Νταμπίζας: «Απαγορεύεται το... ετήσιο ανεβοκατέβασμα στη Νιουκάστλ»!

Την άποψή του πως ένα κλαμπ της εμβέλειας της Νιουκάστλ δεν θα έπρεπε να... διανύει κάθε χρόνο το «δρομολόγιο» Πρέμιερ Λιγκ - Τσάμπιονσιπ εξέφρασε ο βετεράνος κεντρικός αμυντικός του συλλόγου (Ιανουάριος 1998 – Δεκέμβριος 2003), Νίκος Νταμπίζας.



Νταμπίζας: «Απαγορεύεται το... ετήσιο ανεβοκατέβασμα στη Νιουκάστλ»!

Μιλώντας σε τοπικό Μέσο του Νιουκάστλ (Chronicle), o παλαίμαχος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στις «καρακάξες» σε μία εποχή, όπου ο σύλλογος της Βόρειας Αγγλίας διεκδικούσε πολύ υψηλότερους στόχους από αυτούς των πρόσφατων ετών, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, όμως ας είναι αυτή η τελευταία μας περιπέτεια. Αν θέλουν να συνεχίσουν οι χαρές, θα πρέπει να παραμείνουν στην Πρέμιερ Λιγκ για πολλά χρόνια. Απαγορεύεται να... ανεβοκατεβάινεις κάθε χρόνο τις κατηγορίες! Ένα κλαμπ του μεγέθους της Νιουκάστλ οφείλει να μην το κάνει αυτό», ενώ μιλώντας για τον προπονητή, Ράφα Μπενίτεθ, αλλά και το τι πρέπει, κατά τη γνώμη του, να συμβεί, ώστε να έρθουν ξανά επιτυχημένες χρονιές στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», προσέθεσε:

«Πιστεύω ότι το 50% της επιτυχίας εξαρτάται από τους παίκτες που έρχονται στην ομάδα. Μετά από αυτό εξαρτάται από τη δουλειά του προπονητή. Οι άνθρωποι του συλλόγου βλέπουν στο πρόσωπο του Ράφα Μπενίτεθ κάποιον που εμπνέει τους ποδοσφαιριστές και που μπορεί να φέρει και πάλι επιτυχίες στη Νιουκάστλ»!