Ντέρμπι του Μάντσεστερ: Το παρθενικό εκτός «Νησιού» και με... υπόβαθρο!

Μεγαλύτερη αίγλη έχει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η... φιλική νίκη επί της συμπολίτισσας Σίτι, μιας και πρόκειται για το πρώτο ντέρμπι της πόλης που διεξήχθη εκτός της Μεγάλης Βρετανίας! Γιατί μία... μέλισσα είχε την «τιμητική» της στο συγκεκριμένο παιχνίδι.



Ντέρμπι του Μάντσεστερ: Το παρθενικό εκτός «Νησιού» και με... υπόβαθρο!

Άργησε έναν χρόνο (παρά κάτι μέρες), αλλά έγινε.

Το πρώτο ντέρμπι του Μάντσεστερ εκτός «Νησιού» έλαβε χώρα στο «NRG Stadium» του Χιούστον, στο Τέξας, με τους «κόκκινους διαβόλους» ν' ανακηρύσσονται νικητές με 2-0.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να περηφανεύεται ότι κέρδισε το πρώτο ντέρμπι τη πόλης εκτός Μεγάλης Βρετανίας, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν το... δεύτερο, αν πέρυσι, στις 25 Ιουλίου του 2016, δεν είχε αναβληθεί η αναμέτρηση με τους «πολίτες» ελέω της καταρρακτώδους βροχής που έλαβε χώρα στο Πεκίνο, εκεί όπου οι δύο σύλλογοι κοντράρονταν για το Internacional Champions Cup.

Το ντέρμπι που διεξήχθη τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/7) στο Τέξας, ήταν ιδιαίτερο και γι' ακόμα έναν λόγο. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι έβαλαν την αντιπαλότητα τους στην άκρη, στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας.

Οι παίκτες των δύο ομάδων φορούσαν φανέλες που έφεραν πάνω τους την εργαζόμενη μέλισσα της βορειοδυτικής πόλης.

Η μέλισσα, η οποία προστέθηκε στο έμβλημα της πόλης του Μάντσεστερ στα μέσα του 19ου αιώνα και αντιπροσωπεύει τη βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής, χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο δύναμης και στήριξης μετά την τρομοκρατική επίθεση στην «Manchester Arena» τον περασμένο Μάιο.

Μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι, Γιουνάιτεντ και Σίτι θα πλειστηριάσουν τις φανέλες των παικτών, σε μία προσπάθεια συγκεντρώσουν χρήματα για το Ταμείο Επείγουσας Ανάγκης του Μάντσεστερ.

Τα χρήματα από το ταμείο θα βοηθήσουν τις οικογένειες των 22 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τους 64 ανθρώπους που τραυματίστηκαν, όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας Σάλμαν Αμπέιντ ανατίναξε τον εαυτό του στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο σύλλογοι έχουν ήδη συλλέξει και προσφέρει 1 εκ. λίρες για τον εν λόγω σκοπό.