Κόλλησε πάλι στο «Μπριτάνια» η Γιουνάιτεντ!

Για πέμπτη σερί σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Στόουκ. Με τον Τσούπο-Μοτίνγκ να πετυχαίνει τα πρώτα του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, οι «potters» κράτησαν στο 2-2 την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο και την υποχρέωσαν στην πρώτη της απώλεια βαθμών για φέτος!



Κόλλησε πάλι στο «Μπριτάνια» η Γιουνάιτεντ!

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατέγραψαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Χεσέ μόλις στο 3ο λεπτό. Η Γιουνάιτεντ είχε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, όμως πέραν μιας ευκαιρίας του Ράσφορντ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπάτλαντ. Και ενώ οι φάσεις ήταν ελάχιστες και όλα έδειχναν πως το 0-0 θα οδηγήσει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, το ματς «άναψε» για το καλά λίγο πριν το φινάλε. Στο 43ο λεπτό η Στόουκ πήρε το προβάδισμα, με τον Τσούπο-Μοτίνγκ να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Ντιούφ και να σημειώνει το πρώτο του γκολ στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Μουρίνιο κατάφερε πάντως να αντιδράσει άμεσα και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε με τον Ράσφορντ, όταν η μπάλα βρήκε πάνω του μετά από εκτέλεσε κόρνερ, πρώτη κεφαλιά του Μάτιτς και δεύτερη του Πογκμπά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Στόουκ να μοιάζει να πατά καλύτερα και να κρατάει, σε αντίθεση με το πρώτο μισό, πιο εύκολα τη μπάλα. Παρόλα αυτά, η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ! Στο 58’ ο Μχιταριάν βρήκε τον Λουκάκου και ο Βέλγος σέντερ φορ με διπλή προσπάθεια έγραψε το 2-1 και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του, κάνοντας την ανατροπή! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν απάντηση, όμως λίγο αργότερα ο Ντε Χέα σταμάτησε εντυπωσιακά τον Χεσέ και έδιωξε σε κόρνερ. Από αυτό πάντως προήλθε η ισοφάριση! Ο Σακίρι το εκτέλεσε και ο Τσούπο-Μοτίνγκ, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, επανέφερε την ισορροπία στο σκορ (2-2).

Ο Μουρίνιο προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τους Μάτα και Μαρσιάλ να αντικαθιστούν τους Ερέρα και Ράσφορντ, ενώ ο Χιουζ πέρασε τον Μπεραχίνο στη θέση του Χεσέ. Στο 78’ ο Άνταμ προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στα τελευταία επτά οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν την άμυνα της Στόουκ, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το τρίτο γκολ και υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους απώλεια βαθμών στην κούρσα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπάτλαντ, Ζουμά, Κάμερον (46’ Μάρτινς-Ίντι), Βίμερ, Πίετερς, Φλέτσερ, Άλεν, Ντιούφ, Σακίρι, Τσούπο-Μοτίνγκ, Χεσέ (75’ Μπεραχίνο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Μπαϊγί, Τζόουνς, Νταρμιάν, Μάτιτς, Πογκμπά, Ερέρα (72’ Μάτα), Μχιταριάν (84’ Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (72’ Μαρσιάλ), Λουκάκου