Φέργκιουσον, ο μακροβιότερος!

Ιστορική είναι η σημερινή μέρα για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και την προπονητική του καριέρα! Ο Σκοτσέζος τεχνικός έγινε ο μακροβιότερος «τιμονιέρης» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεπερνώντας τον Ματ Μπάσμπι και μετρώντας πλέον 8.811 μέρες στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων»!



Φέργκιουσον, ο μακροβιότερος!

Ο Φέργκιουσον ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου του Μάντσεστερ τον Νοέμβριο του 1986, διαδεχόμενος τον Ρον Άτκινσον. Στα 68 του χρόνια, έχει πανηγυρίσει 11 φορές την κατάκτηση της Πρέμιερσιπ και 2 φορές αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει στη συλλογή του 26 τρόπαια, τα οποία αναγράφουν το όνομα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και σήμερα είναι επετειακή μέρα για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δεν θα γιορτάσει στο γήπεδο, αφού το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής με την Τσέλσι, αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Σημειώνεται πως ο Ματ Μπάσμπι (έφυγε από τη ζωή το 1994), που ήταν μέχρι πρότινος ο μακροβιότερος προπονητής της Γιουνάιτεντ, είχε αναλάβει δις την τεχνική ηγεσία του ιστορικού συλλόγου. Η πρώτη ήταν από το 1945 έως το 1969 και η δεύτερη ήταν τη σεζόν 1970-1971. Από την πλευρά του, ο Φέργκιουσον δήλωσε χαρούμενος και έκπληκτος για το ρεκόρ, του οποίου έγινε κάτοχος, αφού όπως τόνισε: «Πίστευα πως κανείς δεν θα έσπαγε το ρεκόρ του Μπάσμπι. Έχω εκπλαγεί που τα κατάφερα».