Ντάις: «Νιουκάστλ και Μπράιτον υπερτερούν οικονομικά»

Το ότι οι δύο πρώτες ομάδες, οι οποίες προβιβάστηκαν από την Τσάμπιονσιπ είναι οικονομικά πιο εύρωστες από τη δική του, γεγονός που αναδεικνύει το δύσκολο έργο που θα έχει η Μπέρνλι και τη νέα χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ, επεσήμανε ο προπονητής των «κλάρετς», Σον Ντάις.



Ντάις: «Νιουκάστλ και Μπράιτον υπερτερούν οικονομικά»

Ο Άγγλος κόουτς τόνισε ότι η Νιουκάστλ αποτελεί ένα απροσπέλαστο μέγεθος στον εν γένει εμπορικό τομέα, η δε Μπράιτον διαθέτει τη στιγμή αυτή καλύτερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές, δεν παρέλειψε ωστόσο, να επαινέσει τους ιθύνοντες της Μπέρνλι για τον τρόπο που διαχειρίζονται τις τύχες της ομάδας.

 «Η Νιουκάστλ ανέβηκε έχοντας έναν τύπο δισεκατομμυριούχο από πίσω συν 50.000 θεατές και όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις σε φανέλες, οπότε δεν μπορούμε οικονομικά να τους προσεγγίσουμε. Το ίδιο ισχύει και με την Μπράιτον, το μισθολόγιο της οποίας είναι ήδη πάνω από το δικό μας. Έπειτα, υπάρχει και η Χάντερσφιλντ. Επομένως, δύο από τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν, υπερτερούν αμέσως σε σύγκριση με εμάς στα οικονομικά», δήλωσε ο Ντάις σε τοπικό Μέσο της ευρύτερης περιοχής του κλαμπ (Lancashire Telegraph) και προσέθεσε:

«Είμαστε ένα από τα σπάνια κλαμπ που φημίζεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ομάδες, κυρίως για τον τρόπο λειτουργίας του ως επιχείρηση, κι αυτό γιατί πρέπει να συμβεί έτσι. Η διοίκηση εδώ δεν προσπαθεί να τα παραμερίσει όλα, μα αντιθέτως, λέει ότι η συνεχής λειτουργία του συλλόγου είναι εξίσου σημαντική, όσο η παρούσα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε 100 εκατομμύρια λίρες (σ.σ. τόσα είναι περίπου τα τηλεοπτικά και λοιπά εμπορικά έσοδα της Μπέρνλι ενόψει της καινούριας σεζόν) και θα τις ξοδέψουμε όλες. Δεν πηγαίνουν πάντοτε καλά τα πράγματα».