγκ

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι

1-3

2016-17

Πρέμιερ Λιγκ

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι

2-1