Είναι ήδη στους ομίλους

Θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην βρεθεί στους ομίλους του Europa League. Η Έβερτον κράτησε μακριά από την εστία της την Χάιντουκ Σπλιτ κι αφού βρήκε δις τον δρόμο προς τα δικά της δίχτυα (2-0) έκανε αποφασιστικό βήμα για να σφραγίσει μια θέση στην κλήρωση.



Είναι ήδη στους ομίλους

Μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι με τον Λούκμαν να βρίσκεται στο βράδυ του, κάτι που απέδειξε με τους πρώτους κινδύνους που δημιούργησε προς τους φιλοξενούμενους. Δοκίμασαν να βγουν μπροστά και να δοκιμάσουν την τύχη τους οι τελευταίοι, ωστόσο δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν τον Τζόρνταν Πίκφορντ στην μία σημαντική φάση που δημιούργησαν.

Ο Κλάασεν επιχείρησε να χριστεί σκόρερ, όμως το αυτό κατάφερε ένα άλλο καλοκαιρινό απόκτημα του Ρόναλντ Κούμαν. Ο Μάικλ Κιν σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους στο δεύτερο δοκάρι και πίστωσε την ασίστ στον Λέιτον Μπέινς, που ήταν δημιουργός της υπέροχης μπαλιάς που άνοιξε την άμυνα της Χάιντουκ. Το ημίχρονο δεν έδειχνε να επιφυλάσσει αγωνιστικές εκπλήξεις, παρουσίασε όμως μία εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Σε μια εικόνα σχεδόν ξεχασμένη στα μεγάλα αγγλικά γήπεδα, οι ταξιδιώτες οπαδοί άρχισαν να πετούν αντικείμενα και να δημιουργούν προβλήματα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν τα απαραίτητα για να συνεχιστεί ο αγώνας, που είχε διακοπεί. Το Α’ μέρος έκλεισε με τον Ιντρίσα Γκέιγ, ακόμη έναν σκόρερ που έχει αμυντικά καθήκοντα, να τελειώνει τη φάση που του έφτιαξε ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος επιθετικός είχε σκοράρει νωρίτερα, αλλά είδε τον διαιτητή να του ακυρώνει το γκολ, και έχασε ευκαιρία λίγο αργότερα για το 3-0.

Με την επιστροφή των ομάδων ο Κούμαν πέρασε τον Ντέιβις αντί του Σνάιντερλιν για να προφυλάξει τον δεύτερο που είχε ήδη κίτρινη κάρτα και αυτό φαίνεται να άλλαξε λίγο τις ισορροπίες. Οι Κροάτες βγήκαν μπροστά και τέσταραν τα αντανακλαστικά του Πίκφορντ, αλλά εκείνος ήταν έτοιμος. Έτοιμος αποδείχθηκε και ο Μπέσιτς, που επέστρεψε από σοβαρούς τραυματισμούς μετά τις 30 Απριλίου 2016, για να παίξει ένα τέταρτο στην θέση του δραστήριου Κέβιν Μιραλάς.

Η φιλοξενούμενη έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία για να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στην ρεβάνς, με τα “ζαχαρωτά” να πρέπει να κάνουν νέα καλή εμφάνιση για να μην έχουμε δράματα. Στην όμορφη κίνηση της βραδιάς, τιμήθηκε η μνήμη του 11χρονου  Ρις Τζόουνς, οπαδού του συλλόγου, που είχε πυροβοληθεί στον δρόμο ενώ γυρνούσε σπίτι του από προπόνηση. Στην εξέδρα βρέθηκε και ο τεχνικός της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που μπορεί να το ξανά σκεφτεί για τον Ρούνεϊ μετά από αυτά που μας έχει δείξει στην μεγάλη του αγάπη.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Πίκφορντ - Μαρτίνα, Κιν, Γουίλιαμς, Μπέινς - Γκέιγ, Σνάιντερλιν (46’ Ντέιβις), Κλάασεν (62’ Κάλβερτ-Λιούιν) - Λούκμαν, Μιραλάς (76’ Μπέσιτς), Ρούνεϊ

Χάιντουκ Σπλιτ: Στίπιτσα - Γιουράνοβιτς, Νίζιτς, Ρόσα, Μεμόγια – Γκέντσογλου (85’ Μπάσιτς), Ραντόσεβιτς, Κοζούλι (66’ Έρτσεγκ) - Βλάσιτς, Μπάρι, Οχάντζα (66’ Σαΐντ)