Ο Ράσφορντ έχει φόντα να ηγηθεί της νέας Αγγλίας!

Το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου η Αγγλία είχε πραγματικά μία εξαιρετική φουρνιά ήταν εκείνο του 2006 στη Γερμανία. Ωστόσο για τον πιο χαρισματικό της ομάδας του σήμερα, τον Μαρκους Ράσφορντ, τότε ήταν πολύ νωρίς για να έχει εικόνες και μνήμες! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Ράσφορντ έχει φόντα να ηγηθεί της νέας Αγγλίας!

Ο νεαρός παίκτης της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ που ουσιαστικά σφράγισε το διαβατήριο της Αγγλίας για το Μουντιάλ με το γκολ κατά ως Σλοβάκων τη Δευτέρα, θυμάται  έντονα την απογοήτευση που βίωσε με τον αποκλεισμό από τη Γερμανία στο Μπλουμφοντέιν το 2010. Το παγκόσμιο κύπελλο στη Νότιο Αφρική ήταν αυτό που παρακολούθησε για πρώτη φορά με αμείωτο ενδιαφέρον, στα 12 του χρόνια, μόλις πριν από μία επταετία κάρι που ξαφνιάζει είναι αλήθεια!

Ο Ράσφορντ απέδειξε το βράδυ της Δευτέρας στο Γουέμπλεϊ το πόσο έτοιμος είναι για να επωμιστεί τις ευθύνες! Αν και από δικό του λάθος ξεκίνησε η φάση του γκολ των Σλοβάκων από τον Λομπότκα, ο Ράσφορντ συνέχισε  να παίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, δείγμα πρωτοφανούς ωριμότητας για την ηλικία του! Συνήθως σε νεαρά παιδιά ένα τέτοιο λάθος βαραίνει τις πλάτες, αλλά με αυτόν είναι ολοφάνερο πως κάτι τέτοιο εδώ και σχεδόν 18 μήνες από τότε που ξεπετάχτηκε στο προσκήνιο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το γκολ που έβαλε δεν ξάφνιασε, ακριβώς γιατί με τέτοιο τρόπο σουτάρει συχνά και τα πόδια του έχουν τη δυνατότητα να αιφνιδιάσουν και πολύ καλύτερους γκολκίπερ από εκείνον της Σλοβακίας. Αυτό που σε κάνει όμως και αναρωτιέσαι για την ηλικία του δεν ειναι άλλο από το καθαρό μυαλό που έχει για να επιλέξει την κατάλληλη πάσα στον κατάλληλο χρόνο. Όλα τα χαρακτηριστικά του είναι για να παίξει σέντερ φορ ωστοσο ότι στα περισσότερα ματς εδώ και ένα χρόνο έχει αγωνιστεί στο πλάι, ως γεγονός τον βοηθά λόγω ταχύτητας να αναπτύσσει μία ιδιαίτερη ικανότητα να "βλέπει" τον χώρο.

Φυσικά έχει πολλά πράγματα, να μάθει και να βελτιώσει. Παρόλαυτά για πρώτη φορά από το 2004, σε εκείνο το euro της Πορτογαλίας, η Αγγλία διαθέτει ένα νεαρό που μπορεί να κάνει τη διαφορά όπως ήταν τότε ο Γουέιν Ρούνει.

Ο Ράσφορντ είναι ότι καλύτερο έχει αναδείξει Αγγλία σε επιθετικό εδώ και μία δεκαπενταετία και έχω την εντύπωση πως αργά η γρήγορα οι μεγάλες της Ισπανίας, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς αυτόν γιατί σε τρία με τεσσερα χρόνια θα είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη αν δεν έχει τραυματισμούς.

Το γεγονός ότι παίζει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας ως προπονητή τον πολύ απαιτητικό Ζοσέ Μουρίνιο, τον μετατρέπει σε δύσκολο στόχο αφού από τη κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ σπάνια φεύγει Βρετανός παικτης υψηλών προδιαγραφών με τελευταίο τον Μπέκαμ που πήγε στη Ρεάλ το 2003. Είναι διαφορετικό μάλιστα αν είσαι και από παιδί οπαδός της ομάδας που σου δίνει την ευκαιρία αλλά στη σημερινή εποχή μη λέμε μεγάλα λόγια!

Το σίγουρο είναι πως στο πρόσωπό του η Αγγλία βρίσκει έναν καινούργιο ήρωα, έναν παίκτη υψηλών προδιαγραφών τον οποίο τον έχει ιδιαίτερη ανάγκη.