«Κότατζερ» ο Φόντε

Τον 27χρονο μέχρι πρότινος αρχηγό της Μπράγκα, Ρουί Φόντε απέκτησε η Φούλαμ για τα επόμενα τρία έτη (με προοπτική ανανέωσης για άλλο ένα).



«Κότατζερ» ο Φόντε

Το ποσό που δαπάνησαν οι Λονδρέζοι για να τον φέρουν στο «Κρέιβεν Κότατζ» δεν έχει ακόμη καταστεί γνωστό.

Ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν ο «κάπτεν» του συλλόγου της πατρίδας του, στον οποίο αγωνιζόταν την τελευταία διετία (τον πρώτο χρόνο ως δανεικός από την Μπενφίκα), ενώ πρόλαβε να συμμετάσχει ήδη σε τέσσερα παιχνίδια τη φετινή σεζόν με την πρώην πλέον ομάδα του, στα δύο εκ των οποίων σκόραρε (ένα γκολ στον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ με την ΑΙΚ Στοκχόλμης και ένα στο ματς πρωταθλήματος με την Πορτιμονένσε που έμελλε να είναι και το τελευταίο του με τη φανέλα της Μπράγκα).

Το «Νησί», και ειδικότερα, η πρωτεύουσα της Αγγλίας δεν είναι άγνωστα μέρη για τον Ίβηρα φορ, καθώς είχε αποκτηθεί σε ηλικία 16 ετών από την Άρσεναλ (Οκτώβριος 2006), με την οποία κατόρθωσε ωστόσο, να καταγράψει μία μόλις επίσημη συμμετοχή (Νοέμβριος 2008 σε αγώνα Λιγκ Καπ με τη Γουίγκαν).

Ως δανεικός από τους «κανονιέρηδες» (αποχώρησε το καλοκαίρι του 2009), ο Ρουί Φόντε κατέγραψε 10 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ παίζοντας για την Κρίσταλ Πάλας στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008-2009, διάστημα κατά το οποίο έγινε και συμπαίκτης με τον μεγαλύτερο αδερφό του και νυν Πορτογάλο διεθνή σέντερ μπακ της Γουέστ Χαμ, Ζοσέ Φόντε.

Τα πρώτα λόγια του παίκτη ως μέλος της Φούλαμ ήταν τα εξής:

«Είμαι πολύ ευτυχής και ενθουσιασμένος που υπέγραψα στη Φούλαμ. Πρόκειται για μία θαυμάσια πρόκληση. Η Φούλαμ είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μπράγκα, η οποία μου συμπεριφέρθηκε, όπως θα έκανε μία οικογένεια και είμαι ευγνώμων σε όλο το προσωπικό και τους οπαδούς του συλλόγου για τη στήριξή τους, όσο αγωνιζόμουν εκεί».