Ο Ρούνεϊ εν δράσει με την Αγγλία (Vid)

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποτελεί πλέον παρελθόν για την εθνική ομάδα της Αγγλίας καθώς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από αυτή, και το England365.gr θυμάται μερικά από τα επιτεύγματα του 31χρονου επιθετικού της Έβερτον



Ο Ρούνεϊ εν δράσει με την Αγγλία (Vid)

Τίτλοι τέλους για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή των «ζαχαρωτών», που μετά από δεκατέσσερα χρόνια προσφοράς στα «τρία λιοντάρια», αποφάσισε βάλει τέλος στην διεθνή του καριέρα.

Ο Ρούνεϊ έχοντας σημειώσει 119 συμμετοχές και 53 τέρματα με τα χρώματα της Αγγλίας, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 12 Φεβρουαρίου του 2002 σε ένα εντός έδρας φιλικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του κόντρα στο  αντίστοιχο της Αυστραλίας στο κατεδαφισμένο πλέον Άπτον Παρκ του Λονδίνου.

Η συμμετοχή του αυτή τον κατέστησε μέχρι σήμερα τον νεότερο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε ποτέ με το αγγλικό εθνόσημο, όντας μόλις 17 ετών και 111 ημερών.

Όμως η κορυφαία του στιγμή, με την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, είναι αναμφισβήτητα το γκολ που πέτυχε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015 κόντρα στην Ελβετία για τα προκριματικού του περασμένου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έγινε στην Γαλλία.

Σε εκείνη την αναμέτρηση, αφού ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, ξεπέρασε σε αριθμό τερμάτων τον μέχρι τότε πρώτο σκόρερ όλων των εποχών της Αγγλίας, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, σημειώνοντας παράλληλα το πεντηκοστό γκολ της διεθνούς καριέρας του.