Όλα… τούμπα η Μπόρνμουθ!

Με τον Ζερμέιν Ντεφό να ανοίγει ξανά λογαριασμό με τη φανέλα της Μπόρνμουθ, οι «cherries» ανέτρεψαν το σκορ και πήραν το πρώτο τους τρίποντο για φέτος, επικρατώντας της Μπράιτον (2-1) για την 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!  



Όλα… τούμπα η Μπόρνμουθ!

Πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο που γρήγορα θα ξεχαστεί! Η Μπράιτον μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και άνοιξε το σκορ με τον Μαρτς στο 55'. Νωρίτερα είχε και δοκάρι με τον Ντάφι (51')!

Πείσμωσαν οι γηπεδούχοι και με τρομερή επιμονή έφεραν το ματς στα ίσα στο 67' με τον Σέρμαν! Η ανατροπή έγινε λίγο αργότερα, στο 74', με πρωταγωνιστή τον Ντεφό! Αυτό ήταν το παρθενικό γκολ του έμπειρου επιθετικού για φέτος και πρώτο με τη φανέλα της Μπόρνμουθ μετά το μακρινό 2001!

Πρώτοι τρεις βαθμοί για τους «cherries», έπειτα από το 0/4 των πρώτων αγωνιστικών.

To ματς:

Από τα ημίχρονα που σε… μια- δυο μέρες κανείς δεν θυμάται! Δύο ομάδες που μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει κάτι ιδιαίτερο στο πρωτάθλημα, το… επιβεβαίωσαν και σήμερα! Ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, κακός ρυθμός και απολύτως κανένα ενδιαφέρον.

Λίγο πιο κινητική ήταν η Μπόρνμουθ, η οποία και πάλι χρειάστηκε να περάσουν 30 λεπτά για να φτάσει πραγματικά κοντά στο γκολ! Από τη μεριά της η Μπράιτον δεν είχε καμία (!) παρουσία στην αντίπαλη περιοχή σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, γεγονός που μαρτυρά και τον λόγο που ήταν εντελώς ακίνδυνη.

Καμία σχέση δηλαδή με το δεύτερο μέρος, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι παραδόξως ρίσκαραν, βγήκαν στην επίθεση και απείλησαν! Μία καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά και ένα δοκάρι- με τον Ντάφι- στο 51' ήταν η προειδοποίηση για το τι θα ακολουθούσε! Άπαντες από εκείνο το σημειο πίστεψαν στο γκολ και με τρομερή επιμονή κατάφεραν στο 55' να παγώσουν την έδρα της Μπόρνμουθ, ανοίγοντας το σκορ με τον Μαρτς!

Οι φιλοξενούμενοι έφεραν εις πέρας την αποστολή τους και, όπως αναμενόταν, στη συνέχεια κλείστηκαν εκ νέου στο «καβούκι» τους. Η Μπόρνμουθ αναγκάστηκε να πρεσάρει περισσότερο και ανοίξει το παιχνίδι, ευελπιστώντας στην άμεση ισοφάριση! Η πίεση τους εν τέλει απέδωσε καρπούς, όταν  ο νεοεισελθών Άιμπ έβγαλε την ασίστ στον Σέρμαν και εκείνος έγραψε στο 67' το 1-1!

Ήταν η στιγμή που οι γηπεδούχοι πήραν για τα καλά τα πάνω τους! Στα επόμενα λεπτά η πίεση έγινε ακόμη πιο έντονη, όπως κι η δίψα για την ανατροπή, η οποία ήρθε στο 74' με χρυσό σκόρερ τον Ζερμέιν Ντεφό! Αποστολή εξετελέσθη για τους «cherries», οι οποίοι κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους αποτέλεσμα και πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόρνμουθ: Μπέγκοβιτς, Σμιθ, Φράνσις, Άκε, Ντάνιελς, Πιού, Σέρμαν, Άρτερ, Φρέιζερ (65' Άιμπ), Κινγκ (90+3' Γκόσλινγκ), Ντεφό (78' Αφόμπε)

Μπράιτον: Ράιαν, Ροσενιόρ, Ντάφι, Ντανκ, Σάτνερ, Νόκερτ (77' Ιθκιέρδο), Στέφενς, Πρόπερ, Μαρτς, Γκρος (77' Μάρεϊ), Χέμεντ