Ήττα στην «εκπνοή» για Τότεναμ, 3-2 από Ρόμα (vid)

Την πρώτη της ήττα στο International Champions Cup γνώρισε η Τότεναμ απέναντι στη Ρόμα, με το τελικό 3-2 να διαμορφώνεται χάρη σε τέρμα των Ιταλών λίγο πριν τη λήξη του ματς.



Ήττα στην «εκπνοή» για Τότεναμ, 3-2 από Ρόμα (vid)

Στον αγώνα που διεξήχθη στη «Red Bull Arena» του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποκετίνο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 13’ ύστερα από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Περότι, το οποίο προήλθε από το χέρι του Κάρτερ-Βίκερς σε μπαλιά που πήγε να βγάλει ο Ναίνγκολάν (αυστηρή υπόδειξη, μιας και ήταν πολύ κοντινή απόσταση, ενώ και ο αμυντικός της Τότεναμ τράβηξε προς τα πίσω το χέρι του).

Οι «τζιαλορόσι» έβαλαν και δεύτερο γκολ στο 70ο λεπτό με τον Ουντέρ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Βίμερ έπειτα από σέντρα του Στρούτμαν και έκανε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή το 2-0.

Τα «σπιρούνια» δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν μέσα σε ένα τετράλεπτο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Αρχικά, μείωσαν σε 2-1 με τον Χάρι Γουίνκς που πήρε το ριμπάουντ μέσα από τη μικρή περιοχή των Ρωμαίων μετά το πλασέ του Γιάνσεν που χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Σκορούπσκι, με το 2-2 να έρχεται στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1’) από τον... άτυχο στην προηγούμενη φάση, Βίνσεντ Γιάνσεν, ο οποίος πλάσαρε πάνω στην κίνηση μετά από σέντρα του Ενκουντού από τα δεξιά προλαβαίνοντας τον Κώστα Μανωλά που είχε επωμιστεί το μαρκάρισμά του.

Κι εκεί που όλα έδιχναν πως ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με ισοπαλία, το σύνολο του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο κατάφερε ένα λεπτό αργότερα (90+2’) να «κλέψει» τη νίκη με το γκολ του νεαρού Μάρκο Τουμινέλο που έκανε την προβολή μετά από σέντρα του Στρούτμαν από τα αριστερά.

Εκτός των δύο τερμάτων, η Τότεναμ δημιούργησε και άλλες καλές ευκαιρίες, όπως το δοκάρι σε σουτ του Ντεμπελέ στο 24’, αλλά και η προσπάθεια του Χάρι Κέιν στο 37’, την οποία και απέκρουσε ο Άλισον, ωστόσο, έδειξε πολλά αμυντικά κενά, εξαιτίας των οποίων έχασε και το παιχνίδι.

Ενδεκάδες

Τότεναμ: Φορμ (46’ Γιορίς), Αλντερβέιρελντ, Φερτόνχεν (69’ Βίμερ), Τρίπιερ, Κάρτερ-Βίκερς (46’ Μπεν Ντέιβις), Ντάιερ (46’ Γουίνκς), Ντεμπελέ (69’ Όουκλεϊ-Μπουθ), Ονόμα (46’ Έρικσεν), Γουόκερ-Πίτερς (46’ Γεωργίου), Ντέλε Άλι (76’ Ενκουντού), Κέιν (76’ Γιάνσεν).

Ρόμα: Άλισον (63’ Σκορούπσκι), Φάτζιο (62’ Καστάν), Πέρες, Ζεσούς (46’ Μανωλάς), Κολάροφ (62’ Γκοναλόν), Ντε Ρόσι (63’ Πελεγκρίνι), Ναϊνγκολάν (62’ Μορένο), Ζέρσον (46’ Στρούτμαν), Ντεφρέλ (46’ Ουντέρ), Περότι (80’ Ιτούρμπε), Τζέκο (63’ Τουμινέλο).