Ο Σάντσες καθορίζει όλη τη σεζόν για την Άρσεναλ!

Πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Άρσεναλ για τη νέα περίοδο, τα ερωτηματικά παραμένουν και ελάχιστες απαντήσεις έχουν δοθεί σχετικά με τα προβλήματα που την απασχόλησαν την προηγούμενη χρονιά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Σάντσες καθορίζει όλη τη σεζόν για την Άρσεναλ!

Κόντρα στην Τσέλσι, στο Γουέμπλεΐ, η Άρσεναλ θα ξεκινήσει τη καινούργια περίοδο έχοντας κλείσει - προσωρινά - το θέμα Βενγκέρ με την ανανέωση του συμβολαίου αλλά έχοντας ανοιχτά ένα κάρο ζητήματα. Και λέω προσωρινά για το θέμα Βενγκέρ, γιατί κακά τα ψέματα παρά την ανανέωση του συμβολαίου, εκεχειρία είναι αυτή που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή ανάμεσα στον προπονητή και στην εξέδρα!

Ένα τυχόν κακό ξεκίνημα, στο πρωτάθλημα που αρχίζει την επόμενη βδομάδα, κάτι όχι και τόσο άγνωστο τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, θα επαναφέρει την γνωστή μουρμούρα και γκρίνια στο Emirates. Το γεγονός επίσης πως δεν έχουν κλείσει ακόμα τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν την Αλέξις Σάντσες και τον Μεσούτ Οζίλ δημιουργούν μία ανησυχία και επιτείνουν την αβεβαιότητα.

Η προσθήκη του Λακαζέτ σίγουρα δίνει ποιότητα ωστόσο η ομάδα σε γενικές γραμμές δεν μοιαζει καλύτερη από την περσινή περίοδο. Συν το γεγονός που θα αγωνιστεί στο Europa league, κάτι που θα επιβαρύνει, τις εβδομάδες που θα υπάρχουν παιχνίδια τα πόδια των παικτών με τα ματς τις Πέμπτες άρα και μετακίνηση σε Κυριακή των όποιων υποχρεώσεων στην Πρεμιερ Λιγκ, το σκηνικό δεν είναι ειδυλλιακό!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει το τι θα γίνει με τους δύο παίκτες που αποτελούν κλειδιά για την ενδεκάδα! Μπορεί τυχόν παραμονή τους χωρίς νέο συμβόλαιο να μην είναι πρόβλημα στο αν θα δίνουν το 100% ωστόσο δυο τεράστια περιουσιακά στοιχεία να φύγουν χωρίς να φέρουν μια λίρα επιτρέψτε μου να θεωρώ πως είναι αδιανόητο να το αφήσουν να συμβεί οι ιδιοκτήτες της Άρσεναλ ότι και αν λέει ο  Βενγκέρ! Άν δεν υπογράψουν μέσα στον Αύγουστο, τουλάχιστον ο ένας μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα θα έχει αποχαιρετήσει, προκειμένου να μη χάσει  η εταιρεία, αφού ο Σταν Κρόνκε δεν είναι ο ιδιοκτήτης που η γενική εικόνα του πείθει πως θα αφηνε οτιδήποτε στη τύχη!

Αν αυτός ο ένας που θα φύγει είναι ο Αλέξις Σάντσες, τότε δεδομένα δεν μπορεί να είναι καλύτερη τη φετινή χρονιά η ομάδα εάν δεν ενισχυθεί και άλλο! Ας λέει ο Βενγκέρ ότι έχει εμπιστοσύνη στο υλικό του, η πικρή αλήθεια είναι πως η Άρσεναλ δεν μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ως οφείλει να είναι ο στόχος της, χάνοντας τον Χιλιανό και μόνο με τον Λακαζέτ ως επιπλέον όπλο!

Γενικά οι επόμενες εβδομάδες μεχρι την τελευταία μέρα του μήνα θα προκαθορίσουν όχι μόνο την τρέχουσα περίοδο για την Άρσεναλ  αλλά έχω την εντύπωση και το μέλλον του Βενγκέρ!