Μερτεζάκερ: «Πριν δύο βδομάδες έκανα διακοπές»!

Την έκπληξη για τη συμμετοχή του στον τελικό του FA Cup εξέφρασε ο αρχηγός της Άρσεναλ, Περ Μερτεζάκερ, τονίζοντας ότι τόσο λίγο υπολόγιζε να αγωνιστεί στη χθεσινή (27/5) αναμέτρηση του «Γουέμπλεϊ», που μέχρι και δύο εβδομάδες πριν από το ματς... παραθέριζε!



Μερτεζάκερ: «Πριν δύο βδομάδες έκανα διακοπές»!

Ο «κάπτεν» των φετινών κυπελλούχων Αγγλίας υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο οποίος τον κράτησε σχεδόν ολόκληρη την τρέχουσα σεζόν εκτός γηπέδων, καθώς το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε μόλις 6 ημέρες πριν από τον τελικό και ειδικότερα, στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, όπου έπαιξε για περίπου 40 λεπτά κόντρα στην Έβερτον.

Η τιμωρία, ωστόσο, του Λοράν Κοσιελνί και οι τραυματισμοί των Σκοντράν Μουστάφι και Γκάμπριελ Παουλίστα ανάγκασαν τον Αρσέν Βενγκέρ να επιστρατεύσει τον -θεωρητικά τουλάχιστον- ανέτοιμο για 90λεπτο (ή και 120 αν πήγαινε το παιχνίδι στην παράταση) 32χρονο κεντρικό αμυντικό.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και με εμπιστεύτηκαν οι συμπαίκτες και ο προπονητής μου έπειτα από τόσο καιρό που ήμουν παροπλισμένος. Υπέφερα πολύ φέτος, επειδή ήθελα να συμβάλλω κι εγώ μέσα στο γήπεδο», δήλωσε αρχικά ο Γερμανός σέντερ μπακ και συνέχισε:

«Το να καταφέρω κάτι τέτοιο ήταν μια στιγμή υπερηφάνειας για τον εαυτό μου. Το να ηγηθώ της ομάδας επίσημα ως αρχηγός για πρώτη φορά φέτος μέσα στο γήπεδο ήταν μια σπουδαία στιγμή. Πριν δύο βδομάδες έκανα διακοπές και δεν περίμενα ότι θα παίξω! Ωστόσο, με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν όλοι στο σύλλογο και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».