Ολοκληρώθηκε του Μπακούνα στη Ρέντινγκ

Παίκτης της Ρέντινγκ θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Λεάντρο Μπακούνα, με τους «βασιλικούς» να αποτελούν το δεύτερο «σταθμό» της καριέρας του στο «Νησί», έπειτα από τα τέσσερα προηγούμενα έτη (2013-2017), κατά τα οποία αγωνίστηκε στην Άστον Βίλα.



Ολοκληρώθηκε του Μπακούνα στη Ρέντινγκ

Ο -οσονούπω- 26χρονος μεσοαμυντικός πρόλαβε να παίξει στην πρεμιέρα της Τσάμπιονσιπ, όπου έδωσε το τελευταίο του ματς φορώντας τη φανέλα των «χωριατών» στην εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Χαλ.

Ο γέννημα-θρέμμα της (ομάδας, αλλά και ομώνυμης ολλανδικής πόλης) Χρόνινχεν έβαλε υπογραφή στο νέο του τετραετές (έως το καλοκαίρι του 2021) συμβόλαιο με τη Ρέντινγκ, η οποία αγωνίζεται και εκείνη, όπως και η Βίλα, στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας,

Στο «Μαντέσκι» ο Μπακούνα θα συναντήσει τον... κατ’ ουσίαν συμπατριώτη του (μολονότι διεθνής με τις Νήσους Κουρασάο, από όπου έλκει την καταγωγή του) και πλέον, καινούριο προπονητή του, Γιαπ Σταμ.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει πως άλλαξε «στρατόπεδο», ο παίκτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει -εντός έδρας- τη μέχρι πρότινος ομάδα του στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ την ερχόμενη Τρίτη (15/8)!

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του, ο Μπακούνα είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Η Ρέντινγκ είναι ένα διαφορετικό βήμα στην καριέρα μου και νιώθω ευτυχισμένος που ήρθα εδώ και που θα παίξω και για τον Γιαπ Σταμ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω το νέο μου ταξίδι. Η ομάδα προσπαθεί να αναπτυχθεί από την άμυνα και είναι υπομονετική στο παιχνίδι της, κάτι που πιστεύω πως θα με κάνει να ταιριάξω αμέσως με τους συμπαίκτες μου. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα να σημείωσει νίκες».