Ο εφιάλτης… Έβερτον επέστρεψε!

Πρόκειται για την ομάδα που έχει προκαλέσει τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» στον Πεπ Γκουαρντιόλα και κατ’ επέκταση στη Μάντσεστερ Σίτι! Η Έβερτον έκοψε τη φόρα των «πολιτών» και απέδειξε ακόμη μία φορά ότι έχει βρει τον τρόπο να τους… τιμωρεί!  



Ο εφιάλτης… Έβερτον επέστρεψε!

Μάθαμε πολλά από το χθεσινό ματς! Αρχικά ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι… άτρωτη, όπως πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν πριν καν αρχίσει η σεζόν, όπως επίσης ότι η Έβερτον θα αποδειχθεί σκληρό «καρύδι» για όλους τους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ!

Ειδικά το τελευταίο, το κατάλαβε (ξανά) από πρώτο χέρι ο Πεπ Γκουαρντιόλα! Για τον Καταλανό το χθεσινό ματς δεν ήταν απλά μια εντός έδρας αναμέτρηση, αλλά μια ευκαιρία να… ρεφάρει το περσινό κάζο του «Γκούντισον Παρκ», όπου καταγράφηκε η πιο βαριά ήττα της προπονητικής του καριέρας (4-0)!

Αντ’ αυτού, η Έβερτον «χτύπησε» ξανά και κατάφερε να φύγει με το βαθμό από το «Etihad»! Μάλιστα, τα «ζαχαρωτά»… πίκαραν ακόμη περισσότερο τον Γκουαρντιόλα, αφού έγιναν η μοναδική ομάδα που ο Καταλανός απέφυγε να νικήσει σε τρία παιχνίδια από τότε που ανάλαβε προπονητής της Σίτι! Δύο ισοπαλίες, με το ίδιο σκορ (1-1), στο «Εtihad» και μία ήττα στο «Γκούντισον Παρκ» (4-0)!

Το ίδιο… μπλοκάρισμα νιώθει και ο Κουν Αγουέρο, ο οποίος με το χθεσινό έφτασε τα 6 παιχνίδια ενάντια στην Έβερτον που δεν βρίσκει δίχτυα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο… run αγώνων του Αργεντινού επιθετικού που αποτυγχάνει να σκοράρει ενάντια σε αγγλική ομάδα σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Επίσης από το χθεσινό ματς προέκυψαν και τα εξής στοιχεία:

-Ο Κάιλ Γουόκερ αποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα σε αυτόν που συμπλήρωνε 200 συμμετοχές.

-Το γκολ του Στέρλινγκ είναι το πρώτο που δέχεται φέτος η Έβερτον μετά από 441 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών ματς.

-Ο Ρούνεϊ έγινε μόλις ο 2ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που έφτασε τα 200 γκολ! Πρώτος στη λίστα παραμένει ο Άλαν Σίρερ με 260.

-Η Έβερτον ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα με 8 Άγγλους για πρώτη φορά μετά την αναμέτρηση της Boxing Day το 1997 (ήττα 2-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)!