Ιδανική λύση θα ήταν ανταλλαγή Αγουέρο με Αλέξις Σάντσες!

Έχοντας μόλις πληρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει ακραίους μπακ η Μάντσεστερ Σίτι ενισχύεται σε ένα κομμάτι που πονούσε πολύ και πλέον για τη νέα χρονιά εκείνο που της λείπει δεν είναι κάποιος παίκτης αλλά απλά πλέον μια κίνηση ως σημείο αναφοράς! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ιδανική λύση θα ήταν ανταλλαγή Αγουέρο με Αλέξις Σάντσες!

Ο Πεπ το είχε κάνει ξεκάθαρο προς τη διοίκηση πως στην άμυνα θα ήταν οι μεταγραφικές προτεραιότητες! Πρώτα ήρθε ο τερματοφύλακας Εντερσον με ρεκόρ για τη θέση αυτή στο νησί, Και ακολούθησαν ο δεξιός μπακ Κάιλ Γουόκερ, με διαφορά ο κορυφαίος στην Αγγλία και ο Μεντί από τη Μονακό για τα αριστερά! Αν προσθέσουμε και τον Ντανίλο τότε αντιλαμβάνεται κανείς πόσο πολύ αλλάζει η εικόνα της άμυνας στα Eastlands. 

Είχε προηγηθεί βέβαια η πρώτη μεταγραφή απ' όλες, εκείνη του Μπέρναρντ Σίλβα για τα χαφ. Ο πρώην παίκτης της Μονακό, με την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση έρχεται να προστεθεί στις πολλές επιλογές που έχει ο Γκουαρδιόλα στο μέσο του γηπέδου. Και τώρα ίσως το μόνο πράγμα που μένει είναι μία κίνηση για τον Αλέξις Σάντσες. Όχι τόσο για αγωνιστικούς λόγους, αφού υπάρχει ο Αγουέρο, αλλά κυρίως ως δήλωση προς όλους τους υπόλοιπους ότι φέτος η Σίτι θα είναι διαφορετική!

Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσω κάτι: θεωρώ πως ο Αγουέρο στην ημέρα του είναι με διαφορά ο κορυφαίος φορ στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης, που να μπορεί από το πουθενά να φτιάξει φάση μόνος του! Ίσως ο μόνος άλλος που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ο Σάντσες. Και επειδή θεωρώ σχεδόν δεδομένο πως θα φύγει από την Άρσεναλ, καθώς όσο δεν υπογράφει νέο συμβόλαιο είναι ωρολογιακή βόμβα για να τον αφήσεις να "εκραγεί" μένοντας ελεύθερος του χρόνου, αργά η γρήγορα η Άρσεναλ θα κοιτάξει να τον παραχωρήσει! Μία ανταλλαγή με τον Αγουέρο θα ήταν σωτηρία και για τους δύο ! Τον Αγουέρο ο Πεπ (πραγματικά δεν γνωρίζω τον λόγο) φανερό πως δεν τον υπολογίζει ως πρώτη επιλογή, ενώ στην Άρσεναλ θα είναι σημείο αναφοράς. Αυτή η πιθανή τράμπα θα αλλάξει και δυναμική στις δυο ομάδες χωρίς να αποδυναμώσει κάποια και ταυτόχρονα θα βοηθούσε και στην αύξηση του ενδιαφέροντος στο πρωτάθλημα.

Πάντως είναι βέβαιο πως κάτι πρέπει να γίνει και για τις δυο ομάδες ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση αφού ούτε ο Κουν Αγουέρο είναι για να κάθεται στον πάγκο στη Σίτι ούτε ο Αλέξις θα αποτελέσει τον ίδιο κομβικό παράγοντα για την Άρσεναλ με το συμβόλαιο του να λήγει σε λίγους μήνες! Επίσης είναι βέβαιο πως ο Κρόνκε  και η διοίκηση της Άρσεναλ θα πιέσουν τον Βενγκερ ώστε να μη χαθεί το περιουσιακό στοιχείο του Χιλιανού, εάν δεν υπογράφει καινούργιο συμβόλαιο. Συνεπώς πιθανώς η καλύτερη λύση και για τους δύο θα ήταν μια ανταλλαγή.

Όσο για τη Σίτι, το γεγονός και μόνο πως  έχει δώσει σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ  από το 2014 και μετά για τερματοφύλακες και αμυντικούς χωρίς να μπορεί να πει πως έλυσε το πρόβλημα της αποτελεί ένα απίστευτο γρίφο! Εάν με τις κινήσεις που έκανε φέτος το διορθώσει, πιθανώς να ξεκινήσει και ως το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα!