Η «βρετανική πίτα» στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Το... πρώτο πιάτο, πριν το κυρίως «γεύμα» του Μουντιάλ σερβίρεται από χθες (17/6) και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών (FIFA Confederations Cup) στα γήπεδα της Ρωσίας, όπου και θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Το england365 σας παρουσιάζει την εκπροσώπηση που έχουν στο θεσμό οι βρετανικές ομάδες.



Η «βρετανική πίτα» στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Παρά την «ηχηρή» απουσία ονομάτων (π.χ. Μεσούτ Εζίλ της Άρσεναλ στη Γερμανία), αλλά και την παρουσία ποδοσφαιριστών με πλούσιο... βιογραφικό στο «Νησί» κατά το παρελθόν (όπως ο Τιμ Κέιχιλ στην Αυστραλία), το άρθρο αυτό θα σταθεί στους παίκτες που ανήκουν επί του παρόντος σε αγγλικούς ή σκωτσέζικους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πήραν μεταγραφή το τρέχον καλοκαίρι, όπως οι Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Μάθιου Ράιαν (Μπράιτον) και Μπρούνο Άλβες (Ρέιντζερς).

Από τις 8, λοιπόν, Εθνικές Ομάδες που συναπαρτίζουν το τουρνουά και αποτελούν τις πρωταθλήτριες κάθε ηπείρου (Βόρειας Αμερικής το Μεξικό, Νότιας Αμερικής η Χιλή, Ασίας η Αυστραλία, Αφρικής το Καμερούν, Ευρώπης η Πορτογαλία, Ωκεανίας η Νέα Ζηλανδία), την παγκόσμια πρωταθλήτρια (Γερμανία), αλλά και την οικοδέσποινα του ερχόμενου Μουντιάλ (Ρωσία), 19 είναι συνολικά οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ήδη ή θα αγωνιστούν από τη νέα σεζόν σε Αγγλία και Σκωτία.

Από τους 19 αθλητές, οι 9 αντιστοιχούν σε κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ, 7 σε αντίστοιχα της Τσάμπιονσιπ, ενώ 3 από αυτούς είναι μέλη σε συλλόγους της σκωτσέζικης Πρέμιερσιπ.

Ο Χιλιανός επιθετικός της Άρσεναλ, Αλέξις Σάντσες (δεξιά στην εικόνα) και ο Γερμανός μεσοαμυντικός της Λίβερπουλ, Εμρέ Τσαν (αριστερά) θα μεταφέρουν τις κόντρες τους από τα ντέρμπι της Αγγλίας στα γήπεδα της Ρωσίας.

 

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι εκείνη που απολαμβάνει της μεγαλύτερης εκπροσώπησης στο «Confederations Cup» με 3 ποδοσφαιριστές, ενώ ακολουθούν με 2 η Κυπελλούχος Αγγλίας Άρσεναλ και η Ίπσουιτς της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Από έναν παίκτη έχουν στείλει Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον, Γουέστ Χαμ και Μπράιτον, όσον αφορά τη μεγάλη κατηγορία και Σάντερλαντ, Λιντς, Μπρίστολ Σίτι, ΚΠΡ και Μπέρτον Άλμπιον από την Τσάμπιονσιπ, ενώ η τρεμπλούχος Σκωτίας, Σέλτικ, το αντίπαλο δέος της, Ρέιντζερς και η Χαρτς (από έναν παίκτη η καθεμία) είναι οι τρεις σύλλογοι από την Πρέμιερ της Σκωτίας που συμπληρώνουν το «παζλ» των αθλητών που παίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χώρα, η οποία διαθέτει τους περισσότερους «Βρετανούς» είναι η Αυστραλία με 6, ενώ τους λιγότερους Ρωσία και Μεξικό που δεν έχουν στο έμψυχο υλικό τους κανέναν παίκτη που να βγάζει το... ψωμί του στη «Γηραιά Αλβιώνα».

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι βρετανική «πινελιά» στο θεσμό προσδίδει και ο Άγγλος προπονητής της Νέας Ζηλανδίας, Άντονι Χάντσον.

Ο αρχηγός της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας, Κρις Γουντ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη φετινή Τσάμπιονσιπ σημειώνοντας 27 γκολ με τη φανέλα της Λιντς Γιουνάιτεντ. 

 

Αναλυτικά, οι ποδοσφαιριστές του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών που αγωνίζονται στη Μεγάλη Βρετανία είναι οι εξής:

Πρώτος Όμιλος

Μεξικό: -

Νέα Ζηλανδία (4): Σαμ Μπράδερτον (Σάντερλαντ), Κρις Γουντ (Λιντς),  Τόμι Σμιθ (Ίπσουιτς), Μόντι Πάτερσον (Ίπσουιτς).

Πορτογαλία (4): Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Σέντρικ Σοάρες (Σαουθάμπτον), Ζοσέ Φόντε (Γουέστ Χαμ), Μπρούνο Άλβες (Ρέιντζερς).

Ρωσία: -

Δεύτερος Όμιλος

Αυστραλία (6): Άαρον Μούι (Μάντσεστερ Σίτι), Μάθιου Ράιαν (Μπράιτον), Μπέιλι Ράιτ (Μπρίστολ Σίτι), Μάσιμο Λουόνγκο (ΚΠΡ), Τζάκσον Έρβαϊν (Μπέρτον Άλμπιον), Τομ Ρόγκιτς (Σέλτικ).

Γερμανία (2): Εμρέ Τσαν (Λίβερπουλ), Σκοντράν Μουστάφι (Άρσεναλ).

Καμερούν (1): Αρνό Τζουμ (Χαρτς).

Χιλή (2): Κλαούντιο Μπράβο (Μάντσεστερ Σίτι), Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ).