Πρέμιερ Λιγκ 2017-18: Η θέση εκκίνησης των «G-20»

Και κάπου εδώ, η μεγάλη ώρα έφτασε! Οι είκοσι ομάδες του 26ου πρωταθλήματος από τη σύσταση της Πρέμιερ Λιγκ ετοιμάζονται να εισέλθουν σε έναν «μαραθώνιο» που ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής (11/8) και θα αναδείξει στις 13 Μαΐου του 2018 τον νέο πρωταθλητή Αγγλίας έπειτα από 38 αγωνιστικές …



Πρέμιερ Λιγκ 2017-18: Η θέση εκκίνησης των «G-20»

Άρσεναλ και Λέστερ σφυρίζουν σε λίγες ώρες… σέντρα (21:45 ώρα Ελλάδος) στο «Έμιρεϊτς» και το england365.gr φρόντισε να σκιαγραφήσει την αγωνιστική ετοιμότητα των …«G-20» μετά από μια καλοκαιρινή προετοιμασία που θα κρίνει πολλά στην πορεία που θα διαγράψουν οι συμμετέχουσες ομάδες. Μοναδική σταθερά ωστόσο σε ένα πρωτάθλημα που αποδεδειγμένα παρουσιάζει κάθε χρόνο μεταβλητές, είναι πως οι απαιτήσεις των απανταχού ενδιαφερομένων θα ικανοποιηθούν και με το παραπάνω. Καλή ποδοσφαιρική σεζόν!

Τσέλσι

Αποτέλεσμα εικόνας για antonio conte premier league title

Οι θριαμβευτές της περασμένης σεζόν δεν θα μπορούσαν παρά να εισέρχονται στη φετινή κούρσα με την ταμπέλα ενός εκ των φαβορί για την πρωτιά. Κάτι που άλλωστε αποτελεί και όραμα του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ξεκαθάρισε πως στοχεύει στην υπεράσπιση του τίτλου, επιθυμώντας παράλληλα να αποφύγει χρονιά ανάλογη με αυτή που πραγματοποίησε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη δεύτερη σεζόν της δεύτερης θητείας του στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς φρόντισε να τον ευχαριστήσει με διετή ανανέωση συνεργασίας και «θαρραλέα» αύξηση αποδοχών, ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός μοιάζει να ζητά κάτι ακόμα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου παρά τις σημαντικές προσθήκες των Τιεμουέ Μπακαγιόκο (36 εκ. λίρες-Μονακό), Αντόνιο Ρούντιγκερ (31.5 εκ. λίρες-Ρόμα), Άλβαρο Μοράτα (58.5 εκ. λίρες-Ρεάλ Μαδρίτης) αλλά και την επιστροφή του Αντρέας Κρίστενσεν από την Γκλάντμπαχ, με την φανέλα της οποίας πραγματοποίησε δύο αρκετά ικανοποιητικές σεζόν.

Σκέψη που μόνο παράλογη δεν μοιάζει αν αναλογιστεί κανείς πως οι ουσιαστικά τέσσερις αφίξεις υστερούν σε σχέση με τις έξι αποχωρήσεις παικτών από τον Ιανουάριο και έπειτα (Όσκαρ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Μάτιτς, Τσαλομπά, Άκε) χωρίς να υπολογίζεται στη συγκεκριμένη λίστα ο… μίστερ 20 γκολ στο περυσινό πρωτάθλημα-Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα, με το «αντίο» να μοιάζει θέμα χρόνου. Και το γεγονός πως η Τσέλσι έχει αποδυναμωθεί αριθμητικά σε σχέση με πέρυσι, ίσως στοιχίσει κατά τη διάρκεια μιας σεζόν που η ομάδα καλείται μετά από ένα μονοετές διάλλειμα να αντιμετωπίσει και πάλι τον… ευρωπαϊκό Γολγοθά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τότεναμ

Αποτέλεσμα εικόνας για tottenham hotspur players 2017

Ξεκάθαρα μεταβατική η φετινή χρονιά για τα «σπιρούνια», τα οποία εγκατέλειψαν το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με τη μορφή που το γνωρίζαμε έπειτα από 118 χρόνια ιστορίας και ετοιμάζονται να κάνουν-για μια μόλις σεζόν-«σπίτι» τους το «Γουέμπλεϊ». Το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο, χωρητικότητας 61.000 θέσεων, κατασκευάζεται στην τοποθεσία της παλιάς έδρας και θα ανοίξει τις πύλες του σε δώδεκα μήνες.

Οι αγωνιστικές επιπτώσεις της αλλαγής δεν προβλέπονται αμελητέες, εκτός κι αν οι «πετεινοί» καταφέρουν να ολοκληρώσουν για δεύτερη διαδοχική σεζόν αήττητοι τις εντός έδρας αναμετρήσεις τους. Διότι καμία ομάδα δεν κατάφερε να δραπετεύσει πέρυσι με τους τρεις βαθμούς σε εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Τότεναμ, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1964-65.

Η διαφορά στις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρους ίσως διαδραματίσει το δικό της ρόλο στο ασφυκτικό πρέσινγκ που εφαρμόζει ο λονδρέζικος σύλλογος, καθώς το «Γουέμπλεϊ» διαθέτει το μεγαλύτερο τερέν της κατηγορίας, το οποίο είναι κατά 8% μεγαλύτερο από αυτό του απερχόμενου πλέον «κάστρου» της.

Οι 800 περίπου εκατομμύρια λίρες που θα βγουν από τα ταμεία του συλλόγου για την ανέγερση του νέου σταδίου έχουν μοιραία αναγκάσει του ιθύνοντες να κινηθούν ιδιαιτέρως… σφικτά στο φετινό παζάρι, με το σύλλογο ωστόσο να κρατά τον κορμό της ομάδας που κατέληξε στη δεύτερη θέση του περυσινού βαθμολογικού πίνακα. Μόνη απώλεια η πώληση του Κάιλ Γουόκερ στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ωστόσο έβαλε 45.9 εκατομμύρια λίρες στο «σακούλι».

Μάντσεστερ Σίτι

Αποτέλεσμα εικόνας για manchester city 2016 17

Σε αναζήτηση του πρώτου του τίτλου στο Νησί βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο ξεκίνημα της δεύτερης χρονιάς του στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι μετά το πρώτο ομολογουμένως αποτυχημένο δωδεκάμηνο.

Ο Καταλανός τερμάτισε με τους «πολίτες» στην τρίτη θέση του περυσινού πρωταθλήματος και για να εξαφανίσει τα κενά που δεν του επέτρεψαν να κοντράρει ούτε στιγμή την πρωταθλήτρια Τσέλσι, ξόδεψε έως στιγμής 199.8 εκατομμύρια λίρες για τις μεταγραφές των Έντερσον (τερματοφύλακας), Γουόκερ (δεξί μπακ), Ντανίλο (δεξί μπακ), Μεντί (αριστερό μπακ) και Μπερνάντο Σίλβα (μεσοεπιθετικός).

Η εμμονική επιθετική προσήλωση που επέδειξε κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν απέφεραν αμυντική ανισορροπία η οποία στοίχησε στην ομάδα μεταξύ άλλων και την πρόκριση στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά τα έξι (!) γκολ που επετεύχθησαν απέναντι στη Μονακό. Γεγονός που εξηγεί εν μέρει τις πέντε κινήσεις που έγιναν για τα μετόπισθεν.

Παρά ταύτα θεωρείται δεδομένο πως οι «citizens» κατεβάζουν στον φετινό μαραθώνιο ένα από τα ισχυρότερα ρόστερ, το οποίο αγγίζει επίπεδα ανταγωνισμού που θα αναγκάσουν παίκτες όπως ο Στέρλινγκ, ο Τουρέ, ο Σανέ ή ο Αγουέρο να δουν αρκετά παιχνίδια από τον πάγκο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καταγράφηκαν σημαντικές αποχωρήσεις, με αυτές των Ζαμπαλέτα (Γουέστ Χαμ), Ιεανάτσο (Λέστερ), Νολίτο (Σεβίλλη), Νάβας (Σεβίλλη), Φερνάντο (Γαλατασαράι), Κολάροφ (Ρόμα), Καμπαγιέρο (Τσέλσι) και Κλισί (Μπασακσεχίρ) να ξεχωρίζουν ενώ ο Τζο Χαρτ παραχωρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τη μορφή δανεισμού, αυτή τη φορά στη Γουέστ Χαμ.

Λίβερπουλ

Αποτέλεσμα εικόνας για liverpool vs arsenal 2017

Από τη δεύτερη μόλις είσοδό της στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ κατά τη διάρκεια της τελευταίας οκταετίας προέρχεται η Λίβερπουλ, η οποία διανύει ένα σχετικά ήσυχο μεταγραφικό καλοκαίρι, το οποίο ωστόσο μπορεί και να «λαμπαδιάσει» μέχρι τα τέλη του Αυγούστου. Και αυτό διότι τα τρία ανοιχτά θέματα που ακούν στα ονόματα Ναμπί Κεϊτά, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αλλά και… Φιλίπε Κουτίνιο, μπορούν να αλλάξουν πολλά στη «γεύση» που θα αφήσει το φετινό παζάρι.

Για τους πρώτους δύο η Λίβερπουλ έχει καταθέσει επίσημες προτάσεις αλλά βρήκε κλειστές τις πόρτες από Λειψία και Σαουθάμπτον, με τους «κόκκινους» ωστόσο να αφυπνίζονται εκ νέου μετά το αίτημα που υπέβαλε τη Δευτέρα (7/8) ο Ολλανδός αμυντικός περί αποχώρησης από τους «Αγίους».

Η περίπτωση του Κουτίνιο από την άλλη μοιάζει να βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς σύμφωνα με ισπανικά, αποτελεί θέμα χρόνου η μετακίνησή του στη Βαρκελώνη, με τον Βραζιλιάνο να είναι έτοιμος να φορέσει τα παπούτσια που άφησε ο Νεϊμάρ στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα κατά την αναχώρησή του για Παρίσι! Πηγές με τις οποίες ωστόσο δεν συμβαδίζει η θέση του Κλοπ, με τον Γερμανό τεχνικό να δηλώνει πως τελικά ο Βραζιλιάνος δεν έχει τιμή πώλησης….

Όλα αυτά τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι προσθήκες των Ντομινίκ Σολάνκε (ελεύθερος) και Άντριου Ρόμπερτσον (8 εκ. λίρες-) από Τσέλσι και Χαλ αντίστοιχα αλλά και αυτή του Μοχάμεντ Σαλάχ από τη Ρόμα (37.8 εκ. λίρες), με τον Αιγύπτιο να διαμορφώνει μαζί τους Κουτίνιο, Μανέ, Φιρμίνο, Στάριτζ μια γραμμή κρούσης που αν μη τι άλλο θα έχει… πατημένο το γκάζι.

Μεγάλο στοίχημα για την κατάληξη της σεζόν η σταθερότητα που θα καταφέρει να βγάλει η αμυντική γραμμή της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ ενώ στα αξιοσημείωτα ανήκει και η αποχώρηση του Λούκας Λέιβα για τη Λάτσιο, έπειτα από δέκα χρόνια παρουσίας στο «Άνφιλντ».

Άρσεναλ

Αποτέλεσμα εικόνας για ozil alexis

Με τον Αρσέν Βενγκέρ να ανοίγει την πύλη της 21ης του σεζόν στον πάγκο της Άρσεναλ, εισέρχονται δειλά δειλά οι «κανονιέρηδες» στο φετινό πεδίο μάχης του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο Αλσατός τεχνικός κόντρα σε όλους και όλα και με μοναδικό σύμμαχο τη διοίκηση του συλλόγου, υπέγραψε διετή ανανέωση συνεργασίας παρά την απογοητευτική πέμπτη θέση και την απουσία από το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και στοχεύει πλέον στο πολυπόθητο «happy end» της θητείας του στο Λονδίνο, τη στιγμή που στο «Έμιρεϊτς» τα πλακάτ με το πρόσωπό του πλάι σε ένα ξερό «out» θα συνεχίσουν-τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν-να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το καλοκαίρι «σημαδεύτηκε» από δύο ομολογουμένως σημαντικές προσθήκες για το ρόστερ της ομάδας. Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές της τρέχουσας περιόδου με τη Λυών να καρπώνεται το ποσό των 45.05 εκατομμυρίων λιρών ενώ η «ελεύθερη» απόκτηση του «πολυεργαλείου» Σέαντ Κολάσινατς μοιάζει εύστοχη σε σημείο κλοπής… Τρίτη εξωαγωνιστική αλλά βαρύνουσας σημασίας άφιξη, αυτή του Γενς Λέμαν στο προπονητικό τιμ, με την παρουσία του παλαίμαχου Γερμανού τερματοφύλακα στα αποδυτήρια της ομάδας να στοχεύει και στην εύρυθμη λειτουργία παραγόντων που σχετίζονται με το ψυχολογικό κομμάτι του έμψυχου δυναμικού.

Μελανά σημεία του μέχρι στιγμής σχεδιασμού μοιάζουν η μη απόκτηση ενός κεντρικού χαφ που θα πρόσδιδε στοιχεία που έλειψαν από το παιχνίδι της ομάδας κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν αλλά και η εκπνοή συμβολαίων που σχετίζονται με τα ονόματα των Αλέξις Σάντσες, Μεσούτ Οζίλ και Άλεξ-Οκλάιν Τσάμπερλεν (σ.σ. Ιούνιος 2018).

Σημείο που θα πρέπει να τύχει μεγάλης προσοχής είναι η εκκίνηση που θα πραγματοποιήσει ο λονδρέζικος σύλλογος στο φετινό μαραθώνιο. Η κληρωτίδα έλαχε στο κλαμπ να δώσει για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο την πρεμιέρα του εντός έδρας και η αναμέτρηση της Παρασκευής (11/8) απέναντι στη Λέστερ αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την μόλις… δεύτερη νίκη-αυλαίας από το 2012 έως σήμερα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αποτέλεσμα εικόνας για old trafford

Μετά από μια ομολογουμένως ιδιαίτερη πρώτη σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ» καλείται ο Ζοσέ Μουρίνιο να διεκδικήσει το φετινό «ασημικό» της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πορτογάλος μπορεί να έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» που κατακτά τίτλο στην πρώτη του χρονιά στο σύλλογο –και μάλιστα δύο (σ.σ. Λιγκ Καπ και Γιουρόπα Λιγκ)- αλλά η έκτη θέση στο πρωτάθλημα δεν είναι ικανή να φέρει χαμόγελα στους υποστηρικτές ενός τέτοιου κλαμπ.

Για τη βελτίωση των εγχώριων επιδόσεων ο «special one» στόχευσε στην αμυντική σταθερότητα που αναμένει να του προσδώσει ο Βίκτορ Λίντελεφ που αποκτήθηκε από την Μπενφίκα (31 εκ. λίρες), στην επιθετική απελευθέρωση του Πολ Πογκμπά μέσω της προσθήκης του Νεμάνια Μάτιτς από την Τσέλσι (40 εκ. λίρες) αλλά και στην εύρεση των 28 γκολ που χάνει από την-ίσως και προσωρινή- απουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μέσω του Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος αποκτήθηκε από την Έβερτον έναντι του ποσού των 76.33 εκατομμυρίων λιρών.

Ανοιχτό θέμα έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα παραμείνει η προσθήκη ενός ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά στα άκρα, με τα ονόματα των Ιβάν Πέρισιτς (Ίντερ) αλλά και Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης) να «μπαινοβγαίνουν» στο μεταγραφικό ρεπορτάζ.

Στο κομμάτι των αποχωρήσεων φιγουράρει το όνομα του Γουέιν Ρούνεϊ, με τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου να επιστρέφει στην Έβερτον έπειτα από το καλοκαίρι του 2004 ενώ μαντήλι κούνησε και ο Αντνάν Γιανουζάι, ο οποίος πουλήθηκε έναντι 7.65 εκ. λιρών στην Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Έβερτον

Αποτέλεσμα εικόνας για wayne rooney everton

Με το πιο τρελό καλοκαίρι της ιστορίας της να βρίσκεται σε εξέλιξη ετοιμάζεται η Έβερτον να εισέλθει στο ρινγκ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια μεταγραφική περίοδος κατά τη διάρκεια  της οποίας τα «ζαχαρωτά» υπερέβησαν δις το ρεκόρ ακριβότερης μεταγραφής του συλλόγου με τις προσθήκες του ακριβότερου ιστορικά Βρετανού τερματοφύλακα Τζόρνταν Πίκφορντ (28.5 εκ. λίρες-Σάντερλαντ) αλλά και του στόπερ Μάικλ Κιν  (28.5 εκ. λίρες-Μπέρνλι);

Άλλα 27 εκ. βγήκαν από τα ταμεία για την απόκτηση του Ντάβι Κλάασεν από τον Άξιαξ ενώ αυτές των Ανρί Ονιεκούρου (8 εκ. λίρες-Έουπεν) και Σάντρο Ραμίρεζ (6 εκ. λίρες-Μάλαγα) έρχονται να κλείσουν (;) το φετινό ρεσιτάλ που παρουσιάζεται με «εξώφυλλο» την επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στο «Γκούντισον Παρκ» έπειτα από 13 χρόνια θητείας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διάστημα κατά το οποίο πρόλαβε να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» αλλά και της Εθνικής Αγγλίας…

Όλα αυτά τη στιγμή που οι… προβολές του σίριαλ ονόματι «Γκίλφι Σίγκουρτσον» συνεχίζονται ενώ στα πλάνα βρίσκεται η απόκτηση ενός αριστερού μπακ αλλά και αυτή ενός επιθετικού, με τον Ολιβιέ Ζιρού να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Και αν κάποιος θεωρήσει πως με τις περίπου 100 εκ. λίρες που δαπανήθηκαν μέχρι στιγμής είναι δύσκολη οποιαδήποτε επιπλέον… σπατάλη, ας αναλογιστεί πως στα ίδια επίπεδα κινούνται και τα έσοδα από τις πωλήσεις!Τα 76.33 εκ. από το… αναγκαίο κακό της πώλησης του Ρομέλου Λουκάκου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άλλα 12 εκ. από αυτή του Ζεράρ Ντολοφέου στην Μπαρτσελόνα και τα 9.3 από τη μετακίνηση του Τομ Κλέβερλί στη Γουότφορντ, μάλλον αφήνουν περιθώρια για εκπλήξεις μέχρι το τέλος του μήνα…

Σαουθάμπτον

Αποτέλεσμα εικόνας για southampton fc players 2017

Στο πρόσωπο του Μοαυρίτσιο Πελεγκρίνο εμπιστεύτηκε η διοίκηση των «Αγίων» την αντικατάσταση του Κλοντ Πιέλ, με τον Γάλλο τεχνικό να πληρώνει-παρά τη συμμετοχή στον τελικό του Λιγκ Καπ (σ.σ. ήττα με σκορ 3-2 από τη Γιουνάιτεντ)-την επιθετική δυστοκία της Σαουθάμπτον στο περυσινό ταξίδι που κατέληξε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 41 τέρματα στο ενεργητικό της.

Προερχόμενος από μια σεζόν με επιτεύγματα παραπλήσια του προκατόχου του (9η θέση στην Λα Λίγκα και φιναλίστ του ισπανικού Κυπέλλου), ο Αργεντινός κόουτς στοχεύει στην εδραίωση ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών του συλλόγου στην πρώτη ομάδα, από την οποία ευελπιστεί να αποχωρήσει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Ο Ολλανδός στόπερ αποτελεί το πρόσωπο του καλοκαιριού, ιδιαίτερα μετά τη γνωστοποίηση της επιθυμίας του να αποχωρήσει από το ρόστερ της ομάδας για να δοκιμάσει την τύχη του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Λίβερπουλ και Τσέλσι καραδοκούν από την άνοιξη και το θέμα είναι αν οι υπεύθυνοι ρίξουν εν τέλει νερό στο κρασί τους, αποδεχόμενοι τις τάσεις φυγής του διεθνούς άσου μέσω μιας προσφοράς που θα ξεκινά από τις 60 εκατομμύρια λίρες.

Στο κομμάτι της ενίσχυσης, η μεταγραφή του Μάριο Λεμινά από τη Γιουβέντους έναντι του ποσού των 18 εκ. μπορεί να χαρακτηριστεί ουσιώδης ενώ στο έμψυχο δυναμικό προστέθηκε και το όνομα του Γιαν Μπέντναρεκ, του οποίου η απόκτηση από την Λεχ Πόζναν κόστισε άλλα έξι εκατομμύρια. Τέλος, αντίθετο ήταν το δρομολόγιο που ακολούθησε ο Τζέι Ροντρίγκεζ, ο οποίος θα φορά από φέτος τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ.

Μπόρνμουθ

Αποτέλεσμα εικόνας για transfers for premier league 2017 18

Πιο έτοιμη από ποτέ μοιάζει να μπαίνει στην τρίτη της χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ η Μπόρνμουθ, προερχόμενη από την ικανοποιητική περυσινή προσπάθεια, η οποία κατέληξε στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο μεταγραφικός προγραμματισμός του τελειομανούς προπονητή της ομάδας Έντι Χάου αλλά και της διοίκησης, είχε ως αποτέλεσμα τις μεταγραφικές προσθήκες των Ασμίρ Μπέγκοβιτς (τερματοφύλακας) και Νάταν Άκε (κεντρικός αμυντικός) από την Τσέλσι αλλά και αυτή του Ζερμέν Ντεφό, ο οποίος αποκτήθηκε χωρίς χρήματα, έχοντας μείνει ελεύθερος από την υποβιβασμένη Σάντερλαντ και αντιμετωπίζει τη φετινή σεζόν ως μονοπάτι για την κλήση του στην Εθνική Αγγλίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Κοινός παρονομαστής των συγκεκριμένων κινήσεων αποτελεί το κοινό παρελθόν που συνδέει και τους τρεις άσους με το σύλλογο, παράγοντας που αναμένεται να διαδραματίσει το δικό του θετικό ρόλο στην ενσωμάτωσή τους.

Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός πως πέραν της επιστροφής του Τζακ Γουίλσιρ στην Άρσεναλ λόγω λήξης του μονοετούς δανεισμού, ουδείς αποχώρησε από το ρόστερ της ομάδας. Αντίθετα σε τετραετή ανανέωση προχώρησαν οι Άνταμ Σμιθ και Στιβ Κουκ, με τον δεύτερο να μην έχει απουσιάσει λεπτό από το περυσινό πρωτάθλημα!

Γουέστ Μπρομ

Αποτέλεσμα εικόνας για salomon rondon west bromwich

Ζητούμενο η σταθερότητα για τους «baggies», οι οποίοι προέρχονται από μια σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας ο στόχος επετεύχθη νωρίς και στη συνέχεια τα φώτα σβήσαν… Το όριο των 40 βαθμών που είχε θέσει εξ’ αρχής ο Τόνι Πιούλις έσπασε στις 25 Φεβρουαρίου με την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ με σκορ 2-1.

Δώδεκα δηλαδή αγωνιστικές πριν από το τέλος, το οποίο βρήκε το σύλλογο να τερματίσει στη δέκατη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας συλλέξει μόλις πέντε βαθμούς στις εναπομείνασες αναμετρήσεις, με μοναδική νίκη αυτή απέναντι στην Άρσεναλ (σ.σ. εντός έδρας με σκορ 3-1), σχεδόν έναν μήνα αργότερα!

Η επίδραση που θα έχει η αποχώρηση του αρχηγού Ντάρεν Φλέτσερ για τη Στόουκ αποτελεί ένα από τα ερωτηματικά της σεζόν, χωρίς να έχουν διαφανεί μέχρι σήμερα τα πλάνα του Ουαλού τεχνικού για την αντιμετώπιση της απουσίας.

 Κάτι που δεν ισχύει για την καταπολέμηση της επιθετικής δυστοκίας που παρουσιάστηκε προς το τέλος της σεζόν, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να έχουν ήδη ενισχύσει τη γραμμή κρούσης με την απόκτηση του Τζέι Ροντρίγκεζ από τη Σαουθάμπτον έναντι του ποσού των 13.7 εκατομμυρίων λιρών αλλά και αυτή του 20χρονου Κινέζουν Γιούνιγκ Ζανγκ από τη Φίτεσε, με τον ελπιδοφόρο άσο να προέρχεται από μια χρονιά με 16 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα (σ.σ. 28 σε όλες τις διοργανώσεις).

Γουέστ Χαμ

Αποτέλεσμα εικόνας για west ham v tottenham

Ενίσχυση με μεταγραφές που προσδίδουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της ομάδας επεδίωξαν και πέτυχαν οι ιθύνοντες της Γουέστ Χαμ το φετινό καλοκαίρι. Περίπου 36 εκατομμύρια λίρες ξοδεύτηκαν για την ενδυνάμωση της επιθετικής γραμμής με την απόκτηση του Χαβιέ Ερνάντεζ-Τσιτσαρίτο από την Μπάγερ Λεβερκούζεν (16.02 εκ.) αλλά και του Μάρκο Αρναούτοβιτς από τη Στόουκ (20.07 εκ.).

Κινητικότητα υπήρξε και στα μετόπισθεν με δύο ποδοσφαιριστές από τη «δεξαμενή» της Μάντσεστερ Σίτι να στελεχώνουν το δεξί άκρο της άμυνας αλλά και τη θέση κάτω από τα γκολπόστ. Πάμπλο Ζαμπαλέτα (ελεύθερος) και Τζο Χαρτ (δανεικός για έναν χρόνο) ευελπιστούν να αναγεννηθούν μέσα από την προσπάθεια των «σφυριών» για διάκριση στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Στόχος που αποτελεί σχεδόν αυτοσκοπό για τον προπονητή της ομάδας Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος μοιάζει να παίζει το τελευταίο το χαρτί στην τρίτη του σεζόν στο Λονδίνο.

Στα μειονεκτήματα το προβληματικό ξεκίνημα στο οποίο καλείται να ανταπεξέλθει η ομάδα του Κροάτη τεχνικού, η οποία καλείται να δώσει εκτός έδρας τα τρία πρώτα της παιχνίδια λόγω της… κατάληψης που κάνει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Διάστημα κατά το οποίο το κλαμπ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του βασικού της επιθετικού Άντικ Κάρολ, ο οποίος ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού στο μηρό και αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Λέστερ

Αποτέλεσμα εικόνας για everton kit 2016 17

Με επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει η φετινή αγωνιστική περίοδος για τη Λέστερ, η οποία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2016 είχε να χάσει πολλά κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, η οποία εν τέλει κατέληξε σε μια βολική 12η θέση.

Ο Κρεγκ Σέξπιρ ήταν αυτός που ανέλαβε να αντικαταστήσει τον… μυθικό για το κλαπμ Κλαούντιο Ρανιέρι, επαναφέροντας την ηρεμία στα αποδυτήρια με πέντε διαδοχικές νίκες, οι οποίες και απομάκρυναν την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και της επέτρεψαν να τελειώσει ήρεμα τη σεζόν.

Στόχος του προπονητή είναι η επιστροφή στην Ευρώπη καθώς το ρόστερ των «αλεπούδων» μπορεί σύμφωνα με λεγόμενα του ιδίου να τερματίσει πολύ ψηλότερα από τη μέση. Ένα ρόστερ που φέτος ενισχύθηκε με τις προσθήκες των Χάρι Μαγκίρ (στόπερ) και Έλντιν Γιακούποβιτς από την υποβιβασμένη Χαλ ενώ οι Κελέσι Ιεανάτσο (επιθετικός – Μάντσεστερ Σίτι) και Βιθέντε Ιμπόρα ( μέσος-Σεβίλλη) ήρθαν να δώσουν σημαντικές βοήθειες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Πρόσωπο του καλοκαιριού είναι χωρίς αμφιβολία ο Ριάντ Μαχρέζ, με τον Αλγερινό να δείχνει πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου έτοιμος για… άλλες πολιτείες αλλά το μέχρι στιγμής αποτυχημένο φλέρτ με τη Ρόμα αλλά και η απουσία επίσημων προσφορών από τους top-6 της Πρέμιερ Λιγκ, φαίνεται πως θα παρατείνουν τη θητεία του στο «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ» για ακόμη μια σεζόν.

Στόουκ

Αποτέλεσμα εικόνας για shaqiri

Αρκετοί είναι οι προβληματισμοί που δημιουργήθηκαν στο μυαλό των υποστηρικτών της Στόουκ κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν αλλά και της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου. Η ομάδα του Μαρκ Χιούζ κατέληξε στην 13η θέση μετά από τρεις σεζόν στην πρώτη δεκάδα, με τους 44 βαθμούς να μαρτυρούν πως το εν γένει… brutal αγωνιστικό πρόσωπο εξέλειψε.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως δεν σημειώθηκε καμία νίκη απέναντι στους έξι μεγάλους της κατηγορίας, οι οποίοι δεινοπαθούσαν τα τελευταία χρόνια να φύγουν αλώβητοι από αναμετρήσεις απέναντι στις «αγγειοπλάστες».

Ο δανεισμός του Κουρτ Ζουμά από την Τσέλσι αλλά και οι μεταγραφές των Ντάρερν Φλέτσερ (Γουέστ Μπρομ) και  Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μοτίνγκ (Σάλκε) θα δοκιμαστούν απέναντι στα «πλην» της αποχώρησης έμπειρων παικτών όπως οι Τζόναθαν Γουόλτερς (Μπέρνλι), Γκλεν Γουίλαν (Άστον Βίλα), Φιλ Μπάρντσλεϊ (Μπέρνλι) αλλά και αυτή του Μάρκο Αρναούτοβιτς για τη Γουέστ Χαμ έναντι του ποσού των 20.07 εκατομμυρίων λιρών.

Ειδικά το «αντίο» του διεθνούς Αυστριακού  «πέφτει» πάνω στον Σάιντο Μπεραχίνο, ο οποίος καλείται να βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και να γίνει επιθετικός… διψήφιου αριθμού τερμάτων, αναπληρώνοντας τα έξι του 28χρονου μεσοεπιθετικού αλλά και τα επτά του «γερόλυκου» Πίτερ Κράουτς (σ.σ. τον Ιανουάριο κλείνει τα 37…), ο οποίος τερμάτισε πέρυσι ως πρώτος σκόρερ της ομάδας με επτά «επιτυχίες».

Κρίσταλ Πάλας

Αποτέλεσμα εικόνας για Κριστιάν Μπεντεκέ

Σε αναζήτηση αγωνιστικής ταυτότητας μοιάζει να βρίσκει η έναρξη της φετινής σεζόν την Κρίσταλ Πάλας, με τη διοίκηση του συλλόγου να αναθέτει το δύσκολο έργο στον φιλόδοξο Φρανκ Ντε Μπουρ. Ο Ολλανδός τεχνικός έρχεται να διαδεχτεί τον Σαμ Άλαρνταϊς, ο οποίος κατάφερε μέσα στο 2017 να βγάλει την ομάδα από το σκότος που είχε περιέλθει υπό τις οδηγίες του Άλαν Πάρντιου.

Ο Ολλανδός τεχνικός επιθυμεί να αποδείξει πως η διάρκειας 85 ημερών θητεία του στην Ίντερ αποτελεί μια κακή παρένθεση, προσδίδοντας στους «αετούς» μια επιθετική νοοτροπία η οποία δεν θα αποφέρει… 21 ήττες και θα είναι ικανή να διατηρήσει με στιλ και όχι με τα …καρδιοχτύπια της 14ης θέσης την ομάδα για άλλη μια φορά στην κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία της Αγγλίας.

Το κλαμπ άλλωστε μπαίνει στην πέμπτη συνεχόμενη παρουσία του στην Πρέμιερ Λιγκ, σερί που ουδέποτε είχε σημειωθεί στο παρελθόν. Βασικά όπλα αποτελούν παίκτες που κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν. Κρίστιαν Μπεντέκε, Γουίλφριντ Ζάχα, Άντρος Τάουσεντ αλλά και ο δικός μας Λούκα Μιλιβόγεβιτς θα έχουν πλέον άξιο συμπαραστάτη τον φετινό μεταγραφικό απόκτημα που ακούσει στο όνομα Ζάιρο Ρίντεβαλντ (9 εκ. ευρώ-Άγιαξ) αλλά και τη δανεική προσθήκη του Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ από την Τσέλσι ενώ παρελθόν αποτελούν οι Μαμαντού Σακό και Στιβ Μανταντά οι οποίοι επέστρεψαν σε Λίβερπουλ και Μαρσέιγ αντίστοιχα.

Σουόνσι

Αποτέλεσμα εικόνας για swansea vs sunderland 2017

Υπό… τη σκιά του Γκίλφι Σίγκουρτσον πραγματοποιήθηκε η φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία των «κύκνων» για τη νέα σεζόν, με το ενδιαφέρον  της Έβερτον να καθιστά υπ’ ατμόν την παρουσία του Ισλανδού οργανωτή στο ρόστερ της ομάδας. Η απαίτηση του συλλόγου έχει οριστεί στις πενήντα εκατομμύρια λίρες, τα «ζαχαρωτά» δυσκολεύονται να προσφέρουν περισσότερα από σαράντα και το έργο θα τραβήξει μέχρι το σφύριγμα της λήξης του μεταγραφικού παζαριού.

Η έκβαση της υπόθεσης θα καθορίσει πολλά στα αγωνιστικά πλάνα του Πολ Κλέμεντ καθώς πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που έχει ανάμειξη σε 53 από τα 133 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα στις τρεις τελευταίες σεζόν της στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ ένας δεύτερος «πονοκέφαλος» σχετίζεται με το όνομα του Φερνάντο Γιορέντε, με την Τσέλσι να «γλυκοκοιτάζει» τα… 15 τέρματα που σημείωσε πέρυσι ο Ισπανός επιθετικός.

Παρελθόν αποτελούν ήδη οι Μπαφετιμπί Γκομίς (Γαλατασαράι) και Τζακ Κορκ (Μπέρνλι) ενώ στα θετικά καταγράφονται ο μονοετής δανεισμός του ελπιδοφόρου επιθετικού Τάμι Έιμπραχαμ από την Τσέλσι αλλά και η απόκτηση του Ρόκε Μέσα από τη Λας Πάλμας, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος σε μεταβιβάσεις στο πρωτάθλημα της Λα Λίγκα.

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται η δουλειά που θα παρουσιάσει ο Πολ Κλέμεντ έχοντας –για πρώτη φορά- προετοιμάσει ο ίδιος το ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν, με τον φέρελπι κόουτς να συλλέγει 29 βαθμούς στα 19 περυσινά του παιχνίδια. Στατιστικό στοιχείο που κατατάσσει τη Σουόνσι στην όγδοη θέση της περυσινής Πρέμιερ Λιγκ, αν αυτή είχε ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου που ανέλαβε ο 45χρονος τεχνικός.

Μπέρνλι

Αποτέλεσμα εικόνας για burnley vs chelsea 2017

Με σύμμαχο την αφιλόξενη για οποιονδήποτε έδρα του «Τερφ Μουρ» αλλά και ένα ρόστερ που αν μη τι άλλο διαθέτει εμπειρία, θα προσπαθήσει ξανά η Μπέρνλι να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ.

Η περυσινή 16η θέση ήρθε ξεκάθαρα χάρη στις 13 αήττητες αναμετρήσεις που έδωσαν οι «clarets»  στο σπίτι τους (10 νίκες-3-ισοπαλίες-6 ήττες) καθώς από εκτός έδρας παιχνίδια η ομάδα του Σον Ντάις γεύτηκε για πρώτη φορά τη χαρά της νίκης στα τέλη του Απρίλη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας!

Σε επίπεδο «προσθαφαιρέσεων», η πώληση του Μάικλ Κιν στην Έβερτον έναντι του ποσού των 24.23 εκατομμυρίων λιρών έμοιαζε αναγκαστική ενώ στον κατάλογο των αποχωρήσεων προστίθενται και τα ονόματα των Τζορτζ Μπόιντ, Μάικλ Κάιτλι, Ρούβεν Χένινγκς αλλά και του εκκεντρικού Τζόι Μπάρτον.

Στη θέση τους αποκτήθηκαν αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές με εμπειρία και παραστάσεις στην Πρέμιερ Λιγκ με σκοπό να μη χαλάσει το σκληροτράχηλο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Ο Τζακ Κορκ από τη Σουόνσι αλλά και οι Τζόναθαν Γουόλτερς και Φιλ Μπάρντσλεϊ από τη Στόουκ θα αποτελέσουν τα νέα πρόσωπα στη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν της ομάδας στο αγγλικό πρωτάθλημα. Κάτι που σημειωτέον συνέβη τελευταία φορά όταν ο 46χρονος σήμερα Ντάις μετρούσε τρία χρόνια ζωής…

Γουότφορντ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γουότφορντ ΦΚ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχιση της παρουσίας του «δικού μας» Μάρκο Σίλβα στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δίνει τα διαπιστευτήριά του στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, όπου λίγο έλειψε να σώσει την κατηγορία σε μια Χαλ η οποία πάλευε με ένα ρόστερ ουσιαστικά 13 ποδοσφαιριστών και «μετρούσε» 14 βαθμούς μέχρι την 20η αγωνιστική (σ.σ. τερμάτισε 18η με 34 β.).

Το προφίλ ενός προπονητή που μπορεί να φέρει αποτελέσματα με ό,τι του προσφέρεται προχωρώντας με την ομάδα του ένα βήμα παρακάτω ήταν το… εισιτήριο για το φετινό πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας στη Γουότφορντ τον Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος κρίθηκε μετά το μονοετές πέρασμά του ανεπαρκής λόγω της αδυναμίας του να επικοινωνήσει με κόσμο και παίκτες, γεγονός που εν μέρει αποδόθηκε και στη μη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Τα δύο μελανά σημεία του περυσινού έμψυχου δυναμικού των «hornets» ήταν το ελλιπές αγγλικό στοιχείο αλλά και ο μέσος όρος ηλικίας, ο οποίος άγγιζε τα 28 έτη και εννέα μήνες, γεγονός που το κατέτασσε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από το «οπλοστάσιο» της Γουέστ Μπρομ.

Με γνώμονα τους δύο αυτούς παράγοντας προχώρησε η απόκτηση των Αντρέ Γκρέι (18.36 εκ.-Μπέρνλι), Τομ Κλέβερλι (8.37 εκ. - Έβερτον), Γουίλ Χιούζ (8.19-Ντέρμπι) και Ναθάνιελ Τσαλομπά (5.67εκ-Τσέλσι) ενώ άλλα έντεκα εκατομμύρια λίρες δαπανήθηκαν για την προσθήκη του 20χρονου Βραζιλιάνου Ριτσάρλισον από τη Φλουμινένσε.

Νιούκαστλ

Αποτέλεσμα εικόνας για rafa benitez newcastle united

Η μεταγραφική περίοδος για τις «καρακάξες» δεν έχει τελειώσει. Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύει ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος άλλα περίμενε και άλλα (δεν) είδε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με αποτέλεσμα ο βρετανικός τύπος να έχει θίξει ακόμη και θέμα οικειοθελούς αποχώρησής του από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Η πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ και η επιστροφή στα «σαλόνια» μετά από έναν χρόνο απουσίας χαροποίησε τους πάντες, με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου Μάικ Άσλεϊ να δίνει την άνοιξη υποσχέσεις για μπάτζετ που θα άγγιζε τα 70 εκατομμύρια ευρώ ώστε η ομάδα να εκμεταλλευτεί το timing και να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Τα λόγια έδωσαν τη θέση του σε μια ανεξήγητη πολιτική λιτότητας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα της προσθήκες των Τζέικομπ Μέρφι (δεξί εξτρέμ-Νόριτς), Κριστιάν Ατσού (δεξί εξτρέμ - Τσέλσι) και Χαβιέρ Μανκίγιο (δεξί μπακ - Ατλέτικο Μαδρίτης) και Φλοριάν Λεζέν (στόπερ- Εϊμπάρ), των οποίων το συνολικό κόστος μετά βίας άγγιξε τα τριάντα εκατομμύρια λιρών ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η «δανεική» προσθήκη του αμυντικού μέσου Μίκελ Μερίνο από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Συμπερασματικά, η ανάγκη απόκτησης δύο ή τριών ποιοτικών ποδοσφαιριστών έως το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να κρατήσει «ζεστό» το μεταγραφικό ρεπορτάζ μέχρι την τελευταία ημέρα και αθέτηση ή μη της υπόσχεσης του Άσλεϊ αναμένεται να καθορίσει πολλά στην πορεία του Μπενίτεθ στον πάγκο της ομάδας.

Μπράιτον

Αποτέλεσμα εικόνας για brighton albion 2017

Από τις στοιχηματικές εταιρίες παρουσιάζεται ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Η αποστολή μιας αξιοπρεπούς παρουσίας στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 34 χρόνια απουσίας άλλωστε δεν θα μπορούσε να αποτελεί εύκολο έργο.

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως η Μάντσεστερ Σίτι, που είναι και η πρώτη αντίπαλος της Μπράιτον στο φετινό πρωτάθλημα, ξόδεψε φέτος για την απόκτηση δύο ακραίων μπακ (Κάιλ Γουόκερ, Μπεντζαμίν Μεντί), σχεδόν όσα κόστισε το ολοκαίνουργιο γήπεδο της ομάδας (σ.σ. Στάδιο «AMEX»). Περίπου 93 εκατομμύρια λίρες δηλαδή…

Ο Ιρλανδός Κρις Χιούτον, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2014, ανέλαβε το σύλλογο από το πρωτάθλημα της League One, τερμάτισε στη δεύτερη θέση της περυσινής Τσάμπιονσιπ και να για συνεχίσει να γράφει «χρυσές σελίδες» στην ιστορία του κλαμπ, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την απόκτηση του τερματοφύλακα Μάθιου Ράιαν από τη Βαλένθια, των Μάρκους Σούτνερ (αριστερό μπακ) και Πάσκαλ Γκρος (κεντρικό χαφ) από την Ίνγκολσταντ , το δανεισμό του Ισάια Μπράουν (επιθετικός) από την Τσέλσι αλλά και την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου που ακούει στο όνομα Ντάβι Πρόπερ (μέσος), ο οποίος αποκτήθηκε από την Αϊντχόφεν έναντι του ποσού των εννέα εκ. λιρών.

Χάντερσφιλντ

Αποτέλεσμα εικόνας για david wagner jürgen klopp

Η Χάντερσφιλντ πρεσβεύει ένα από τα ομορφότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια των τελευταίων ετών στην Αγγλία και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 47 ολόκληρα χρόνια απουσίας. Το νικητήριο πέναλτι του Κρίστοφερ Σίντλερ ή αλλιώς χτύπημα 200 εκατομμυρίων (σ.σ. τόσα ήταν τα έσοδα που καρπώθηκε ο σύλλογος από την άνοδο) απέναντι στη Ρέντινγκ του Γιαπ Σταμ στον τελικό των play-offs της περυσινής Τσάμπιονσιπ αποτελεί ένα από τα περυσινά highlight του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο πρωτομάστορας της επιτυχίας – προπονητής της ομάδας Ντέιβιντ Βάγκνερ φρόντισε να απαλλάξει από νωρίς τους παίκτες του από το ψυχολογικό βάρος της νέας πρόκλησης, τονίζοντας πως οι «terriers» είναι το μεγαλύτερο αουτσάιντερ που παρουσιάστηκε ποτέ στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Λεγόμενα ωστόσο που δεν πρέπει να αναστατώνουν τους υποστηρικτές του κλαμπ καθώς η δουλειά και ο σωστός προγραμματισμός λειτουργεί ως δόγμα για τους ανθρώπους του συλλόγου, οι οποίοι φρόντισαν να ολοκληρώσουν εννέα (!) μεταγραφές πριν καν ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία.

Το μόνο που μένει πλέον να δούμε, είναι αν η Χάντερσφιλντ επανέλθει σε λογικά αγωνιστικά πλαίσια ή αν καταφέρει να τρελάνει και πάλι τον ποδοσφαιρικό κόσμο του Νησιού, όπως την τριετία 1923-26, όταν και έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να καθίσει τρεις συνεχόμενες φορές στο θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου!