Το… ασχημότερο τρόπαιο στο παλμαρέ της Άστον Βίλα

Μπορεί η Άστον Βίλα να αναδείχθηκε πρόσφατα νικήτρια του «Κυπέλλου των Παραδόσεων», ενός ετήσιου τουρνουά που διεξάγεται στο Ντούισμπουργκ από την ομώνυμη ομάδα, ωστόσο, το τρόπαιο του νικητή, αποτελεί ένα από τα... χειρότερα, στιλιστικά, έπαθλα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.



Το… ασχημότερο τρόπαιο στο παλμαρέ της Άστον Βίλα

Ναι μεν η ονομασία του τουρνουά προσδίδει πρεστίζ στον θεσμό που συμμετείχαν η Άστον Βίλα, η Μάλαγα, η Χέρτα Βερολίνου και φυσικά η διοργανώτρια Ντούισμπουργκ, αλλά η εμφάνιση του τροπαίου που απονεμήθηκε στην καινούργια ομάδα του Τζον Τέρι, διαψεύδει αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Οι διοργανωτές που απένειμαν επί χρόνια μια αναμνηστική ασπίδα στον νικητή, αλλάζοντας το τωρινό έπαθλο με ένα που έχει απονεμηθεί παλιότερα και σε άλλα τουρνουά και παριστάνει έναν ποδοσφαιριστή να βγαίνει από μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Το κακόγουστο αυτό σχέδιο του τροπαίου δεν είναι το μοναδικό που έχει υπάρξει στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς πάμπολλα είναι τα παραδείγματα κυπέλλων που κερδίζουν άνετα το «βραβείο της χειρότερης στιλιστικά εμφάνισης», με την αγγλική εφημερίδα «Telegraph, να κάνει ειδικό αφιέρωμα.

Ένα από αυτά αποτελεί το Le Tournoi, το οποίο είχε κερδίσει η εθνική Αγγλίας σε ένα τουρνουά στην Γαλλία το 1997, 31 χρόνια μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου του 1965, όπου παριστάνει μια μπάλα ποδοσφαίρου πάνω σε μια μεταλλική βάση.

Αποτέλεσμα εικόνας για le tournoi trophy england 1997

Ενώ τέλος το χειρότερο ίσως απ’ όλα είναι το βραβείο που απονέμονταν στον νικητή του κυπέλλου Ιντερτότο, το οποίο αποτελούσε μια απλή μεταλλική αναμνηστική πλακέτα, όπου ανέγραφε την νικήτρια ομάδα.